Sådan finder du dækstørrelsen på din cykel

Uploadet den 19-03-2024

Var denne artikel nyttig?

Når det kommer til at finde den rigtige dækstørrelse til din cykel, kan det virke som en udfordrende opgave med alle de tal, der står på dækket. Men fortvivl ikke! I denne guide vil vi gennemgå hvilke tal, du skal fokusere på, og hvordan de skal forstås. Dernæst viser vi dig, hvordan du finder dækket i den rigtige størrelse i vores webshop.

 

 

Hvordan finder jeg dækstørrelsen på min cykel?

Der står mange tal på siden af dækket og det kan derfor hurtigt være forvirrende at finde den samme størrelse dæk til din cykel. Tallene på dækket indeholder tre dele, nemlig: 

  • ETRTO 

  • Tommer 

  • Fransk

 

 

 

ETRTO på cykeldæk

ETRTO står for European Tyre and Rim Technical Organisation og er den mest almindelige størrelsesbetegnelse på cykeldæk, da den står på siden af næsten alle cykeldæk. 
 
Et eksempel på denne størrelse kan være 40-622, hvor de 40 er dækkets bredde i mm og de 622 er dækkets indvendige diameter i mm. 

 

Tommer på cykeldæk

At måle i tommer er mest brugt til MTB-dæk. 28 og 29 tommer dæk har den samme indvendige diameter (622mm) og kan derfor bruges på de samme fælge, så længe bredden også passer til. 
 
Et eksempel på et mål i tommer kan være 29 X 2,3, hvor de 29 tommer er dækkets udvendige diameter og 2,3 er bredden. 

 

Fransk på cykeldæk

Den sidste størrelse er det franske mål, som også er det mest upræcise af de tre. Denne størrelse er mest brugt til racercykler og citybikes. Hovedreglen for denne størrelse, er dog at det er et ca. mål for den udvendige diameter på dækket og ikke et præcist mål. Et bredere dæk er f.eks. også et større dæk, så et 700 X 38C har en større udvendig diameter end et 700 X 25C, selvom begge dæk er opgivet til at være 700mm. 
 
Et eksempel for denne størrelse er 700 X 38C, hvor de 700 er et ca. mål på dækkets udvendige diameter og de 38 er et ca. mål for bredden. 

 

 

Find det rigtige cykeldæk og størrelse her!

Når du har fået aflæst tallene på dit cykeldæk, går du ind på vores side med cykeldæk - og finder dem, du skal bruge, ved at gøre således:  

  • Se størrelsen på siden af dit dæk, f.eks. 25-622. 

  • Gå ind på Cykelgear.dk, tryk på reservedele, dæk og til sidst den dæktype, der matcher cyklen. Så i dette tilfælde racerdæk. 

  • Brug filtrene i venstre side til at vælge den samme størrelse, som du har aflæst på din cykel.

 

 

 

 

Få hjælp til valg af dækstørrelse

Har du brug for mere information om de forskellige dækstørrelser, eller har behov for hjælp til hvilke dæk, der vil passe bedst til din cykel og dine behov, er du altid velkommen til at kontakte vores eksperter i kundeservice. Vi kan rådgive dig og hjælpe dig i mål med din købsbeslutning. 
 
Har du brug for hjælp til andre opgaver i cykelværkstedet? Se alle vores guides her!