Hvad er hookless-cykelfælge?

Uploadet den 14-03-2024

Var denne artikel nyttig?

På en traditionel fælg (med hooks) er der en lille kroget kant på indersiden af fælgen og det er denne krog, som dækket er i kontakt med og som holder dækket på plads.

Hookless fælge er en designvariation af fælge, der fjerner den traditionelle krog eller "hook" på kanten af fælgen, som normalt holder dækket sikkert på plads. I stedet har hookless fælge en mere lige kant, der letter montering af dækket og øger styrken og holdbarheden af fælgen.

Dette hookless-design kan også omtales som TSS eller tubeless straight side.

Herunder kan du se de to forskellige slags fælge illustreret:

Fordele ved hookless-fælge 

  • Vægt: Den største fordel er en reduktion i vægt. Uden den indre krog kan mængden af materiale reduceres, hvilket betyder, at hjulene kan være lettere. 

  • Produktionsomkostninger: Den lige fælgkant gør følgene nemmere og hurtigere at producere. Det gør dem dermed også billigere at producere, og det betyder, at de ender med at koste mindre for dig, der skal købe dem. 

  • Aerodynamik: Hookless-fælge er faktisk mere aerodynamiske end normale hooked-fælge. En hookless-fælg skaber en jævnere overgang mellem dækket og hjulet, hvilket betyder, at luft kan strømme hen over dækket og hjulet uden så meget forstyrrelse.

 

 

Ulemper ved hookless-fælge

  • Dækvalg: For at bruge hookless-fælge skal du bruge hookless-specifikke dæk. I øjeblikket vil det i hvert fald betyde, at du har færre valgmuligheder end med almindelige clincher.  

  • Dæktryk: ETRTOs (European Tyre and Rim Technical Organisation) maksimale anbefalede trykgrænse på 73psi kan være begrænsende for enkelte ryttere. Flere af os kører med vores dæktryk over dette tal, så at skifte til hookless ville betyde, at du skal køre med lavere tryk, end du måske ønsker.

 

 

Få hjælp til hookless-cykelfælge

Har du brug for mere information, eller hjælp til hvad der vil passe bedst til dig og dine behov, er du altid velkommen til at kontakte vores eksperter i kundeservice. Vi kan rådgive dig og hjælpe dig i mål med din købsbeslutning.