Hvilken dækbredde der passer til fælgen på din cykel

Uploadet den 10-04-2024

Var denne artikel nyttig?

Valget af den rette dækbredde til din cykels fælg er afgørende for både din komfort og præstation under kørsel. Med det brede udvalg af dæk og store muligheder af dækbredde- og fælgkombinationer på markedet kan det dog virke uoverskueligt at finde det perfekte match. 
 
I denne guide hjælper vi dig med at finde det rette match ved hjælp en tabel – og hvordan du dernæst bestiller netop det dæk, som passer perfekt til din cykel.

 

 

Tabel over kombinationer af dækbredder og fælgbredder

Her er en tabel over mulige kombinationer af dækbredder og fælgbredder ifølge ETRTO-standarderne. Fælgbredden er angivet som de indvendige mål i mm, og det anbefales at vælge kombinationer, der ligger tæt på de angivne optimale kombinationer. Du kan dog godt afvige en smule fra disse anbefalinger, hvis det er nødvendigt.

 

 

Vælg den rigtige størrelse cykeldæk

Når du har fundet den bredde, der passer til din cykel, kan du bruge filtrene på vores hjemmeside til at finde dæk i netop den størrelse i vores store udvalg af dæk.  
 
Her er hvordan du finder det perfekte dæk i vores webshop:
 

  • Gå ind på Cykelgear.dk, vælg reservedele og dernæst dæk - eller klik her! 

  • Vælg nu den type cykeldæk du søger - og klik videre. 

  • Brug filtrene i venstre side af skærmen og vælg dækstørrelse. 

  • I eksemplet herunder har vi lavet en søgning på et dæk til en racercykel i 28mm bredde.

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede

Automatisk genereret beskrivelse

 

 

Få hjælp til valg af dæk

Har du brug for mere information om de forskellige dæk og dækstørrelser, og hjælp til hvilke dæk der vil passe bedst til din cykel og dine behov, er du altid velkommen til at kontakte vores eksperter i kundeservice. Vi kan rådgive dig og hjælpe dig i mål med din købsbeslutning. 

 

Har du brug for hjælp til andre opgaver i cykelværkstedet? Se alle vores guides her!