Sæsonstart - stort udvalg til skarpe priser her.

Ventilguide til cykelslanger

Uploadet den 26-09-2023

Var denne artikel nyttig?

At vælge den rigtige ventil til din cykelslange kan virke som en lille detalje i cyklingens verden, men det er faktisk en vigtig faktor, der kan have stor indflydelse på din cykeloplevelse og ydeevne. En passende ventil sikrer ikke kun korrekt luftning af dine dæk, men det kan også spare dig for tid, besvær og endda penge på længere sigt. En passende ventil sikrer nem og effektiv luftpumpning samt reducerer risikoen for punkteringer og øger din kørekomfort.

 

Hvordan du vælger den rette ventil til din cykel

Når du står over for køb af cykelslanger og ventiler, kan terminologien være forvirrende. Her er et overblik over de mest almindelige typer af ventiler:

  • Racerventil 

  • Autoventil 

  • Dunlopventil

 

De forskellige typer ventiler bliver uddybet herunder:

 

 

Racerventil

Racerventilen kræver manuel åbning, før den kan pumpes. Den er holdbar, lettere at pumpe, og passer til alle fælge. Findes fra 35 mm til 100 mm. Mulig ulempe er, at ventilhovedet kan knække af, men det sker sjældent. Trods navnet "racerventil" passer den til alle slags cykler. 

  • Diameter: 6,5 mm 

  • Betegnelser: Fransk, Presta, Racerventil, RV, Renn-ventil.

 

Continental Racer Slange 700x18-25C 42 MM Racer Ventil

 

 

Autoventil

Autoventilen bruges på mange mountainbikes og citybikes. Pumpes med en speciel pumpe, der trykker en lille udløser i ventilen ned. Fordelen er, at den kan pumpes på de fleste tankstationer.  

  • Diameter: 8,5 mm 

  • Betegnelser: Autoventil, Schrader ventil.

 

Slange, AV, 27,5" x 1.75-2,10 (47/52-584), CHAOYANG - Slange, Auto ventil  (Schrader) - Claudi Fischer

Dunlopventil

Dunlop-ventilen er den mest almindelige til ældre citybikes. Tidligere med ventilgummi, nu ofte med en kugleventil uden gummi, hvilket gør dem lette at pumpe. Passer til citybikes og MTB.  

  • Diameter: 8,5 mm 

  • Betegnelser: Dunlop, Alm. ventil, DV, tysk ventil.

 

Et billede, der indeholder cylinder, skrue

 

 

Tip til valg af ventil til cykelslange

Er du i tvivl, vælg da en slange med racerventil for alsidighed. Undtagelser findes, og mange moderne MTB og citybikes leveres nu med fransk ventil/racerventil.

 

 

Få hjælp til at vælge den rette ventil til cykelslangen

Har du brug for mere information om de forskellige ventiler, og hjælp til hvilken ventil der vil passe bedst til dig og dine behov, er du altid meget velkommen til at kontakte vores eksperter i kundeservice. Vi kan rådgive dig og hjælpe dig i mål med din købsbeslutning.