Cykelkæder til udvendige gear

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

Er kæden hoppet helt af?

Hvis kæden er hoppet af, knækket eller slidt, så er det måske på tide at skifte til en ny kæde.

Vi har masser af billige kæder til cykler, lige fra 5 gear, til 12 gear bagpå. Det er vigtigt at vælge en kæde der passer til din kassette eller skruekrans på baghjulet.

Det første du skal gøre er at tælle hvor mange tandhjul du har på kassetten, så kan du nemt vælge samme antal med vores filter. For at få en kæde til det rette antal gear.

Derud over skal du tjekke hvilket gearsystem du har. Har du SRAM, Shimano, eller Sunrace, skal skal du vælge en kæde til disse systemer. Vi har selvfølgelig også kæde til Campagnolo
 

Kæder til alle mærker

Kæderne fås fra mange forskellige mærker. Vi har bl.a KMC, der er specilister i kæder og samleled, Shimano, Sram og Campagnolo, der også selv laver gear systemerne. Derudover har vi mærker som Force, XLC, Sunrace, og Lynx. ​​


Kædens opbygning

Kæden består af led, ofte 114 eller 116 led, men de kan også være længere. For at tilpasse den til cyklen, skal man ofte korte et par led af, før den har den rette længde. Til at afkorte kæden bruges en kædesprænger, den kan også bruges til at samle kæden igen. Hvis kæden er med pins, kan man alternativt bruge samleled.

Mange syntes samleled er nemmere at bruge end pins, også kaldet nitter. Til mange kæder er der samleled med, men er der ikke det til den kæde du har, kan de også findes her.​​​​ Husk, når du skifter kæde, er det ofte en god ide også at skifte kassette, da de slides sammen. Dog er der mange der skifter mellem 2 eller 3 kæder jævnligt, da man på den måde kan  slide kassetten jævn sammen med flere kæder. På den måde spare et kassette skifte, hvilket er en økonomisk god løsning. Er man til den lette løsning, så anbefales det at skifte kassette og kæde samtidig, da det kører og skifter bedst sammen sådan.


Er en cykelkæde rustfri?

De fleste kæder er ikke rustfri, da materialet er tungere, derfor er det vigtigt at vedligeholde kæden. Det gøres ved at rense den med kæderens, og børste, eller en lille kæderenser "maskine". Herefter skal den smøres, med olie eller voks, renses og smøres kæden ofte, vil den holde mange flere kilometer.