Olie, fedt og vedligehold

Vedligehold af cyklen er en af de vigtigste ting i forbindelse med at være cykelinteresseret - uanset om du er rytter, weekendkriger eller pendler. Tiden, der bruges på vedligehold, er noget af den tid, der er givet bedst ud. Både økonomisk, men også i forhold til at give dig den bedste cykeloplevelse.

Ved at vedligeholde din cykel kan du afhjælpe problemer med rustne kæder, kæder, der hopper af, bremseklodser, der ikke kan stoppe cyklen og hvad du ellers kan komme ud for.

Læs mere

Rengøring og vedligehold af din cykel

Hvis du går i gang med den store rengøringstur på cyklen og vil igennem det hele, så er der mange punkter du kan krydse af. Hvis du har en ringlås eller kliklås på din cykel, så kan du vedligeholde låsen ved at bruge en låsespray, der sikrer en god oliebalance i låsen, der kan tørre ud, hvis der kommer vand i låsen, der fortrænger olien. En udtørret lås giver problemer med at benytte nøglen og klikke låsen op.

Hvis din kæde skal holde længst muligt, så er det vigtigt at den bliver både renset og vedligeholdt. Kæden renses ved at blive rengjort med sæbevand - enten med en børste eller ved brug af en kæderenser. Det vigtige er at den bliver renset for skidt og gammel kædeolie. Når kæden så er helt ren, skal kæden nu have ny smørelse på. Det kan være enten være kædeolie eller kædevoks alt efter hvad du foretrækker. 

Vedligehold kan også være på dine lejer og bevægelige dele, hvor det er vigtigt at få tilføjet fedt, så de gnidningsfrit kan bevæge sig og dermed holde længst muligt.

Hvis du kører mountainbike og har forgaffel på din cykel, så bør du også tjekke om din gaffel mangler vedligehold. Det vil typisk være med gaffelolie.

Vi har et kæmpe udvalg af alle produkter, du kan få brug for til vedligehold af din cykel - uanset hvilke ting du har brug for. 

Hvis du mangler hjælp til at finde det rigtige produkt til vedligehold, så tag endelig kontakt til os. Så vil vi med glæde hjælpe dig :)