Sæsonstart - stort udvalg til skarpe priser her.

MTB dæk 29

På denne side kan du finde vores store og brede udvalg af MTB-dæk til 29 tommer. Vores producenter er nøje udvalgt, og du kan derfor finde produkter fra mærker som XLC, Continental, Schwalbe, Deestone, Maxxis og mange flere.

Dækkene i denne kategori passer til en MTB cykel på 29 tommer. Dækkene har en diameter på 622mm og er den største cykel indenfor MTB-kategorien. Mange entusiaster sætter stor pris på de større hjul, da de har en række fordele i forhold til de mindre cykler. Den store omkreds på hjulet gør det nemlig væsentlig lettere at køre over ujævnheder, såsom sten og trærødder. Cyklen holder, i bevægelse, hastigheden bedre og dækkene har et super godt greb i underlaget.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

MTB-dæk 29"

Dækket til en MTB 29 består af fire vigtige elementer. Når du køber nye dæk er det derfor vigtigt at du holder øje med gummi (og gummiblanding), knopper, karkasse og kanttråd.
 

Karkasse til MTB 29 tommer

Karkassen består af parallelle tråde, der er placeret i en 45 graders vinkel, fra kant til kant. Karkassen mådes i TPI (tråde per inch) og beskriver hvor tætte disse tråde er. Tætheden på trådene har betydning for hvor smidige dine MTB dæk er, og hvor meget gummi der er blevet suppleret med. Jo større tæthed der er mellem trådene, jo mere smidige dæk får du.
 

Gummi og gummiblanding i MTB dæk

Dækket støbes i gummi og jo mindre tæthed der er i karkassen (TPI) jo mere gummi skal der bruges til dækket. Gummi er mindre smidigt end trådene der fremstilles til karkassen, men du får til gengæld et stærkt og holdbart materiale.
Gummi kan bestå af forskellige blandinger. Blandingerne har betydning for dækkets greb (sammen med slidbanemønsteret). Bløde gummiblandinger giver et godt greb i underlaget, mens mere hårde gummiblandinger skaber mindre friktion og bedre rullehastighed. Du kan også finde MTB dæk med ”dual” eller ”triple kompound” gummi, som betyder at dækket er sammensæt af flere forskellige gummiblandinger.
 

MTB slidbanemønster i dækket

På selve overfladen ser du at dækket har et slidbanemønster eller knopper. Disse knopper har betydning for grebet som dækket har til underlaget. Jo grovere og større knopperne er, jo bedre greb. Mindre knopper giver cyklen mindre friktion og højere rullehastighed.
 

MTB 29 tommer kanttråd eller foldedæk

Kanttråden er kanten, som placeres i fælgen. Ved MTB cykler kan du både køre med kanttråds dæk eller foldedæk. Du kan læse mere om de forskellige typer af cykeldæk lige her: Guide til de forskellige typer af cykeldæk.