Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
GLS bestil inden 17:00
PostNord HOME bestil inden 16:00
Modtag i morgen GLS bestil inden 17:00 PostNord HOME bestil inden 16:00

Dagens tilbud

Rogelli Wright Cykelbriller Fluo Gul

Rogelli Wright Cykelbriller Fluo Gul

Spar 40%
249,00
149,00

Billig cykelutrustning


På denne side kan du se vores udvalg af MTB dæk, i 26 tommer. Du kan finde MTB dæk i 26 tommer, fra forskellige producenter. Blandt vores udvalg finder du eksempelvis dæk fra Schwalbe, Deestone, Continental, Kenda og XLC.

MTB 26” har længe været standard størrelsen på markedet, men er i de senere år blevet overhalet af både MTB 27,5” og MTB 29”. Dog er der stadig visse fordele ved at benytte de mindre dæk og cykler, når det kommer til MTB. De mindre cykler er væsentligt lettere end de store. Deres dæk forbereder dig til et mere teknisk terræn og giver mulighed for hurtig acceleration. Derudover bliver 26 tommeren ofte brugt som junior-cykel.


Basalt består MTB dækket af fire elementer, som du som forbruger skal holde øje med. Det drejer sig om knopper, gummiblanding, karkasse og kanttråd.

MTB karkasse
Dækkets foring (karkassen) er lavet af parallelle tråde, som er placeret i en 45 graders vinkel fra kant til kant. Karkassen måles i TPI (tråde per inch) og jo større tæthed der er i trådene, jo mere smidige dæk får du. Tætheden betyder også mindre rullemodstand. Mindre tæthed i karkassen giver mere gummi på ydersiden. Gummiet er stivere, men giver også et mere holdbart dæk.

Gummi i MTB dæk
Et MTB dæk består primært af gummi. Dækket støbes i gummi, da dette materiale er holdbart og tæt. Derudover kan man lave et ønsket slidbanemønster ovenpå, som hjælper MTB cyklen med at stå fast på de forskellige underlag. Mængden af gummi der bruges til at støbe dækket afhænger af karkassen. Jo tættere karkassens kvalitet er, jo mindre gummi skal der bruges. Ved at bruge så lidt gummi som muligt, holder man også vægten på dækket nede.

Der findes forskellige typer af gummiblandinger, når det kommer til MTB dæk. Bløde gummiblandinger giver cyklen et bedre greb, mens en hård gummiblanding er med til at sikre holdbarheden længere. I nogle tilfælde vil du kunne købe dit MTB dæk i en ”dual” eller ”triple kompound” gummi, som betyder at der bruges forskellige gummiblandinger henover dækket. De forskellige, sammensatte blandinger giver cyklen et optimalt greb på siderne af dækket, en lav rullemodstand og høj slidstyrke.

MTB knopper for et bedre greb
På selve oversiden af dækket finder du et slidbanemønster, eller knopper. Knopper er vigtige når det kommer til MTB cyklens greb på forskelligt underlag. Disse er derfor ikke uden betydning, hvis du vil have den optimale cykeloplevelse. Placeringen og udformningen af knopper afhænger af hvilken type underlag du kører på. Jo større og kraftigere knopperne er, desto bedre greb har de i underlaget. Et mindre knopmønster giver dog mindre friktion og dermed en højere rullehastighed.

Kanttråd hos MTB cykler
Kanttråden er kanten, som placeres i fælgen. Ved MTB cykler kan du både køre med kanttråds dæk eller foldedæk. Du kan læse mere om de forskellige typer af cykeldæk lige her: www.cykelgear.dk/guides/forskellige_daektyper.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.