Sæsonstart - stort udvalg til skarpe priser her.

Dæk til gravel og cyclocross

Hos Cykelgear har vi et stort udvalg af cyclocross- og graveldæk. Vi har nøje udvalgt kvalitetsdæk fra en række velkendte producenter, så du får de bedste cykeldæk til turen. Du kan bl.a. finde dæk fra producenter som Schwalbe, Continental, Pirelli, Panaracer, Goodyear og mange andre.

Uanset om du er mest til foldedæk, kanttrådsdæk eller måske tubular dæk, kan du med garanti finde det her på siden. Vores udvalg af dæk til cyclocross og gravel er bredt, så der er rig mulighed for at finde et produkt, der matcher dine behov.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Hvad kendetegner dækkene til cyclocross og gravelcykler?
Dækkene til cyclocross og gravelcykler er designet til at håndtere forskellige terræner, fra græs til mudder og asfalt. De skal levere pålidelig præstation og alsidighed under skiftende forhold.
2
Hvilken forskel er der på dækkene til cyclocross og gravelcykler?

Gravel- og cyclocrossdæk hos Cykelgear

Både cyclocross og gravelcykling oplever en stigning i popularitet blandt danske cyklister. Cyclocrosscyklen er en hybrid mellem mountainbike og racercykel, der mestrer en bred vifte af terræner, inklusive græs, skovstier, mudder, grus og asfalt. Den alsidighed, den tilbyder, sætter høje krav til dens dæk, der skal håndtere de skiftende underlag med pålidelighed og ydeevne.

På samme måde udfolder gravelcyklen sin popularitet i Danmark. Denne cykeltype, designet til at tackle udfordrende grusveje, groft terræn og endda eventyr gennem landeveje, kræver dæk, der kan tilpasse sig forskellige overflader og forhold. Gravelcyklens alsidighed og evne til at håndtere varierende terræn stiller lignende krav til dækkene som cyclocrosscyklen.

Både cyclocross- og gravelcykler kræver derfor dæk, der kan levere på tværs af skiftende terræner, og som kan balancere greb, slidstyrke og rullemodstand for at sikre en pålidelig cykeloplevelse, uanset om det er på grus, mudder eller asfalt.

 

Skrappe krav til graveldæk og cyclocrossdæk skaber kvalitet

Cyclocross- og graveldæk - Pirelli Cinturato Mixed Gravel Dæk 700x40CDer sættes meget strenge krav til dæk til cyclocross og gravel. Udover at dækkene skal være hurtige på både fast og blødt underlag, så skal de også være lette. Dækkene skal kunne bruges til løst, vådt og mudret underlag, samtidig med at de også skal have greb på vejen. Derfor kan du her hos Cykelgear finde dæk med forskellig bredde og slidbanemønstre.

Cyclocross dæk er typisk 31mm eller 33mm brede. Du kan finde dem med både fint mønster, til tørt og fast underlag, og med større knopper til våde og mudrede forhold. Som en mellemting kan du også finde cykeldæk med lidt mindre knopper, der fungerer til blandede forhold.

Når det kommer til gravel, så er dækkene lidt anderledes: her måler de typisk mellem 38mm og 45mm, alt efter hvor meget plads der er til dem, på din cykel. Dækkene giver et solidt vejgreb, stor komfort og mindre rullemodstand på løst underlag. Denne type dæk kommer også med forskelligt slidbanemønster, alt efter underlag. Derfor kan du også finde graveldæk, der kan bruges på fast underlag og asfalt.

Du kan læse mere om de forskellige dækstørrelser i denne guide.


Få råd og vejledning til gravel- og cyclocrossdæk

Det kan være svært at finde de helt rigtige dæk, når det kommer til cyclocross og gravel. Hvilken bredde skal du gå efter? Hvor meget mønster skal dækkene have, hvis du bruger cyklen om efteråret? Hvilke forhold kræver de forskellige typer af dæk og er det egentlig smartest at købe tubeless ready, tubular eller noget helt tredje?

Hos Cykelgear vil vi gøre alt for at besvare dine spørgsmål. Kontakt gerne vores kundeservice, hvis du er i tvivl om hvilke dæk du skal bruge. Vi vil rådgive og vejlede dig frem til det helt rette valg.

Du kan også læse vores guide om dæktyper lige her: Guide til de forskellige typer af cykeldæk.