Dynamo

En populær cykellygte, der er blevet brugt gennem mange år, er dynamolygten. Dynamolygten sørger for at du altid har lys på din cykeltur, uden at du skal bekymre dig om at skifte batteri inden du tager afsted. ’Dynamo’ stammer fra det græske ord ’dynamis’, som betyder kraft. Dette passer meget godt til denne type lygte, hvor der kun bliver genereret lys, så længe du genererer energi. Når du træder i pedalerne, omdannes din bevægelsesenergi til elektrisk energi, og her begynder lygten at lyse.

Denne kategori indeholder alt fra kabler til dynamoer, som du kan bruge sammen med din dynamolygte. Vi forhandler produkter fra forskellige producenter, og derfor kan du bl.a. finde mærker som Anlun, XLC og Bosch.­­­

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

En dynamo er...

En dynamo er en elektrisk maskine til produktion af strøm. Den virker ved at rotere en samling spoler i et magnetfelt, der derefter producerer elektrisk energi. Den elektriske energi er det der får lygten til at lyse. Det betyder også at du skal holde gang i cyklen for at generere lys. I mere avancerede dynamolygter til cyklen, samles der dog en smule energi, så lygten stadig lyser lidt når du holder stille (eksempelvis i et lyskryds).
 

Find dynamo hos Cykelgear

Vi forhandler forskellige cykellygter på vores hjemmeside og du kan naturligvis også finde dynamolygter. Du skal være sikker på at du har det rigtige tilbehør til dynamolygten, såsom et kabel, en lygte og en dynamo til at generere strøm.

Dette tilbehør kan du finde her på vores side. Sørg for at det er kompatibelt med den lygte du har anskaffet dig. Er du i tvivl om hvorvidt lygten og dynamoen passer sammen, så kontakt gerne vores kundeservice. Her sidder vi altid klar til at rådgive og vejlede dig omkring dynamoer, cykellygter og eventuelt tilbehør. På den måde er du sikker på at dit sæt passer sammen.
 

Dynamolygter og cykellygter hos Cykelgear

Du kan finde alt indenfor lygter og dynamoer her på cykelgear.dk. Er du i tvivl om hvilken lygte du skal vælge, eller om din gamle lygte opretholder kravene? Så kan du læse vores lille guide til lygter og reflekser lige her. Vi gennemgår hurtigt de forskellige krav der er til dine lygter og reflekser, så du kan færdes sikkert i trafikken.

Du kan også se hele vores udvalg af cykellygter lige her.