Løbecykel til dit barn

Løbecykler til børn er en fantastisk måde for børn at styrke deres balance og koordinationsevne - både på en cykel og helt generelt. Samtidig er det en sjov måde at være aktiv på. Løbecykler er også forstadiet til at kunne cykle rigtigt på en almindelig cykel. I stedet for at bruge pedaler bruger barnet fødderne til at løbe med og skubbe sig fremad - samtidig med, at de får fornemmelsen, at de cykler rigtigt.

Der findes et stort udvalg af løbecykler på markedet. De er hver især ideelle til børn i forskellige aldre og størrelser. Der er løbecykler til 1-årige, 2-årige, 3-årige og endda ældre børn. Dertil har vi også både tohjulede og trehjulede løbecykler. En tohjulet løbecykel er typisk til de lidt større børn og en trehjulet løbecykel til de mindre børn.

I vores udvalg af løbecykler har vi nogle af de bedste mærker på markedet. Vi har for eksempel populære løbecykler fra Frog Bikes, Trybike og Puky. Generelt set er disse mærker kendt for at producere holdbare løbecykler i høj kvalitet. Nogle af løbecyklerne har justerbare komponenter så løbecyklen kan tilpasses barnets højde. Alle vores løbecykler har som udgangspunkt selvfølgelig den almindelige sadeljustering, som findes på alle cykler.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hvilken løbecykel er den bedste?
Der findes rigtig mange gode løbecykler til børn. Hvilken løbecykel der er bedst til netop dit barn afhænger ligeså meget af, hvilke kriterier du sætter højest. Det vigtigste er dog, at løbecyklen giver dit barn god stabilitet og at barnet kan nå jorden, når barnet sidder på sadlen.
2
Hvorfor er en løbecykel godt for dit barn?
3
Hvornår kan man bruge en løbecykel?
4
Kan man købe en trehjulet cykel uden pedaler?

Hvad er en løbecykel til børn?

Blå løbecykel fra Puky til børnEn løbecykel til børn er en lille cykel uden pedaler, som er designet til at hjælpe små børn med at lære at balancere og koordinere deres krop, før de skal lære at cykle på en almindelig cykel med pedaler.

På en løbecykel bruger barnet sine fødder til at skubbe sig fremad og bremse, mens barnet samtidig lærer at styre cyklen ved hjælp af styret og balancen.

Løbecykler er et populært valg for mange forældre, der ønsker at give deres børn en tidlig start med cykling, da det kan hjælpe dem med at opbygge selvtillid og balanceevne på cyklen, samtidig med at det er en sjov og aktiv måde at tilbringe tid udendørs.

Nogle børn bliver så gode til det med balancen ved at køre på løbecykel, at de helt kan springe stadiet over med støttehjul på en almindelig pedalcykel - og bare gå fra løbecykel til almindelig cykel uden besvær. Når børn skal lære at cykle, er en stor del af øvelsen nemlig at lære at holde balancen.
 

 

Hvorfor er en løbecykel god til børn?

En løbecykel er en genial opfindelse til børn.
 

Her er nogle af grundene til, hvorfor du skal købe en løbecykel til dit barn:
 

 • En løbecykel styrker dit barns motoriske færdigheder - især balance og koordinationsevne.
   

 • Dit barn får selvstændighedsfølelse og selvtillid til at udforske verden på deres egen hånd.
   

 • Løbecyklen opmuntrer til udendørs aktiv leg.
   

 • En løbecykel kræver ikke særlig meget vedligeholdelse, og den er ofte mere holdbar og robust end traditionelle cykler.
   

 • Dit barn bliver øvet i balancen på en cykel og kan derfor højst sandsynligt springe over at skulle have støttehjul på sin første rigtige cykel. Det er altså det ideelle forstadie for de fleste børn, inden de skal cykle på cykel med pedaler.
   

 • Det bliver nemmere og sjovere at komme ud på tur med hele familien, når dit barn kan fræse afsted på løbecykel.
   

 

Hvordan du vælger den rigtige løbecykel til dit barn

Rød løbecykel til børn fra Frogbikes i 12 tommer Når du skal vælge løbecykel til dit barn, er der flere faktorer, du kan overveje.
 

Her er nogle tips til, hvad du kan overveje, så du køber den helt rigtige løbecykel til dit barn:
 

 • Størrelse og stel: Hvilken størrelse løbecykel, du skal vælge, kan være svært at finde ud af. Men det er vigtigt, at du vælger en løbecykel, der passer til dit barns størrelse. Mange løbecykler kan justeres i højden ved sædet, så det kan tilpasses, så dit barn kan nå gulvet med begge fødder. Hvis dit barn ikke kan nå jorden med begge fødder, mens barnet sidder på sadlen, kan det nemlig være svært at balancere på cyklen og føle tryghed ved cyklen. Der findes mange forskellige former og designs på de forskellige cykelstel til løbecyklerne. Nogle løbecykler kan endda også ændres fra at være trehjulede til at være tohjulede, hvilket er rigtig smart, for så kender barnet allerede cyklen, når dette skift fra trehjulet til tohjulet løbecykel foretages.
   

 • Vægt: Løbecyklen skal gerne være let og dermed nem for dit barn at håndtere selv. Du skal derfor vælge en cykel, der ikke er for tung for dit barn, så det bliver nemmere for barnet selv at manøvrere og kunne holde balancen. Det vil også give dit barn muligheden for selv at kunne rejse cyklen - og bruge cyklen uden at skulle have hjælp.

 • Materiale: Løbecykler laves også i forskellige materialer. Nogle laves i træ, nogle i metal og andre i plastik. Træcykler er ofte mere miljøvenlige, mens metalcykler kan være lettere og mere slidstærke.
   

 • Dæk: Der kan også være lidt forskel på typen af cykeldæk, der sidder på løbecyklen og hermed hvor stødabsorberende de er på forskellige typer underlag.
   

 • Bremsesystem: Nogle løbecykler kommer også med håndbremser. Hvis du vil have en løbecykel med håndbremser, skal du sørge for, at dit barn kan nå bremserne ordentligt. Det er også vigtigt, at lære dit barn, hvordan håndbremsen fungerer, når der er fart over feltet.
   

 • Design: Løbecykler findes i adskillige designs og farver. Dit barn vil muligvis være mere tilbøjelig til at bruge løbecyklen, når barnet også elsker designet. Derfor kan du overveje, om dit barns første løbecykel skal være med farver eller mønstre, som dit barn godt kan lide.
   

 • Pris: Prisen på løbecykler kan variere meget. Du skal selvfølgelig vælge en cykel, som matcher dit budget. Men det allervigtigste er, at du vælger en løbecykel, som passer til dit barn, for ellers risikerer du, at barnet ikke får den brugt.

   

Løbecykel og alder

Det med at introducere en løbecykel for sit barn er en spændende milepæl for mange. Løbecyklen kan bidrage til udvikling af fundamentale motoriske færdigheder og til at skabe en tidlig glæde ved cykling. Man vil jo gerne vælge den bedste løbecykel til sit, men mange står dog ofte over for spørgsmålet omkring den rette alder for at introducere løbecyklen og, ikke mindst, hvor længe barnet bør bruge den. Derfor vil vi kigge nærmere på disse emner herunder:
 

Hvornår kan man bruge en løbecykel?

At bestemme den rette alder for at introducere en løbecykel til dit barn er en individuel beslutning, der afhænger af netop dit barns udvikling og interesse. Generelt set kan du begynde at introducere løbecyklen, når dit barn viser tegn på at have grundlæggende motoriske færdigheder og samtidig har en naturlig nysgerrighed for at blive udfordret grovmotorisk. Løbecykler hjælper mange børn med at træne balancen yderligere - og gør dem klar til at cykle på en almindelig cykel.
 

Tegn på, at dit barn er klar til en løbecykel:
 

 • Motoriske færdigheder: Når dit barn kan gå og virker klar på flere grovmotoriske udfordringer.
   

 • Interesse for cykling: Viser fascination for cykler og ønske om at prøve selv.
   

 • Parathed: Barnet udviser gåpåmod, tålmodighed og koncentration til at fokusere på at lære at styre og balancere.
   

Når disse tegn begynder at vise sig, kan det være det perfekte tidspunkt at introducere dit barn for glæden ved at køre på en løbecykel. Det er meget individuelt for mindre børn, hvornår de kommer til dette stadie. Plus, nogle børn er nemmere at lokke end andre - og netop derfor er det vigtigt at du vælger den bedste løbecykel til dit barn, så den bliver spændende at bruge.
 

Hvor længe bruger børn en løbecykel?

Varigheden af brugen af en løbecykel varierer fra igen fra barn til barn. Løbecykler er designet til at være en overgangsaktivitet, der hjælper dit barn med at opbygge grundlæggende cykelfærdigheder før overgangen til en almindelig cykel med pedaler. Nogle børn bruger kun løbecyklen i en kortere periode, mens andre børn kan finde glæde og gavn ved den i længere tid - og bruger den sideløbende med pedalcyklen, indtil de føler sig helt trygge og sikre ved cyklen med pedaler.

Der er generelt set bare stor forskel på børn, deres færdigheder og deres interesse for at cykle. Når man som forælder begynder at fornemme, at ens barn muligvis er klar til at prøve pedalcyklen, er det bare med at prøve det. Lykkes det ikke, er det ikke en falliterklæring at hoppe tilbage på løbecyklen igen. Så kan man bare prøve igen en anden dag - og så kan det være, at det lykkedes. Det vigtigste er, at det bliver en leg for barnet, hvor du som forælder har masser af tålmodighed til processen.

 

Sikkerhed på løbecykel

Når den lille cyklist fræser afsted på løbecyklen, kan der komme ret meget fart på - også selvom der ikke er pedaler på løbecykler. Derfor er det vigtigt - som på alle slags cykler - at sikkerheden er i orden. Derfor er det afgørende, at alle børn altid bærer cykelhjelm, når de kører på løbecykel. En cykelhjelm kan beskytte barnets hoved mod alvorlige skader i tilfælde af et fald eller uheld.

Se vores store udvalg af cykelhjelme til børn her!