Elcykel

Uanset om du skal købe en elcykel til at cruise rundt på i byen, en til de lidt længere ture til eksempelvis dit arbejde eller om det er en til turene i skoven - så har vi cyklen lige til dig!

En elcykel er ligesom en traditionel cykel - bare med en elmotor, som hjælper dig med at få fart på, når du træder i pedalerne. Det må da kunne bringe cykelglæde hos enhver, der ligesom os nyder at cykle rundt ude i naturen.

Hos Cykelgear har vi et flot udvalg af elcykler - og vi har både damecykler og herrecykler med elmotor. Vi har billige elcykler inden for stærke og populære brands, såsom E-Fly, 4EVER Bikes og DEMA.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hvilken elcykel skal jeg vælge?
Der findes overordnet tre typer elcykler: bycykler med el, trekkingcykler med el og mountainbikes med el. Læs mere om hver deres fordele og formål og find den, der passer til dig - på Cykelgear.dk.
2
Hvad er værd at vide om elcykler?
3
Hvor hurtigt kan en elcykel køre?
4
Hvad er en speed pedelec elcykel?

Elcykel hitter

Elcykler er med tiden blevet utroligt populære. Samtidig er teknologien også blevet bedre med årene - og netop derfor findes der også elcykler, som passer til forskellige behov. 

Der findes for eksempel elcykler, som typisk bruges til de lidt kortere ruter, som de fleste tager på deres cykler i hverdagen. Disse cykler kaldes for bycykler eller citybikes med el. Andre skal måske tilbagelægge større strækninger og køber en elcykel, som typisk skal fungere som bil nummer to. Dér er det en fordel at købe en trekkingcykel med el, da den er god til både kortere og mellemlange distancer . Til sidst er der mountainbiken, som kører på el. Den er populær hos mountainbikere, der hellere vil bruge mere tid på at suse ned af bakkerne end op af dem. 

Derudover er elcyklen også et godt bud til dem, der af forskellige årsager kan have knæproblemer. Elmotoren hjælper og man er mindre begrænset af sine skavanker på cykelturen. Man skal blot træde i pedalerne og kort efter, når motoren slår til, så kan man suse afsted uden at få sved på panden.
 

 

Værd at vide om en elcykel:

Der er mange fordele ved at købe en elcykel. Men før du køber din nye elcykel, er der flere faktorer omkring elcykler, som er værd at undersøge, inden du beslutter dig for, hvilken elcykel, der passer bedst til dig.
 

Her er de fire vigtigste punkter:
 

 • Hvilken type elcykel passer til dit behov
   
 • Elcyklens rækkevidde i forhold til batterikapacitet
   
 • Forskellen på en frontmotor og en centermotor
   
 • Sikkerhed på elcykler
   

Disse fire punkter kan du læse mere om i det efterfølgende her på siden.
 

 

Citybike som elcykelElcykel - E-Fly Via front 7 gear - Mat Burgogne

Hvis du er flittig bruger af din cykel inde i byen, måske også cykler til og fra arbejde - og også bruger cyklen, når der skal hentes børn eller handles, så er en citybike med el en god løsning for dig. En bycykel med el er perfekt til at komme nemt og hurtigt rundt i byen på cykelstierne. Derudover kan den med fordel også bruges til pendling.

En citybike som elcykel kan både se ud som den klassiske citybike med et mere sporty look. Den kan også se ud som de almindelige cykler, som nogle måske vil kalde for bedstemorcykler - altså den slags cykel med lav indstigning, kurv, stor saddel og en mere oprejst stilling på cyklen.

En elcykel vil kunne skabe cykelglæde hos de fleste, for det er da lækkert, at cyklen hjælper dig hurtigere afsted, når motoren giver dig et ekstra skub, hver gang du træder i pedalerne. Hvem husker ikke, hvor rart det føltes, når man som barn skulle op af en stejl bakke og man lige fik et skub på ryggen?! Det er den følelse en elcykel vil give dig. Du kan derfor med en elcykel få hjælp op ad bakkerne og komme hurtigere frem til din destination - uden at være helt udmattet og svedig, når du ankommer. 
 

 

Trekkingcykler med el

Elcykel - Romet ERT 201 D 28" SH STEPS 8 gear

Denne type elcykel er lidt ligesom en sammensmeltning af en bycykel, en racercykel og en mountainbike. Trekkingcyklen har nemlig det bedste fra hver af disse tre andre cykler - og netop derfor egner den sig helt perfekt til pendling. Den kan tilbagelægge større afstande, eftersom komforten er god og passer godt til forskelligt slags terræn. Trekkingcyklen har typisk et stel-design, der kan minde lidt om stellet på en racercykel. Samtidig har trekkingcyklen den samme gode komfort som en bycykel. Derudover har den en affjedring i forgaflen, som du kender det fra en mountainbike. Så hvis du skal købe en elcykel, som kan tilbagelægge lidt længere afstande, så er trekkingcyklen muligvis et godt bud for dig. 

I stedet for at købe bil nummer to eller at skulle være afhængig af offentlig transport i hverdagen, så vil trekkingcyklen være et godt alternativ som transportmiddel. Trekkingcyklen vil i begge situationer samtidig være den grønne løsning i forhold til pendling. Og det kunne da også være fedt at cykle på arbejde og ankomme uden sved på panden.

 

 

 

Bikepacking

Cykeltasker - Restrap CarryEverything Steltaske LargeTrekkingcyklen gør det desuden også virkelig godt til bikepacking, hvilket giver meget god mening, når nu cyklen kan tilbagelægge længere afstande på forskelligt terræn. Bikepacking er lidt ligesom backpacking. Men hvor den rygsækrejsende har den store taske på ryggen, så har cyklisten på bikepacking sin oppakning på cyklen. Det vil altså sige, at bikepacking er en længere cykeltur med overnatninger, hvor al oppakning og udstyr er pakket i tasker, som er monteret direkte på cyklen. Med tiden er disse cykeltasker blevet opgraderet en del og findes i adskillige former og er typisk også lavet i letvægtsmaterialer. Cykeltaskerne sidder tæt på stellet, hvorved vægten er mere centreret og dette giver cykelrytteren mere plads til udfoldelse. 

Hos Cykelgear har vi et stort udvalg af cykeltasker, der er perfekte til bikepacking. Du kan se udvalget af cykeltasker her!


 

MTB-elcykel

En mtb elcykel er sådan set bare en helt almindelig mountainbike, der så også lige har en motor monteret til det formål at hjælpe rytteren med at få fart på og til at bestige de stejle bakker lidt nemmere.

Førhen mente nogle mountainbikeentusiaster, at det ville være snyd, hvis man fik hjælp op ad bakken med sådan en elmotor. Det er der nok sikkert stadig nogle, der vil tænke, men helt overordnet er det blevet mere acceptabelt og anses nu mere som et smart træk, når elcyklen hjælper én op ad de stejle bakker.

Når du har en mountainbike med el har du bare flere muligheder, når du er ude på ruten. Og hvem vil ikke gerne have det?! Du får hjælp af motoren på vej op ad de skrappe og krævende stigninger, hvilket bare gør, at du har energi til flere omgange i skoven - og derved også får flere af de sjove ture ned ad bakkerne. Samtidig er der også mere energi til at tage en længere tur rundt i terrænet, end du måske ellers ville have energi til. 

Hvis nogle ryttere har fysiske skavanker, såsom dårligt knæ eller andet, så muliggør en el mtb også, at flere kan deltage på trods af disse skavanker. Derudover hjælper el-mountainbiken dig også til at komme i bedre form. Det bliver nemmere at cykeltræne og samtidig at finde lysten til det, sådan at opstarten med træningen ikke bliver for hård og uoverskuelig. 
 

 

Batteri til elcykel 

Elcykel - batteri - E-Fly Batteri 36V 10.4 AHBatterier til elcykler fås i dag i størrelser fra 250 Wh til 700 Wh. Wh er Watt timer og angiver hvor meget energi, der er i batteritanken. Hvis man eksempelvis har et batteri på omkring 400 Wh, så kan en elcykel med frontmotor køre cirka 30-50 km på én opladning af batteriet, mens en elcykel med centermotor kan tilbagelægge cirka 40-70 km pr. opladning af batteri. Dertil skal det lige tilføjes, at rækkevidden på en opladning selvfølgelig også afhænger af, hvor meget batteriet bruges på turene. Det er afgørende hvilket assistniveau, der er valgt på elcyklen. Altså hvor meget hjælp, du får på turen. Dæktryk, rytterens vægt, cyklens vægt, vind og hvilket terræn, du kører i, spiller også ind på opladningens levetid. Og selvfølgelig holder opladningen også længere, hvis man selv træder med rundt i pedalerne i ny og næ.

 

Batteriets antal opladninger og levetid

Der er typisk mellem 500 og 1200 opladninger på et batteris levetid, inden du skal skifte til et nyt batteri. I forhold til opladning af batterier til elcykler er der yderligere nogle forbehold, der er værd at overholde, for at få det meste ud af batteriet. Batteriet skal helst oplades ved stuetemperatur og opladeren skal opbevares et tørt sted. Batteriet skal oplades mindst én gang månedligt og må ikke aflades helt. Samtidig må batteriet helst heller ikke sidde i opladeren over længere tid. 
 

 

Motor på elcykel

Forskellen på en frontmotor og en centermotor på en elcykel er først og fremmest placeringen. Dertil kommer det, at en frontmotor, som sidder forrest på cyklen ved forhjulet, hjælper cyklisten meget og nærmest hiver cyklen fremad, når der trædes i pedalerne. Med elcyklen med centermotor er det væsentligt anderledes. Her er elmotoren mere en slags hjælp til at cykle hurtigere, når cykelrytteren har behov for det. Denne hjælp er centreret midt på cyklen og giver mere balance midt på cyklen. 

Med hensyn til valg mellem frontmotor og centermotor, så afhænger valget af motor af, hvilket behov den enkelte cykelrytter har på sine cykelture. 
 

 

Elcykel og sikkerhed 

Cykelhjelme - Sweet Protection Falconer 2Vi Mips Cykelhjelm WoodlandSikkerhed har altid første prioritet, når du suser rundt på din cykel. Og det bliver nu kun endnu vigtigere, når farten speedes op på en hurtig og ny elcykel. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at du har sikkerheden i orden og derfor også har en kompetent cykelhjelm i høj kvalitet. Hos Cykelgear har vi et stort udvalg af cykelhjelme i høj kvalitet. Tjek dem ud her!

 

Hvad siger loven om en elcykel?

Der findes helt overordnet to slags elcykler. Den første slags elcykel er den almindelige elcykel. Den må køre op til 25 km/t. Denne type elcykel betragtes som en almindelig cykel i forhold til lovgivningen. Den anden slags elcykel er den, som hedder speed pedelecs. Denne slags må køre op til 45 km/t

 

Speed pedelec-elcykel

Ved Speed pedelecs elcyklerne skal man være opmærksom på, at der er nogle lovmæssige krav, da topfarten er noget højere på denne cykel. Der er for eksempel et lovkrav, at cyklisten skal bære cykelhjelm. Cyklisten er også erstatningsansvarlig og skal have en ansvarsforsikring, som man skal have med på farten altid. Børn under 15 år må ikke køre på Speed pedelecs. Hvis man er mellem 15 og 17 år, skal man enten have kørekort til lille knallert - eller have kørekort til bil til 17-årige. Der er intet krav om kørekort for alle på 18 år og derover. Læs mere om reglerne her.

Denne type elcykel er særligt velegnet til at være alternativet til kørsel med bilen - og kan måske endda være løsningen fremfor at købe bil nummer to.
 

 

Få hjælp til at købe den bedste elcykel

Har du brug for hjælp til at finde frem til den helt rette elcykel til dig? Så kan du kontakte vores kompetente og venlige kundeservice. Her sidder vi altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning – om alt lige fra cykler og værktøj, til cykelhjelme og elcykler. Sammen kan vi vælge elcyklen, der er passer til netop dig og vil gøre dig godt kørende.