Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
GLS bestil inden 20:30
PostNord HOME bestil inden 19:30
Modtag i morgen GLS bestil inden 20:30 PostNord HOME bestil inden 19:30

Cykelholder til bil

Hos Cykelgear.dk har vi et stort udvalg af cykelholdere til bilen, som har et hav af forskellige funktioner. Du kan derfor finde en cykelanhænger, som passer til netop dine behov. Uanset om du har anhængertræk eller ej på din bil, så har vi stadig mange gode cykelholdere til din bil. Vi har de helt klassiske cykelholdere, som sættes på anhængertrækket bag på bilen. Derudover har vi også cykelholdere som for eksempel sættes på taget på tagbøjler, på bagklappen eller dem som monteres med sugekopper.

I vores sortiment af cykelholdere til bilen har vi populære og gode mærker såsom Thule, Buzzrack og Atera

Læs mere om Cykelholder til bil her

Cykelholdere Bestsellers

Dagens tilbud

Cavo Horn krokodille

Cavo Horn krokodille

Spar 51%
59,00
29,00

Billig cykelutrustning


Cykelholder til bilen

Om man skal på cykelferie, cykeltur, i sommerhus eller bare skal transportere sin cykel, er et transportstativ til cyklen uundværligt. En cykelanhænger til bil gør det nemt for dig at tage din cykel med steder hen, hvor du måske ikke lige kan nå til på din cykel alene, men hvor du måske rigtig gerne vil cykle. Cykelholderen gør det i øvrigt nemt for dig at transportere din cykel uden at skulle have den inde i bilens bagagerum. Det kan især være en fordel, hvis cyklen er en mtb, der har været med på en sjov og mudret tur i skoven. En cykelholder til bil er derfor en perfekt løsning, når du skal flytte din racercykel, mountainbike, citybike, elcykel og andre cykler fra A til B.

Skal du transportere 2 cykler, 3 cykler eller 4 cykler - er det intet problem. Du kan få cykelholdere med plads til 1, 2, 3 og 4 cykler på én gang. Så der er nærmest ingen undskyldning for ikke at tage cyklerne med på turen. De fleste stativer er universelle, hvilket betyder, at de kan bære alle typer cykler. Uanset om du kører på racercykel, MTB eller citybike, er der en cykelholder, som passer til din cykel.

 

De forskellige slags cykelholdere til bil

Når du skal købe en cykelholder til din bil, er der flere forskellige slags cykelholdere at vælge imellem. Valget af cykelholder afhænger også af, om du har anhængertræk eller ej.

Her er de forskellige slags cykelholdere:

 

Hvilken cykelholder, der er den perfekte til dig, kan muligvis være svært at vurdere. Derfor får du her en forklaring på dem alle herunder:


Cykelholder til anhængertræk 

Hvis du har bil med anhængertræk, så har du muligheden for at placere cykelholderen på bilens trækkrog. Dette er den mest klassiske og typiske form for cykelholder. Den er let at sætte på og samtidig også let at laste i bilen. På den måde er den bare super praktisk. Desuden er den også, ifølge FDM, den cykelholder som er bedst for brændstoføkonomien.

Cykelholdere - Thule HangOn 3 Cykelholdere til bil - Buzzrack Wing stativ til 4 cykler 

 

Cykelholder til bilens tag på tagbøjler

Cykelholder til bil - Thule ProRide Cykelholder Til 1 CykelMed mange forskellige og smarte løsninger er der nu flere forskellige muligheder for at montere en cykelholder til en bil uden krog. Med universelle stropper og opspænding kan du sætte en trækfri cykelholder på næsten alle biler. 

Hvis man har en bil uden anhængertræk - eller ikke kan bruge sit anhængertræk, da der måske skal sidde en campingvogn derpå, så kan det være en god løsning med en cykelholder, som kan sættes fast på bilens tag på tagbøjler.

 

Cykelholder til bilens bagklap

Et andet super alternativ til den klassiske cykelholder på anhængertrækket, er en cykelholder, som monteres på bilens bagklap.

Cykelholdere - BuzzRack cykelholder til biler uden træk Cykelholdere - Buzz Pilot cykelholder til biler uden træk
 

Cykelholder med sugekop til bilen 

Cykelholder til bil - TreeFrog Pro 1 Cykelholder med SugekopperEndnu et godt bud som cykelholder til bil uden træk kan være sugekopperne. Denne type cykelholder kan bruges på flere måder. Sugekopperne kan både sættes fast på taget, og de kan også sættes fast bagpå bilen. Sugekopperne er perfekte, hvis du ikke har mulighed for at have tagbøjler på bilens tag, som kræves til andre typer cykelstativer.
 

Cykelholder til elcykler

Elcykler vejer og fylder generelt mere end almindelige cykler. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at du køber et cykelstativ, som er egnet som elcykelholder. Det kan for eksempel være et stativ, som er egnet til 3 almindelige cykler, hvor du så kun laster 2 elcykler på. 
 

Cykelholder til cykler med lang akselafstand

Cykelholdere til bil - Atera Strada e-bike ML cykelholder til to cyklerHar du en cykel med lang akselafstand, som for eksempel en MTB med en slack forgaffel, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle cykelholderes, der er kompatible.

Uanset hvilken cykelholder du køber, så husk altid at sikre din cykel inden du kører. Du kan bl.a. se vores udvalg af bagagetilbehør og tilbehør til transport og stativer

 

 

Nummerplade og lygtebom til cykelholder

Når du har et cykelstativ på bilens anhængertræk, er det svært for andre at se din nummerplade. Det er derfor også et lovkrav, at man skal have en 3. nummerplade på, hvis cykelanhængeren eller selve cyklen skærmer for udsynet til den faste nummerplade. Denne ekstra nummerplade sættes derfor yderst. Altså på selve cykelholderen.

Helt lavpraktisk kan sådan en 3. nummerplade bestilles på Motorregistrets hjemmeside og den koster blot 110 kr. Hvis du ikke har den ekstra nummerplade på, kan du risikere at få en bøde for det.

Skulle det være sådan, at cykelholderen ikke blot dækker nummerpladen men også en eller nogle af baglygterne på bilen, så er det yderligere nødvendigt at anskaffe sig en lygtebom.

 

Cykelholdere til bil og brændstofforbrug

FDM har i sommeren 2022 lavet en test og undersøgt, hvor meget de forskellige cykelholdere påvirker bilens brændstofforbrug. Det er interessant viden, som kan tages med i overvejelserne, når du skal købe en cykelholder til bilen.

Det viser sig, at ved 100 km/t er der et merforbrug på 22,8 %, når man kører med en cykelholder inklusive cykler på bagklappen. Er cyklerne placeret på taget, er der et merforbrug på 24,6 %. Er cyklerne i stedet anbragt på en cykelholder, der sidder på anhængertrækket, så er merforbruget kun 3,5 %. Og jo hurtigere man kører end de 100 km/t, jo mere øges procenterne.

Ofte stillede spørgsmål

1

Kan man få en cykelholder til bil uden anhængertræk?
Ja, der findes adskillige muligheder for at købe en cykelholder til bil uden anhængertræk. Der fås også cykelholdere til bil til bagklappen, til tagbøjlerne eller som sugekopper.

2

Hvilken cykelholder bruges til e-bike?
Når du skal vælge cykelholder til en elcykel, skal du blot være opmærksom på, at e-bikes typisk vejer mere end almindelige cykler. Derfor skal du vide, hvad cyklen vejer og finde en cykelholder, som har en lasteevne, der kan matche elcyklens vægt.

3

Kan cykelholdere foldes sammen?
De fleste cykelholdere til bilen kan foldes sammen i mere eller mindre grad. Det afhænger naturligvis også af størrelsen og kapaciteten på cykelholderen.

4

Kan man få en cykelholder med tippefunktion?
Nogle cykelholdere til bilens anhængertræk kan tippes således, at man uden besvær kan komme i bagagerummet, mens cyklerne fortsat er sat fast på cykelholderen.

5

Kan man få en cykelholder til carboncykler?
Alle cykelholdere til bilen kan fragte carboncykler. MEN er du meget øm over din carboncykel, kan du få en cykelholder, som har gribearme til sadelpinden. Derved skånes carbonstellet. Se for eksempel denne model: https://www.cykelgear.dk/tilbehor/transportudstyr/cykelholdere/spinder-xplorer-cykelholder-foldbar-med-tiltfuntion

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.