Køb en cykelpumpe der passer til din cykel

Her finder du alle de forskellige cykelpumper, der findes til de forskellige typer cykeldæk på cykler, samt de forskellige størrelser af pumper. Uanset om du er på udkig efter en CO2-cykelpumpe, en håndpumpe, en fodpumpe eller en pumpe til gaffel/dæmper, så finder du det her hos os.

I de forskellige kategorier herunder kan du nemt finde frem til den cykelpumpe, der passer bedst til dig og dine behov. Vi forhandler pumper fra mange forskellige populære producenter og du kan bl.a. finde mærker som Birzman, SKS, Topeak, Lezyne og mange andre.

Læs mere

FAQ

1
Hvilken cykelpumpe er bedst?
Hvilken cykelpumpe der er bedst kommer an på dine behov. Du skal derfor overveje dine behov. Udover at cykelpumpen selvfølgelig skal passe til ventilen, kan du med fordel tænke over, hvor og hvornår du benytter din cykelpumpe. En god cykelpumpe er en cykelpumpe, der matcher dine behov.
2
Hvad er forskellen på en fodpumpe og en håndpumpe?
3
Hvad er fordelene ved at have en pumpe til gaffel/dæmper?
4
Kan jeg bruge en CO2-pumpe på alle ventiltyper?
5
Hvad er en cykelpumpe med manometer?

En cykelpumpe er et must-have for cyklister

Gul fodpumpe fra Topeak En cykelpumpe er en essentiel del af dit udstyr – og det er uanset hvilken type cykel, du kører på, og hvor langt du cykler. Cykelpumper findes i mange forskellige modeller, og det er vigtigt, at du vælger en (eller flere), der passer til dine behov og cykel (eller måske cykler). Vi gennemgår kort de forskellige typer af pumper her på siden, men du kan læse meget mere om dem inde i deres respektive kategorier.

Der findes desuden også cykelpumper, som kun passer til racercykler, og cykelpumper som kun passer til mountainbikes. Dette har noget med trykkapaciteten at gøre. Racercykler kræver nemlig typisk højere dæktryk end MTB'er.

 

Cykelpumpen skal passe til ventilen

Før du overhovedet begynder at sætte dig ind i de forskellige cykelpumper, er det vigtigt, du har styr på de tre mest gængse ventiltyper, der findes. Det er nemlig sådan, at nogle pumper passer til en bestemt ventiltype, mens andre kan tilpasses flere forskellige typer.
 

De forskellige ventiltyper

Der er tre forskellige ventiltyper:
 

 • Racerventilen (også kendt som fransk, RV, Sclaverand-ventil og Renn-ventil) har en diameter på 6,5mm og klarer op til 15 bar, afhængig af kvalitet. Ventilen skal åbnes manuelt.
   

 • Dunlop (også kendt som almindelig ventil, DV eller tysk ventil) er den mest kendte ventil og ses bl.a. på børnecykler og citybikes. Denne ventil er en smule bredere end racerventilen.
   

 • Autoventilen (også kendt som MTB-ventil) findes ofte på MTB-cykler og BMX. Denne type ventil finder du også på biler (deraf navnet) og kan klare et max tryk på 6 bar.
   

Vil du læse mere om de forskellige typer ventiler? Så har vi en Ventilguide til cykelslanger, som du kan læse. Denne guide er også særdeles brugbar til dig som er på udkig efter en ny cykelslange.
 

Når du har fundet frem til den rette ventil, kan du begynde at kigge på de forskellige cykelpumper. Inde under de forskellige kategorier kan du sortere i vores udvalg af pumper. Således finder du frem til den cykelpumpe, der passer til din ventil. Du klikker først ind på en kategori og dernæst kan du i filterfunktionen afkrydse dine præferencer.

 

De forskellige cykelpumper

Som tidligere nævnt, så findes der fire forskellige pumper i vores sortiment:
 

 • CO2-pumper
   

 • Fodpumper
   

 • Håndpumper
   

 • Pumper til gaffel/dæmper
   

Herunder vil vi kort beskrive hver enkelt type pumpe:

 

CO2-pumper

Grå CO2-cykelpumpe fr4a BirzmanEn CO2-pumpe er en utrolig effektiv pumpe, som består af et pumpehoved og en CO2-patron. Patronerne fås i forskellige størrelser og skrues på pumpehovedet. Denne type cykelpumpe fungerer ved, at du, efter at du har monteret patronen på pumpehovedet, monterer pumpehovedet på ventilen og ”åbner” for luften.
 

Dette er klart den hurtigste måde at få luft i slangen på.
 

Læs meget mere om brug af CO2-pumper i vores guide: Sådan bruger du en CO2-pumpe

 

Fodpumper

Fodpumpen (også kendt som gulvpumpen) er en af de mest udbredte cykelpumper. Pumpen udmærker sig ved at pumpe meget kraftigt, så du ikke skal bruge alt for lang tid på det. Hvis fodpumpen tilmed har et manometer, kan du samtidig se, hvor stort dæktrykket er i cykeldækket.

Dog er dens største ulempe, at den er stationær og derfor ikke egner sig til at have med på farten.

 

Håndpumper

Sort håndpumpe fra LezyneDe fleste kender den klassiske håndpumpe, som efterhånden er lavet i et utal af variationer. Håndpumpen kan generelt det samme som en fodpumpe, men har et mindre luftkammer, hvilket betyder, at det tager længere tid at pumpe dækket op. Håndpumpen findes også i en lille udgave, minipumpe, som er let at have med på farten - for eksempel i sadeltasken.

Læs meget mere om håndpumper og minipumper her.

 

Pumpe til gaffel/dæmper

Hvis du kører MTB kan du med fordel anskaffe dig en pumpe til forgaffel og dæmper. Mange er ikke klar over hvor vigtigt det er at have det rigtige lufttryk i forgaflen og dæmperen, men dette er faktisk virkelig vigtigt for, at du får den bedste køreoplevelse.

Læs meget mere om denne type cykelpumpe, lige her!

 

Hvilken cykelpumpe skal jeg vælge?

Når du skal vælge cykelpumpe, skal du overveje dine behov. Udover at cykelpumpen selvfølgelig skal passe til ventilen, kan du med fordel tænke over, hvor og hvornår du benytter din cykelpumpe.

En fodpumpe er et must-have i de fleste hjem. Denne pumpe er effektiv og kan hurtigt pumpe dit cykeldæk op. Luftkammeret er stort, så du skal ikke foretage dig mange pump, før du har masser af luft i slangen. Derudover har den en klar fordel, da den er super let at betjene og har en solid base, hvor du kan stå på den, når du pumper. Har den indbygget manometer, kan du tilmed sørge for, at du får det rette dæktryk ved at pumpe dækket med det anbefalede lufttryk til din type dæk og cykel.

Du kan også med fordel anskaffe dig en håndpumpe. Håndpumpen kan det samme som gulvpumpen, dog med et mindre luftkammer. Den har den fordel, at den fylder væsentlig mindre. Den er nem at have med - og den fylder ikke så meget, når du skal opbevare den i dit skur eller andetsteds. Derudover kommer håndpumpen også i en miniudgave, som du eventuelt kan montere på cyklen.

CO2-pumperne er meget smarte, hvis du skal have dækket pumpet hurtigt. De ses ofte brugt i cykelløb, da de fylder luft i dækket - hurtigt! CO2-cykelpumpens patroner kommer i flere forskellige størrelser, så du kan finde den, der passer bedst til dine dæk.

 

Fire tips til valg af cykelpumpe

 • Vælg en pumpe (eller flere), der passer til dine behov.
   

 • Pumpen skal passe til ventilen på din cykel.
   

 • Vælg eventuelt en pumpe med manometer, så du altid er sikret det korrekte dæktryk på din cykel.
   

 • Pas god på din cykelpumpe – så kan den pumpe mange dæk op!