TOUR SALE! Spar op til 50 % her

Cykelslanger

Vi har et stort udvalg af forskellige slanger til MTB, racercykel, citybikes, børnecykler m.m. Vi har gjort det let at finde den rette cykelslange ved at inddele de forskellige typer cykelslanger i kategorier, som ses herunder.

Vi har et bredt udvalg af billige cykelslanger i høj kvalitet fra nogle af de stærkeste brands i cykelverdenen, herunder Continental og Schwalbe.

Læs mere

FAQ

1
Hvad er forskellen på cykelslanger af butyl og latex?
Almindelige butylslanger er populære på grund af deres holdbarhed, mens latexslanger er lettere og har bedre køreegenskaber. Dog er latexslanger mindre holdbare end butylslanger.
2
Er det vigtigt at vælge den rette type cykelslange?
3
Hvor vigtigt er lufttrykket i cykelslanger?

 

Hvad er cykelslanger?

Grundlæggende kan en cykelslange beskrives som værende en lang lukket gummiballon, der ligger inde i dit dæk. Cykelslangens funktion er at agere luftpude mellem cyklen og underlaget samt hjælpe dækket til at fungere optimalt. Hvordan en cykelslange bruges bedst afhænger af hvilken type cykel den bruges på og under hvilke forhold.

Inden for cykelslanger er der to populære muligheder: almindelige butylslanger og latexslanger. Almindelige butylslanger er meget populære og anvendes af mange cyklister. De er kendt for at have lang holdbarhed. På den anden side er latexslanger også ret populære, især inden for performancebrug, da de har bedre køreegenskaber. De er lettere end butylslanger, hvilket kan give forbedret rullemodstand. Det skal dog bemærkes, at latexslanger kan være lidt mindre holdbare end butylslanger.

Valget af en god slange kan faktisk være afgørende for, om du punkterer ofte eller næsten aldrig. Det kan også påvirke din cykels rullemodstand. Derfor er det vigtigt at vælge en slange, der passer til dine behov og præferencer.

 

Lufttrykket i cykelslanger

Lufttrykket i cykelslanger spiller en afgørende rolle i forhold til cyklens ydeevne og komforten for dig på cyklen. Det påvirker køreegenskaberne, grebet på vejen og rullemodstanden.
 

Vores anbefalinger i forhold til lufttryk i cykelslanger på forskellige typer cykler:
 

 • Cykelslangen på racercykel: På en racercykel handler det i høj grad om effektiv kraftoverførsel og mindre om godt greb. Derfor skal du her typisk have et meget højt lufttryk i din cykelslange. Dette giver et luftkammer i cykelslangen, der ikke giver ret meget efter og dermed ikke bruger de watt, som du træder.
   

 • MTB-cykelslangen: På mountainbike handler det i høj grad om at opnå et så godt greb som muligt. Derfor vil du her typisk have så lavt et tryk i cykelslangen som muligt, da dette giver cykeldækket mulighed for at opnå en større kontaktflade og dermed bedre kontakt med underlaget.
   

 • Cykelslangen til citybikes: På en citybike - eller almindelig hverdagscykel - gælder det mest om at opnå en god komfort med et godt greb. Du skal derfor typisk give cykelslangen et tryk mellem, det du vil bruge på en racercykel og på en MTB. Trykket står dog altid på siden af dækket, så det er simpelt at finde ud af.
   

Det er meget individuelt hvilket dæktryk, der er det korrekte dæktryk. Der er mange meninger om hvad det korrekte dæktryk er. Det er derfor også lidt op til den enkelte, hvad der føles og virker bedst.
 

 

Cykelslanger og ventiler

Når du vælger en slange, skal du være opmærksom på de tre forskellige ventiltyper, herunder dunlop, presta og autoventiler. Vores sortiment indeholder slanger med forskellige ventiltyper, så du kan vælge den, der passer bedst til dine hjul og præferencer. Derudover tilbyder vi slanger i forskellige størrelser, så du kan finde den perfekte pasform til dine dæk.
 

De tre ventiltyper på cykelslanger:
 

 • Autoventil: Som du kender fra bil, MC, Scooter mm.
   

 • Presta: Racerventil, som er mest udbredt på mountainbikes, racercykler, citybikes med smalle dæk m.fl.
   

 • Dunlop-ventil: Kaldes også almindelig ventil. Denne er meget udbredt på citybike - især klassiske citybikes som bedstemorcykler og cykler med ballondæk.
   

 

Ny cykelslange?

Er der hul på din slange, og er du i tvivl om, om du skal have en ny? Måske du kan lappe den selv? Med det rette udstyr, er det faktisk ret nemt og hurtigt at lappe en cykelslange. Se vores værktøj til dæk og slange her!
 

Se her - hvordan du lapper din cykel!
 

Vil du være på den sikre side kan du selvfølgelig også købe en nye cykelslanger til super skarpe priser. Vores dygtige kundeservice står klar til at hjælpe dig, hvis du er i tvivl om, hvilken slange du skal bruge.