MTB-dæk 27,5

Hos Cykelgear har vi et bredt udvalg af forskellige dæk til din MTB cykel. På denne side kan du se vores store udvalg af MTB dæk til 27,5 tommer.

Vi udvælger nøjes vores producenter, og du kan derfor finde kvalitetsdæk til din MTB, fra mærker som XLC, Schwalbe, Deestone, Maxxis og mange andre.

Disse dæk er designet til en MTB på 27,5”, hvilket er en mellemting mellem den klassiske 26” og den store 29”. Cyklen er optimal til de fleste ryttere, og hjulenes størrelse gør at du let kan manøvre rundt. Derudover får du super god acceleration, greb, kontrol og bremseevne. Ved valg af de korrekte dæk, får du en cykel der passer perfekt til de flestes behov.

All products
Filter by
Most popular
Go to page
Products per page:
  • 30
  • 60
  • 90

MTB-dæk 27,5"

MTB dækket består af fire vigtige elementer, som du skal holde øje med, når du køber dæk. Det drejer sig om gummi (og gummiblanding), karkasse, kanttråd og knopper.


MTB-karkasse til 27,5 tommer

Dækkets foring (karkasse) består af parallelle tråde, som er placeret i en 45 graders vinkel, fra kant til kant. Karkassen måles i TPI (tråde per inch) og tætheden af disse tråde har betydning for hvor smidige dine MTB dæk er, og hvor meget gummi der er suppleret op med. Jo større tæthed mellem trådene, jo mere smidige dæk.


Gummi i dine MTB-dæk

Dækket støbes i gummi. Jo mindre tæthed i karkassen, jo mere gummi er der brugt til dækket. Gummi er stivere men også mere holdbart. Derudover er der forskellige typer af gummiblandinger, som har betydning for dækkets greb. Bløde gummiblandinger giver et godt greb, mens en hård gummiblanding giver bedre holdbarhed. Du kan også finde MTB dæk med ”dual” eller ”triple kompound” gummi, som betyder at dækket er sammensæt af flere forskellige gummiblandinger.


Jo flere knopper – jo bedre greb

På selve overfladen af MTB dækket finder du knopperne eller et slidbanemønster. Knopperne er vigtige når det kommer til dækkets greb i forskellige underlag. Placeringen og udformningen af knopperne afhænger af den type underlag du kører på. Jo større og kraftigere knopperne er, desto bedre greb har de i underlaget. Dog giver de mindre knopper dig højere rullehastighed og mindre friktion.


Kanttråd hos MTB-cykler

Kanttråden er kanten, som placeres i fælgen. Ved MTB cykler kan du både køre med kanttråds dæk eller foldedæk. Du kan læse mere om de forskellige typer af cykeldæk lige her: www.cykelgear.dk/guides/forskellige_daektyper.