Bremseklodser til din cykel

Hos Cykelgear har vi et stort udvalg af reservedele til din cykel. Du kan her finde nye bremseklodser til din racer, MTB eller citybike. Vi fører bremseklodser fra blandt andet disse populære brands: Shimano, SRAM, Jagwire, Force Swissstop med flere.

Vi har inddelt kategorien bremseklodser i tre underkategorier, alt efter om det er bremseklodser til fælgbremse, om det er bremseklodser til skrivebremser eller om det er bremseklodser til v-bremser (MTB).

Læs mere

FAQ

1
Hvor ofte skal du købe nye bremseklodser til din cykel?
Når bremserne på din cykel ikke har den optimale effekt længere, er det tid til at undersøge, om det er tid til at købe nye bremseklodser. Det kan kan også tænkes, at de blot trænger til en grundig rengøring.
2
Hvilke forskellige bremseklodser findes der?

Bremseklodser til fælgbremser og skivebremser

Hvis din racercykel eller MTB bremser dårligt, er det måske på tide at skifte dine bremseklodser til nogle nye.

Mange racercykler bremser stadig med de traditionelle fælgbremser, hvor wiren fra bremsegrebet trækker bremsen sammen og bremseklodserne dermed sænker farten. Det er dog med tiden blevet mere og mere populært at bruge skivebremser til sin racercykel. Her bremses direkte på skiven. Det gør, at din bremsning på cyklen bliver mere effektiv. Bremseevnen er altså bedre med skivebremser. Dog kan det også føles voldsomt, da skivebremser kan bremse så effektivt, at cykelhjulet kan skride ud til siden. Bremselængden med fælge er anderledes, men stadig rigtig god. Der er altså fordele og ulemper ved begge typer bremseklodser.
 

Bremseklodser cykel - Shimano Bremseklodser til bla. Dura-Ace, Ultegra og 105 Bremseklodser - Bremseklodser Disk Deore hydraulisk

Hvordan du finder de rette bremseklodser

Når du skal købe dine nye bremseklodser, kan du ved hjælp af vores filtreringsfunktion vælge, hvilken type bremseklods, du ønsker. Ved fælgbremser, kan du for eksempel vælge mellem "løst gummi" og "med bremsehus/bremsesko". Ved skivebremser kan du selektere efter, hvilken type belægning, du ønsker. Om det skal være de organiske Resin-bremseklodser eller det hellere skal være Sintered-bremseklodser, som er lavet af metal/kulstof.

Her kan du se, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige belægninger.  

 

Hvornår skal jeg skifte mine bremseklodser?

Det kan måske være svært at vide hvornår eller hvor ofte, du skal skifte dine slidte bremseklodser. Det afhænger af, hvor meget du cykler og hvilken måde du cykler på. Men det er dog altid vigtigt at udskifte bremseklodserne, hvis cyklen bremser dårligt, da de er med til at sikre din sikkerhed i trafikken. Hvis  bremseklodserne er for nedslidte, medfører det en betydelig dårligere bremsefunktion. Dermed kan det betyde, at du ikke kan bremse ordentligt op, hvis det en dag skulle være nødvendigt at lave en hård opbremsning.

Du får altså bedre bremseeffekt, hvis klodserne er af høj kvalitet og er opdaterede. Udover udskiftning af bremseklodser, kan det også være en god investering at købe helt nye bremser, hvis effekten skal være helt i top. Du kan se vores udvalg af bremser her!

 

Vedligehold af bremseklodser

Bremseklodser cykel - Bremserens - Muc-Off Disc Brake Cleaner 750 mlFor at du får mest ud af dine bremseklodser, er det naturligvis vigtigt, at både klodser og bremseflader er rene og fri for fedt og snavs. Hertil er bremserens perfekt! Du kan derudover købe en lang række forskellige produkter, som er gode til rengøring og vedligehold af bremseklodsen. Du finder det lige her!
 

Er du i tvivl om, hvilken bremseklods der er den rigtige bremseklods til din cykel, skal du endelig bare kontakte os. Vores kundeservice står altid klar til at hjælpe dig!