Modtag i morgen
PostNord HOME bestil inden 16:00
daoHOME bestil inden 16:00
GLS bestil inden 17:00
Modtag i morgen PostNord HOME bestil inden 16:00 daoHOME bestil inden 16:00 GLS bestil inden 17:00

Sådan finder du din sadelbredde!


Når du skal finde den korrekte bredde på din sadel er det vigtigt at kende afstanden mellem dine siddeknogler. Den forkerte sadelstørrelsen kan være grunden til at du oplever ubehag, når du cykler. 

Derfor har vi lavet en kort guide, der gør det nemt for dig at finde din egen sadelbredde, så du nemt kan finde den korrekte sadel til dig.

Når du har størrelsen på den korrekte sadel, så kan du finde den korrekte sadel her

Du har muligheden for at se videoen herunder og få trinnene forklaret, men du har også mulighed for at følge trinnene i dit eget tempo i guiden under videoen.For at komme i gang med at finde din størrelse skal du bruge følgende:
 

- Pap (helst bølgepap)
- Tusch
- Målebånd
Skær et stykke bølgepap ud, som passer til at du kan sidde på det. Vi anbefaler at bruge bølgepap, da det er den nemmeste måde at kunne se det aftryk som du skal til at lave. Du skal helst sætte dig på et hårdt underlag i en højde, der er tæt på den du har, når du cykler. Derfor er et bord perfekt.
Sæt dig på bølgepappet og vrik fra side til side for at gøre aftrykket tydeligt, så dine siddeknogler laver aftrykket i bølgepappet. Det kan godt være du skal prøve lidt tid. Når du har fået lavet 2 mærker, så kan du gå videre til næste step
Brug en tusch, kuglepen eller lignende og marker de to punkter, så du har nemt ved at måle afstanden. Led efter to fordybninger (de kan være svære at se, så det kan godt tage et par gange)
Brug din tommestok eller målebånd til at måle hvor mange millimeter, der er imellem dine to siddeknogler. Når du har det præcise mål, så er du klar til at finde den korrekte sadel til dig.

Hvis din afstand bliver mål til eksempelvis 125mm (12.5cm) , så skal du lægge omkring 10mm til, hvis du kører racer eller mountainbike. Hvis du kører almindelig cykel som eksempelvis citybike, så skal der tilføjes omkring 20-30mm til dit oprindelige mål.

Det betyder at du med et mål på 125mm som racer/mountainbiker vil skulle have en sadel på 135mm og på citybike omkring 145-155mm.

Nu har du fundet den rigtige størrelse til dig! På Cykelgear.dk har vi gjort det nemt at sortere efter sadelbredde. Vælg katagorien og vælg din sadelbredde i venstre side, hvis du er på computer. Hvis du bruger telefon, tryk da på filter, og vælg så bredde.

FIND DIN NYE SADEL HER