Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
daoHOME Bestil inden 15:00
GLS Bestil inden 20:30
Modtag i morgen daoHOME Bestil inden 15:00 GLS Bestil inden 20:30

Cykelstol

Cykelstolen er en smart måde for dig, at have dit barn med på cyklen på. Det er både en nem og hyggelig måde at komme rundt på - uanset om det skal være praktisk i hverdagen eller du skal have den mindste med på en cykeltur i weekenden.

Der findes overvejende flest barnestole, der monteres bagpå cyklen ved bagagebæreren eller bagstellet på cyklen. Dog findes der også cykelstole, der kan monteres foran på cyklen - altså mellem cyklens styr og saddel.

Alle modellerne i vores sortiment er sikkerhedsgodkendte barnestole. Vi fører mange stærke brands såsom Yepp, Qibbel og Hamax. Udover at du her på siden kan finde og købe en ny barnestol, så har vi også alverdens tilbehør og udstyr til de forskellige barnesæder.

Tryk på linket herunder, hvis du vil vide mere om blandt andet montering af cykelstole, sikkerhed. lovgivning og hvilke cykelstole, der er bedst i test.

Læs mere om Cykelstol her

Cykelstole Bestsellers

Billig cykelutrustning


Cykelstole, barnestole og barnesæder til cykel

Kært barn har mange navne. Nogle kalder det en cykelstol, andre en barnestol og det kan også kaldes for et barnesæde. Uanset navnet så har de alle den samme funktion, hvilket er, at man kan have et barn med på sin cykel enten foran eller bagpå - og i en eller anden form for sæde eller stol.

Cykelstolen er super smart og praktisk i en hverdag med børn, hvor du sommetider eller måske dagligt skal afsted på cyklen fremfor i en bil. Du kan aflevere dit barn i børnehave og cykle videre derfra og så på arbejde. Tilmed kan cykelstolen også nemt afmonteres, så du kan cykle videre uden barnesædet bagpå, hvis dette ønskes.

 

Fordelene ved en cykelstol

Cykelstol - Hamax Zenith Sort Bagagebærer monteringDer findes en del fordele ved at vælge en cykelstol som transportmiddel til kørsel af dit barn, når I skal til og fra børnehaven eller ud på tur. Her er nogle af fordelene:

 

Placering og montering af cykelstolen

Som tidligere nævnt så kan de forskellige cykelstole både monteres på cyklens bagagebærer og bagpå cyklens stel, men du har også mulighed for at påmontere cykelstolen foran, så den sidder lige bag styret. Begge dele er smart - på hver sine måder:

 

Cykelstol monteret bagpå cyklen

Cykelstol cykel - Yepp maxi barnestol sortMange cykelstole monteres bagpå cyklen. Hertil findes flere forskellige muligheder for montering. Kigger vi eksempelvis på Yepp maxi cykelstolen, så har denne cykelstol flere forskellige muligheder for montering. Du har nemlig muligheden for, at stolen monteres direkte på cyklens bagagebærer. Du kan også vælge at montere en Thule Yepp Maxi EasyFit Adapter ovenpå bagagebæreren, hvorpå cykelstolen så monteres på selve adapteren. Yderligere kan du også få en Yepp maxi cykelstol, som enten monteres direkte på cyklens bagstel - eller du kan montere en slags base eller beslag på cyklens bagstel, hvorpå cykelstolen så kan klikkes på og af. På den måde kan du nemt skifte cykelstolen frem og tilbage mellem to cykler, hvis begge cykler installeres med denne type beslag. Det kan være smart i en hverdag, hvor mor og far skiftes til at bringe og hente på cykel.

De fleste af de cykelstole, som monteres bagpå cyklen, passer til børn fra 9 måneder og op til ca. seks år - eller til max 22 kg.

Du skal i øvrigt altid lige være opmærksom på at tjekke, om din bagagebærer på cyklen kan holde til mindst 25 kg, som det anbefales for cykelstole bagpå cyklen.

 

Cykelstol monteret foran på cyklen

Cykelstol - Yepp mini barnestol BlåVælger du at have cykelstolen monteret foran, bliver barnestolen fastgjort til enten overrøret eller styrpinden på cyklen. Der findes også her flere forskellige muligheder.

Urban Iki by OGK har for eksempel lavet en barnestol, som kommer med et Click-&-Go monteringssystem. Det betyder, at du med denne type cykelstol nemt kan sætte cykelstolen fast på cyklen - og nemt kan afmontere den igen. Dette er en fordel, når det er en frontmonteret cykelstol.

Yepp laver en mini barnestol, som frontmonteres. Denne type cykelstol monteres nemt på cyklens styrepind. Når cykelstolen er til frontmontering, medfølger der et håndtag, som barnet kan holde ved og støtte sig til, når barnet sidder der foran på cyklen.

De fleste af de cykelstole, som er til frontmontering på cyklen, passer til børn fra 9 måneder og op til ca. tre år - eller til max 15 kg.

 

Cykelstole og sikkerhed

Cykelstole har mange justeringsmuligheder. Det er vigtigt, at cykelstolen er indstillet, så den passer til netop det barn, som skal bruge den.

 

Fodstøtter, fodstropper og sele

Cykelstol - Yepp Mini fodhvilereDe fleste barnestole har justerbare fodstøtter, som sikrer, at barnet sidder godt med benene - og at fodstøtten passer præcis til det enkelte barns benlængde. På disse fodstøtter er der typisk også fodstropper, som man kan bruge til at spænde barnets fødder fast til fodstøtten eller i det mindste sørge for, at fødderne bliver på fodstøtterne, så de ikke flagrer og ryger ind i hjulet. Det er altså vigtigt, at cykelstolen passer optimalt til barnet. Dertil er det også vigtigt, at selen justeres og spændes korrekt.

 

Siddekomfort

En god siddekomfort for barnet er vigtigt, når du ofte transporterer barnet til og fra børnehave. Derfor skal en ny cykelstol altid tilpasses til netop dit barn. Dette er ikke blot for siddekomforten, men også for sikkerhedens skyld. En god cykelstol er først om fremmest en sikker cykelstol.

 

Cykelhjelm

Når cykelstolen er tilpasset til dit barn og sikkerheden skal være helt i top, så er det også vigtigt, at din barn har den helt rigtige og sikre cykelhjelm, så du også kan passe godt på barnets hoved, hvis uheldet skulle være ude. Tag et kig i vores store udvalg af cykelhjelme til børn - og få købt en god og sikker cykelhjelm til dit barns cykelture i cykelstolen. Barnets cykelhjelm er sammen med indstillingerne af cykelstolen altafgørende for sikkerheden.

 

Cykelstol - Yepp vindskærm til mini

Vindskærm

Yderligere findes der også vindskærme til nogle frontmonterede barnestole. Det kan være en god investering for nogle børn, så det ikke føles ubehageligt for barnet at sidde der foran på cyklen og få vinden i hovedet og på kroppen.

 

Cykelstole - bedst i test

Når du gerne vil finde en godkendt cykelstol, der gerne må være blandt de bedste cykelstole på markedet, kan det nogle gange hjælpe at kigge på en forbrugertest, når du skal blive klogere på ting såsom maksimal komfort på stolens ryglæn, vigtigheden af bløde skulderpuder - og på hvad et blødt og stødabsorberende sæde er.

Der findes mange sikre cykelstole til alle cykler. Du skal dermed vælge den af de sikre cykelstole, som også giver dit barn optimal komfort.

Der findes flere cykelstole, som kan være gode valg til dit barn. En Thule cykelstol er for eksempel altid et hit. Især en Thule Yepp maxi kan anbefales. Der er dog flere cykelstole, som gør det rigtig godt. Der er for eksempel også en Hamax Kiss cykelstol. Læs mere om testen, de forskellige slags cykelstole og deres kvalifikationer her!


Lovgivning og cykelstole

Loven siger, at hvis du skal have et barn med på cyklen, så skal barnet have sit eget sæde. Derudover skal barnet kunne spændes fast, så det ikke kan falde ud af stolen på cykelturen. Desuden skal man være fyldt 15 år, hvis man skal cykle med et barn, der er seks år eller yngre. Selve cykelstolen skal passe til barnet - både i forhold til højde og vægt. Dette både i forhold til siddekomfort og sikkerhed. Desuden er der også sat en maksimal grænse for cykelstolene i forhold til kg. De fleste barnestole går op til 22 kg.

 

Andre krav til cykelstolen

Udover disse regler findes der også andre krav til cykelstolen. Det er for eksempel et krav, at barnet kan sidde selv, før det kommer med i en cykelstol. De fleste børn kan være med i en cykelstol fra de er omkring 9 måneder. Udover sele til at spænde barnet fast med, er det også godt med fodremme og fodhvilere, så fødderne kan hvile derpå og også spændes fast, så fødderne ikke ryger ind i baghjulet. Derudover skal cykelstolen selvfølgelig være spændt godt fast til cyklens stel.

 

Tilbehør og styling til cykelstole

Cykelstol - Hock Regncover til barnestol og barnNår du køber en cykelstol, findes der også diverse tilbehør til barnesæder, som kan være praktisk og nyttigt i hverdagen. Der findes eksempelvis flere forskellige typer af regnslag til de forskellige cykelstole. Overordnet set findes der to slags regnslag. Der er det regnslag, som beskytter barnestolen for regn, når den ikke bliver brugt. Og så findes der selvfølgelig også regnslaget, som er en slags poncho til barnet. Denne regnponcho er super smart, da den dækker hele barnet og cykelstolen, når barnet er spændt fast i cykelsædet.

 

Reservedele og tilbehør

Vi har også en del reservedele til cykelstole, som du kan få brug for. Det kan eksempelvis være ekstra beslag, fodbeskyttere, fodstøttere, fodhvilere, fodstropper, selesæt, bælteklips, pudesæt, wirelås med kode, boltsæt, håndtag til frontmonteret barnestol og vindskærm til de helt små.

 

Styling af cykelstolen

Nogle ønsker en stilren cykelstol, mens andre ser muligheden for at style cykelstolen og gøre den til sin helt egen. Til det findes der flere muligheder. Der findes stylingsæt i flere forskellige farver til nogle typer barnestole. Andre brands laver også tal og bogstaver, som kan sættes fast på selve stolen. Dermed kan du personliggøre din cykelstol på flere forskellige måder.

 

Få hjælp til at købe den bedste cykelstol

Har du brug for hjælp til at finde frem til den helt rigtige cykelstol til netop dig og dit barn? Så kan du kontakte vores kundeservice. Her sidder vi altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning – om alt lige fra cykler og værktøj, til cykelhjelme og cykelstole. Sammen kan vi finde frem til den cykelstol, der passer til din cykel og dine behov.

 

Ofte stillede spørgsmål

1

Hvilken cykelstol er bedst?
Der findes rigtig mange gode og sikre cykelstole. Vi har skrevet lidt om de forskellige typer på vores webshop. Gå derind og lær mere om hvilken cykelstol, der er den bedste til netop dig og dit barn.

2

I hvilken alder må børn sidde i en cykelstol?
Cykelstole, som monteres bagpå cyklen, passer til børn fra 9 måneder og op til ca. seks år - eller til max 22 kg. Cykelstole til frontmontering på cyklen passer til børn fra 9 måneder og op til ca. tre år - eller til max 15 kg.

3

Kan en cykelstol sættes på en elcykel?
Ja, du kan godt købe en cykelstol, som kan sættes på en elcykel. Cykelstole til bagpå cyklen kommer med forskellige monteringsmuligheder. Derudover findes der også cykelstole, som monteres ved cyklens styrepind.

4

Findes der regnslag til cykelstole?
Der findes to slags regnslag til cykelstole. Der er det regnslag, som beskytter barnestolen for regn, når den ikke bliver brugt. Og så findes der selvfølgelig også regnslaget, som er en slags poncho til barnet.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.