Klik ikke på mig.
Modtag lørdag
Bestil inden 15:00 Modtag fredag daoHOME
Bestil inden 17:00 Modtag fredag GLS
Modtag lørdag Bestil inden 15:00 fredag daoHOME Bestil inden 17:00 fredag GLS
Billigst på PriceRunner

Vægophæng med krog

79,00
49,00
Status På lager
Model nr.BB17
FragtFra 39 kr.
Modtag lørdag
daoHOME Bestil inden 15:00
GLS Bestil inden 17:00

Lignende produkter

Beskrivelse Se produkter fra BBG


Hæng cyklen på væggen, forhjulet sættes blot i skinnen.

Denne model har hårdt skumbelægning på selve krogen, hvilket skåner hjulene.

Skruer og pluks medfølger.

Kan benyttes til alle cykeltyper: citybike, BMX, racer, MTB osv.

Materiale: Jern med gummibelægning på krogen. Krogen kan ikke foldes ind.

Dybde: 11,5 cm. (Hvor langt den stikker ud fra væggen).

Mav kapacitet: 30 kg.

Specifikationer


Producenter BBG
Farve Sort
Antal cykler 1
Opbevaring Lodret
Bredde 7 cm
Højde 26 cm
Stregkode / EAN 8592627103698

Anmeldelser


Anmeldelse af Vægophæng med krog

Jeg har testet ” Vægophæng med krog” fra BikeBrother. Ophænget bruger man til at hænge sin cykel på – i forhjulet. Det er pladsbesparende, og samtidig en forholdsvis ”væltesikker” måde at parkere sin cykel på.
Pakken indeholder selve ophænget, fire solide skruer til montering samt rawplugs. Selve ophænget virker særdeles robust. Det gælder også krogen, som er lavet i rundt metal, der er beklædt med gummi.

Montering

Monteringen er meget simpel. Man holder beslaget op mod vægen i den ønskede højde, og markerer de fire huller. I mit tilfælde skulle beslaget sidde på en væg af mursten. Så jeg måtte have fat i boremaskine og murbor. Når hullerne er boret puttes plugs’ene i, og man skruer beslaget fast. Skal beslaget monteres på træ, fx i en carport, vil jeg foreslå, at man finder nogle mindre skruer end dem der følger med. Og så er arbejdet endnu nemmere. Den eneste udfordring ved monteringen er, at beslaget ikke må sidde for højt oppe mod et loft. For der skal være plads til hjulet. I vejledningen står, at man skal holde cyklen op mod væggen, og markere det punkt, hvor forhjulet rører væggen. Herefter kan beslaget placeres i forhold til markeringen. Jeg valgte i stedet at tage forhjulet af cyklen, og sætte det i beslaget. Ved at sætte beslag og hjul op mod væggen kunne jeg nemt se, hvor højt beslaget kunne sidde, og markere placeringen.

I brug

Jeg har sat beslaget op indendørs i et værelse, hvor jeg har min yndlingscykel om vinteren. Hidtil har den blot stået op ad en reol, men nu er den kommet op at hænge. Det giver både bedre plads, og cyklen er meget bedre beskyttet. Med letvægtscykelen er det særdeles nemt at bruge beslaget, fordi det er nemt at løfte cyklen op. Og krogen er udformet og beklædt på en god måde, så jeg har ingen grund til at være nervøs for, at fælgen tager skade.

I familien har vi længe brugt nogle lignende beslag i vores carport til hverdagscyklerne. De er placeret så lavt, at cyklen kun skal løftes ca. 5 cm. Og så er det ikke noget problem, for en voksen, at få løftet cyklen på plads efter brug. Og det hjælper på pladsen i carporten. Og samtidig er det rart, at cyklerne aldrig vælter. Selvom det er nemt at løfte cyklerne op, så er det selvfølgelig nemmere blot at slå støttefoden ud, eller at køre cyklen ind i et cykelstativ. Og derfor må jeg også indrømme, at det kun er de helt voksne i familien, der hænger cyklerne op. Familiens yngre medlemmer har ikke tid til den slags, og jeg tror generelt ikke, at man skal satse på, at børn kan eller vil bruge ophængene.

De beslag vi bruger i carporten ligner i øvrigt det testede beslag til forveksling. På nær på et enkelt punkt. Krogen på beslagene i carporten er lavet af fladt metal (det samme som resten af ophænget). Og ned over krogen er der trukket en ”gummidut” til beskyttelse af fælgen. Det system er jeg ikke helt så tryg ved som de runde kroge på det testede ophæng. Gummidutterne på de flade kroge går løs, og rykker sig ud på krogen. Det betyder, at der er risiko for, at fælgen kommer ind og hænge direkte på krogens skarpe kant. På det testede ophæng virker det som om gummiet er ”støbt fast” på krogen. Og skulle det mod forventningen gå løs, så vil der ikke ske ret meget, selv om fælgen skulle komme til at hænge direkte på den runde metalkrog, som er uden skarpe kanter. Så jeg foretrækker klart ophænget fra BikeBrother.

Jeg vil uden betænkning anbefale ophænget til de, der har brug for lidt mere plads, og som vil have en mere væltesikker cykelparkering. Men kun hvis man tror på, at man vil bruge de 10 sekunder ekstra, som det tager at løfte cyklen op, frem for blot at slå ståfoden ud.

Denne artikel er skrevet af Cykelgear.dk skribent Lars Klit Reiff

Andre købte også

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.