Cykelstativer og cykelophæng

Cykelstativer og cykelophæng er en smart og nem løsning til at få cyklen opbevaret på en måde, hvor du både kan spare plads og cyklen kan figurere dekorativt på væggen.

Der findes mange forskellige løsninger, når man skal have en cykelholder til opbevaring af cyklen. Cykelophæng kan både fås som vandret ophæng, lodret ophæng, stående på gulvet eller ophæng i loftet. Uanset om cyklen skal monteres vandret i garagen eller den skal hænge vandret i en lejlighed, så har vi helt sikkert en løsning, der matcher dit behov for opbevaring.

Cykelophæng og cykelstativer er blevet meget populært som cykelopbevaring. Derfor har vi også ophæng fra mange forskellige mærker, som for eksempel Clug, Tons og Topeak.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hvad er det bedste cykelophæng?
Det bedste cykelophæng er det ophæng, som matcher dine behov bedst. Der er fordele ved alle typer cykelopbevaring. Læs mere om de forskellige cykelophæng på vores website.
2
Hvordan hænger man sin cykel op på væggen?
3
Hvad er cykelophæng til pedal?
4
Hvilke slags cykelophæng findes der?
5
Hvad er formålet med et cykelophæng?

Cykelophæng og stativer til din cykel

For rigtig mange er en cykel i dag meget mere end blot et transportmiddel. Især hvis du er cykelentusiast og din cykel både er din hobby og din foretrukne motionsform. Det er vigtigt for dig at passe godt på din cykel. Og til dette formål findes der flere løsninger inden for cykelophæng og cykelstativer.
 

Her er en liste over de mest brugte muligheder:
 

 • lodret cykelophæng
   

 • vandret cykelophæng
   

 • cykelstativ på gulvet
   

 • cykelophæng i loftet
   

Disse forskellige muligheder for opbevaring af din cykel bliver uddybet herunder:
 

 

Lodret cykelophæng 

De praktiske ophæng fås i mange afskygninger. Cykelophæng - Topeak Swing-Up DX ophængEt lodret cykelophæng, som hænger ned langs væggen, har den fordel, at det ikke tager særlig meget plads på væggen. Derfor er et lodret vægophæng en rigtig god løsning, hvis du skal have flere cykler op at hænge. Det er det perfekte cykelophæng til for eksempel skuret eller din garage, fordi du tilmed sparer plads på gulvet ved at montere cyklen på væggen. Samtidig undgår du også, at du nogen kommer til at gå ind i din cykel og eventuelt komme til at vælte den og lave ridser i den.
 

 

Vandret cykelophæng

Cykelophæng - Tons Ophæng til Cykel EgetræEt cykelophæng kan være noget man vælger som en praktisk løsning for at spare plads. Men et vægophæng til cyklen kan også bruges, hvis cyklen skal hænges op til pynt. Med et vandret cykelophæng fylder cyklen ikke særlig meget ude i rummet, men til gengæld tager det lidt mere vægplads, end når cyklen hænger lodret.

I de vandrette cykelophæng, findes der mange forskellige typer, både ophæng til pedal, ophæng til stel og cykelophæng der kan forskydesCykelophæng til pedal giver et rigtig fedt look, hvor cyklen hænger skrå og nærmest vælter ud i rummet. Sådan kan det i hvert fald se ud. Ligesom om at cyklen bliver rummets naturlige skulptur eller midtpunkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cykelstativ på gulvet

Cykelophæng - Topeak FlashStand MXUd over at kunne hænge cyklen op på væggen, kan man også få cykelstativer og cykelstandere. Det er især godt til cykler, der ikke har støttefod. For at holde styr på cyklerne, og kunne stille cyklerne fra sig stabilt, bruges disse stativer. De fås både hvor de griber fat i cyklens bagstel, men også hvor baghjulet køres ind i stativet. Med denne type opbevaring af cykler, sikrer du at cyklerne ikke vælter, hvis nogen skulle gå ind i dem. De står mere stabilt og sikkert på denne måde. Der findes i øvrigt også holdere til tilbehør - så som hjelme osv.
 

 

Cykelophæng i loftet

Cykelophæng til loftet er typisk et system, hvor cyklen holdes oppe ved hjælp af kroge eller snore, som er monteret i loftet. Krogene kan skrues direkte op i loftet. Ophænget gør, at du sparer plads på gulvet. Disse ophæng er også smarte, hvis du skal fikse noget på din cykel.

 Cykelophæng - Unior Cykellift Sort

 

God opbevaring af din cykel

For mange er det meget praktisk at kunne hænge cyklen op på væggen, så den ikke optager gulvplads, er til gene ved rengøring eller at man risikerer at komme til at vælte den.

Derudover kan du med et ophæng føle dig mere sikker, da du præcis ved hvor din cykel er og ikke skal stille den ude i vejr og vind. Flere og flere vælger at opbevare deres cykel indenfor, da de rigtig gerne vil passe godt på den og ikke vil udsætte cyklen for regn og kulde. Især hvis det er en dyr cykel, vælger mange at opbevare den inde, så cyklen på den måde også lever længere og undgår at få ridser og andre skader.
 

 

Hvilket cykelophæng passer til min cykel?

Når du vælger ophæng til din cykel, skal du tænke på, hvad der vil fungere bedst for dig i din hverdag. Hvis du vælger løsningen med det lodrette cykelophæng, så er det vigtigt, at du vælger et vægophæng, som passer til cyklens dækstørrelse og cyklens vægt generelt.
 

 

Flotte cykelophæng til væggen

Mange vil gerne hænge deres cykel op på væggen - for eksempel i stuen eller soveværelset. Derfor kan man også få flot designede cykelophæng, så den super fede racercykel kan hænges flot op på væggen. Det gælder selvfølgelig også MTB, retro og andre cykler, der pynter flot på væggen og i rummet.
 

 

Få hjælp til køb af cykelophæng

Hos Cykelgear har du altid mulighed for at få råd og vejledning omkring cykler, tilbehør og selvfølgelig også angående cykelophæng og cykelstativer. Er du i tvivl om, hvilket alternativ der passer bedst til dig og dine behov, så sidder vores kundeservice klar til at guide og hjælpe dig.