Klik ikke på mig.
Modtag mandag
daoHOME Bestil inden 15:00

Kranksæt

Læs mere om Kranksæt her
Hos Cykelgear.dk kan du finde et bredt udvalg af kranksæt til din cykel. Vi forhandler et hav af forskellige modeller og uanset om du er på udkig efter et kranksæt til din Citybike, MTB, Racer, BMX eller en Børnecykel, så finder du det i denne kategori.

Du kan finde kranksæt fra forskellige producenter, inde i kategorierne. Vi forhandler bl.a. Shimano, SRAM, SR-SUNTOUR, Campagnolo, Force og mange andre.

Et kranksæt indgår i en gear-gruppe, og består af en eller flere klinger.  Dertil også to pedalarme. Kranksættet har en vigtig opgave, da den overfører kraften fra pedaltrådene til cyklen, med mindst mulig ”kraftspild”. Det sørger altså for at du får mest mulig fremdrift ud af dine anstrengelser. Du kan se på kranksættet som værende selve drivkraften eller motoren, når det kommer til at få fart på.
 

Kranksættets opbygning

Kranksættet sørger for at give dig fart over feltet, når du træder i pedalerne. Nederst på selve stellet er der et hul, hvor lejet (eller stubben) skal føres igennem. Herefter spændes begge sider fast og så kan man ellers montere pedaler på sættets pedalarme, som er monteret på selve hovedklingen.

Afhængig af størrelse, mærke, model og præference, kan du vælge mellem mange forskellige modeller af pedaler til din cykel. Du kan selvfølgelig finde et stort sortiment af pedaler hos os. Så finder du det sæt der passer perfekt til dig. Se vores udvalg af pedaler lige her.
 

Forskellige kranksæt

Vores udvalg omfatter både modeller med enkelt klinge, to klinger eller tre klinger. Antallet af tænder på klingerne har betydning for gearingen på cyklen. Jo flere tænder man har på sit kranksæt, desto tungere gear, mere modstand og længere distance for hver pedalomdrejning, får du. Mindre antal klinger (compact kranksæt) giver lettere gear. Dog skal du ikke træde med så høj kadence for at få god fart på. Kigger du på tandkombination vil det ofte være skrevet som eksempelvis 50/34. Dette betyder at den store klinge har 50 tænder, mens den lille klinge har 34 (set på et kranksæt med to klinger).

Kranksæt kommer i flere forskellige ”typer” og du vil ofte støde på standard, compact eller triple kranksæt. Standard kranksæt kommer med to klinger og er monteret på et hav af forskellige cykler. Compact kranksæt blev opfundet med ideen om at montere en klinge med færre tænder. De færre tænder gør det muligt at køre op ad bakke med en højere kadence. Dog skal man også træde med en højere kadence for at opnå samme fart som med standard sæt.
Du kan også finde triple kranksæt. Disse tilbyder et bredere spektrum af gear. Du får gear der er nemmere at træde end med compact sættet.
 

Hjælp hos Cykelgear.dk

På de forskellige produktsider har du mulighed for at sortere i vores udvalg af kranksæt til hhv. Racer, MTB, Citybikes, Børnecykler og BMX. Du kan bruge filtreringsknapperne til at sortere i udvalget. Her har du bl.a. mulighed for at vælge forskellige producenter, kædeskærme, kranksystemer, pedalarmslængde, speed, antal tænder og meget mere. På den måde kan du hurtigt finde frem til det kranksæt der passer til dit behov og din cykel.

Hvis du vil have hjælp til at finde frem til det helt rigtige valg til dig og din cykel, så skal du være mere end velkommen til at kontakte os. Vores kundeservice sidder altid klar med ekspertråd.

Billige cykeldele, cykeludstyr og cykler online

Cykelgear.dk sælger alt inden for cykler, reservedele, cykeltøj samt tilbehør og bestræber sig på at være billig. I det store sortiment findes et bredt udvalg af blandt andet cykler, hjul, stel, værktøj, m.m. fra en lang række forskellige mærker.

Ved siden af en billig pris på udstyr vil du desuden møde en engageret og service-minded cykelforhandler, der med glæde vil guide dig til det rette køb.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.