Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
GLS Bestil inden 20:30
Modtag i morgen GLS Bestil inden 20:30

Forskifter

Læs mere om Forskifter her
Forskifteren skifter kæden mellem de forreste tandhjul på kranksættet. At sørge for at forskifteren er optimal og vedligeholdt, er yderst vigtigt når det kommer til din totale cykeloplevelse. Derfor kan du her hos cykelgear.dk finde et stort udvalg af forskiftere. Vi forhandler et bredt udvalg af forskiftere både til Racer og MTB. I de respektive kategorier kan du finde forskiftere fra populære mærker som SRAM, Shimano og Campagnolo.

På denne side kan du læse mere om forskifter og hvad du skal være opmærksom på hvis du skal have en ny til din Racer eller MTB.

Valg af forskifter
Du kan læse vores udførlige guide omkring forskiftere ved at klikke lige her. Guiden er lavet for at kaste lys over de forskellige udtryk og standarder der bliver brugt, når det kommer til valg af ny forskifter.

Når det kommer til forskiftere, så har du muligheden for at finde en model der enten passer til to eller tre klinger.  Inde på hvert produkt finder du en beskrivelse der redegør for hvor mange klinger det givne produkt er egnet til. Du kan også bruge filtreringsfiltrene øverst i venstre hjørne (inde på kategorierne) til at sortere i vores udvalg, så du hurtigt kan finde frem til de forskiftere der passer til dit kranksæt.

Når du vælger forskifter, så er det vigtigt at du sørger for at dine komponenter passer sammen – det er nemlig ikke altid muligt at blande flere producenter, eksempelvis SRAM og Shimano. Producenter bruger oftest deres egne indeks og længder, og du kan derfor ikke regne med at komponenterne passer sammen på kryds og tværs.

Montering af forskifter
Der findes forskellige muligheder når det kommer til montering af forskifter. Alt efter om du skal bruge en til racer eller MTB, får du nogle valgmuligheder ifht. montering.
Du kan montere din forskifter via klampemontering. Med en klampemontering har du mulighed for at vælge down swing, hvor klampen sidder over selve skiftearmen, eller top swing, hvor klampen sidder under skiftearmen.

Du har også mulighed for en rammemontering, hvor forskifteren er monteret ved krankboksen, eller en direct mount (direkte montering), hvor forskifteren er boltret direkte på stellet. Ved direct mount har du også mulighed for at vælge to typer: D-type hvor monteringen sidder over skiftearmen og E-type, hvor monteringen sidder under skiftearmen.
Den sidste montering er pålodning, hvor man har en løs forskifter der kan monteres direkte på stellet eller på en løs klampe eller spændebånd.

Spørgsmål og hjælp til forskifter og montering
På vores YouTube-kanal har du mulighed for at se en masse forskellige guides. Du kan bl.a. se hvordan du justerer din forskifter eller din bagskifter. Du kan også finde en masse andre videoer der kan hjælpe dig med at optimere din cykeloplevelse. Klik på dette link og udforsk alle vores guides.

Er du i tvivl om forskiftere og montering, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice. Her sidder eksperterne klar til at hjælpe dig med at finde frem til den rigtige type. Vi rådgiver og vejleder indenfor cykler og tilbehør dertil, så du altid finder frem til det du står og mangler.
 

Billige cykeldele, cykeludstyr og cykler online

Cykelgear.dk sælger alt inden for cykler, reservedele, cykeltøj samt tilbehør og bestræber sig på at være billig. I det store sortiment findes et bredt udvalg af blandt andet cykler, hjul, stel, værktøj, m.m. fra en lang række forskellige mærker.

Ved siden af en billig pris på udstyr vil du desuden møde en engageret og service-minded cykelforhandler, der med glæde vil guide dig til det rette køb.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.