Klik ikke på mig.

Modtag mandag
bestil inden 16:00 Modtag søndag PostNord HOME
bestil inden 17:00 Modtag søndag GLS
Modtag mandag bestil inden 16:00 søndag PostNord HOME bestil inden 17:00 søndag GLS

Dagens tilbud

Silvini Matera Merino Lange Tights - Grå

Silvini Matera Merino Lange Tights - Grå

Spar 38%
399,00
249,00
Vis mere

Billig cykelutrustning


Hvad er skivebremser?


Skivebremser er en af de mest populære former for bremsesystem. Dette system er især udbredt på Mountainbike og sportscykler og kombineres med et enten hydraulisk eller mekanisk system. Dette gør systemet en kende mere avanceret end traditionelle fælgbremser.

Hvad gør disken?

Disken monteres direkte på navet og er den del, som skal bremses af bremseklodserne på indersiden af bremsekaliberen.
Når du har et system med skivebremser er en af reservedelene, der skal skiftes,  disken. Udover andre dele som eks. bremseklodserne er disken en sliddel, der skal skiftes ud, når den er slidt ned. Når du leder efter en ny, skal du være opmærksom på flere ting. De ting finder du længere nede. 
 

Hydraulisk eller mekanisk?


Når du står og vælger imellem hydrauliske skivebremser og mekaniske skrivebremser er der flere ting der kan være udslagsgivende for dig. Den mekaniske skivebremse er den billigste af de to løsninger, men med det ene forbehold at du med denne type bremser med den ene bremseklods over i den anden bremseklods, hvor der med de hydrauliske er tale om et lidt dyrere system, der med bremsevæske giver en bedre bremseeffekt. Her skal du være opmærksom på at hydrauliske bremser kræver mere snilde for at vedligeholde.

Producenter

Der findes mange producenter af disk til skivebremser. De populære mærker er XLC, Magura og så selvfølgelig Shimano

Diameter

Du finder nemt den samme størrelse disk til skivebremse ved at måle hele vejen over disken med et målebånd. De mest udbredte størrelser er 140 mm, 160 mm, 180 mm, 203 mm.

Hvordan monteres den?

Disk til skivebremser monteres på en af to måder. Nemlig Center-lock og 6-huls. Her kan du kigge på den disk, der skal udskiftes og se hvilken der passer. Der er 6 huller omkring midten er det en 6-huls montering.
Du finder nemt den korrekte disk ved at benytte vores smarte filter i toppen af siden.