Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
GLS Bestil inden 20:30
Modtag i morgen GLS Bestil inden 20:30

Cykelsko

Læs mere om Cykelsko her

Cykelsko

Cykelgear.dk tilbyder cykelsko til både MTB, racer og spinning. Cykelskoen sørger for, at du laver det mest effektive tråd hver gang, da din fod er placeret på pedalen på en sådan måde, at den ene fod træder ned når den anden trækker op. Derved overføres der kraft hele vejen rundt med begge ben, hver gang du træder.
En cykelsko har ofte en stivhed i sålen som er med til at øge kraftoverførslen fra ben og fødder. De fleste såler er lavet i et plast komposit, men nogle sko er med en endnu stivere carbon sål. 
Mountainbike cykelsko kan fås med støddæmpende sål for at give en mere behagelig tur.
Skoen sættes fast på pedalen ved hjælp af forskellige kliksystemer, så derfor er det vigtigt, at cykelskoen passer til dit pedalsystem. Til spinning bruges de samme sko som til racere.
 

Forskellige typer af cykelsko

De fleste cykelsko er lavet til kliksystemer, men der findes også sko uden kliksystem. Disse sko er typisk til flats pedaler. Skoene er med en forholdsvis stiv bund, for at give en god kraftoverførsel fra benene og ud i pedalerne.
Samtidig sikre den hårde bund, at de kan bruges sammen med pedaler med små spikes. Spikes på pedalerne er med til at give et godt grip i skoene, men cykler man med en helt almindelig sko, kan det give et stort slid på dem. Derfor er sko til flasts en god ide.
 

Hvordan skal de sidde?

Cykelsko skal sidde godt og stramt, derfor kan de som regel lukkes rigtig godt til og tilpasses foden. Der findes flere forskellige metoder; klassisk velcro, med 2 eller 3 spænder, nogle gange kombineret med et klikspænde. Klikspændet gør det muligt at justere undervejs med et klik ind eller ud.
For at tilpasse endnu bedre og mere præcis, er nogle cykelsko udstyret med snørespænder, hvor der ofte vil stå BOA, eller Atop på. De gør det muligt at lave en mere smidig overdel på skoene, og skoene kan spændes meget præcis og helt tæt ind til fødderne.

Ventilerende sko

Cykelsko er generelt godt ventilerede, der er mesh paneler og huller, så der kan komme luft gennem skoene. Så koger fødderne ikke over i sved. Generelt om sommeren er det også en rigtig god egenskab at cykelsko er godt ventilerede.
Når det bliver vinter giver det dog en udfordring, da fødderne nødigt skulle blive kolde.
Det findes der to gode løsninger på. Den ene er skoovertræk som monteres uden på cykelskoene. De fås både til race og MTB sko, hvor de lukker for ventilationskanalerne og varmer godt, afhængig af hvor kraftigt et overtræk man vælger.
Skoovertræk skærmer også sko og fødder for regn og vind.
 

Billige cykeldele, cykeludstyr og cykler online

Cykelgear.dk sælger alt inden for cykler, reservedele, cykeltøj samt tilbehør og bestræber sig på at være billig. I det store sortiment findes et bredt udvalg af blandt andet cykler, hjul, stel, værktøj, m.m. fra en lang række forskellige mærker.

Ved siden af en billig pris på udstyr vil du desuden møde en engageret og service-minded cykelforhandler, der med glæde vil guide dig til det rette køb.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.