Cykelsko

Cykelsko er designet til cyklister. Cykelsko har en stiv sål, der hjælper med at overføre energi fra dine ben og til cyklens pedaler, hvilket resulterer i mere effektiv cykling.

De fleste cykelsko er tilmed udstyret med specielle klamper, der fastgøres til pedalerne på cyklen. Disse klamper giver dig mulighed for også at trække i pedalerne - og ikke kun træde. Dette giver øget kraft og fart på cykelturen.

Der findes forskellige typer af cykelsko til de forskellige cykeldiscipliner, som for eksempel cykelsko til racer og spinning - og flats til mountainbike.

Hos os kan du købe billige cykelsko til både herrer og damer. Alle cykelsko i vores webshop er af høj kvalitet og fra populære mærker som Shimano, Lake, Five Ten og Force. Find dine nye cykelsko her!

 

Læs mere

FAQ

1
Hvilke cykelsko er bedst?
De bedste cykelsko er dem, som passer bedst til dig og din kørestil. Så det kan være meget individuelt, hvilke cykelsko der er de bedste. Dog er nogle cykelsko designet til at være racersko, nogle til at være mtb-cykelsko - og andre cykelsko er til gravel. Læs mere om de forskellige typer cykelsko her på siden.
2
Hvilke cykelsko bruges til spinning?
3
Hvilke cykelsko bruges til mtb?

Forskellen på cykelsko og almindelige sko

Cykelsko er vidt forskellige fra almindelige sko. Den største forskel på almindelige sko og cykelsko er deres funktion og design. Almindelige sko er typisk mere fleksible og har en sål med bevægelsesfrihed - og kan bruges til rigtig mange aktiviteter. Cykelskoen har derimod en mere stiv og fat sål, skoen er ikke så fleksibel, har en mere aerodynamisk form - og bruges kun til cykling. Dertil er de fleste cykelsko udstyret med klamper, som gør, at du kan klikke cykelskoen fast til cykelpedalerne. Til mountainbike findes der dog også flats som cykelsko. Disse har ikke klamper, men har i stedet en skridsikker bund med et kraftigt mønster, som sørger for, at dine fødder bliver på pedalerne.

 

Hvorfor cykelsko er perfekte til cykling

Sort cykelsko til racercykel fra ShimanoCykelskoen sørger for, at du kan lave det mest effektive tråd - hver gang du træder i pedalerne. Dine fødder er nemlig placeret på pedalerne på en sådan måde, at den ene fod træder ned, når den anden trækker op. Derved overføres der kraft hele vejen rundt med begge ben, hver gang du træder. På denne måde kan du opnå maksimal kraftoverførsel, når du tramper i pedalerne. Dette er selvfølgelig hvis du har cykelsko, der klikkes fast i pedalerne.

Cykelskoen har en stivhed i sålen, som er med til at øge kraftoverførslen fra ben og fødder til pedalerne. De fleste stive såler til cykelsko er lavet i et plastkomposit, mens nogle cykelsko er med en endnu stivere carbonsål. Til spinning kan du bruge de samme sko som til racer.

Cykelsko til mountainbike kan fås med støddæmpende sål for at give en mere behagelig tur. Til mountainbike kan du desuden enten vælge cykelsko med kliksystem som på racer - eller at køre med flats.

 

Forskellige slags cykelsko

Der findes forskellige slags cykelsko, som passer til hver deres type cykel og cykelstil.
 

Her er nogle af mest almindelige typer cykelsko:
 

Herunder følger lidt mere information om de forskellige typer.

 

Cykelsko til racer/landevej

Cykelsko til racer kan bruges til både landevejscykling og til indendørs cykling. De kan altså også bruges som spinningsko. Kendetegnet ved racerskoen er det lette og aerodynamiske design. Skoen skal være så let og strømlinet som muligt. Den har en hård og stiv sål, så kraften fra benene overføres til cyklen. Cykelskoen har klamper nedenunder, som klikkes fast i pedalerne. Skoen er ikke beregnet til at gå rundt i, som du bedre kan i nogle mtb-sko.

 

Cykelsko til mountainbike

Sort cykelsko til mountainbike - flats fra Five TenTil mtb er der to muligheder i forhold til cykelsko. Du kan vælge at bruge cykelsko med klamper og kliksystem - eller du kan bruge flats, som er uden kliksystem. Flats er populære blandt mange mountainbikere, fordi de giver en mere naturlig bevægelsesfrihed på cyklen. Skoen har en hård bund og pedalen har små spikes. Til sammen giver det dig et godt greb i pedalerne. Med flats-cykelsko og flatspedaler kan du samtidig lettere justere fodstillingen og flytte fødderne af pedalen, når du har brug for det, hvilket kan være særligt nyttigt, når du cykler i teknisk terræn eller på udfordrende ruter.
 

Flatspedaler giver bedre balance og kontrol på cyklen, fordi du hurtigt kan komme af pedalerne og sætte foden ned. Derudover kan du lettere kontrollere cyklen i luften under hop og drops, og en flad pedal vil ikke hænge fast i skoen, hvis du har brug for at springe af cyklen.
 

På den anden side giver klikpedaler en mere stabil fodstilling og kan give dig bedre kraftoverførsel, især når du træder op ad bakker eller cykler på langdistanceture. Men disse pedaler kan også give mindre fleksibilitet i bevægelsen af fødderne og kan være sværere at frigøre i en nødsituation.

 

Cykelsko til gravel

Til gravel kan du sagtens bruge de samme cykelsko, som du bruger til raceren. Dog er der også lavet en cykelsko, som er specialdesignet til gravel. Denne cykelsko er også med kliksystem, som den traditionelle cykelsko. Men bunden under cykelskoen til gravel er anderledes. Bunden på gravelskoen er nemlig større og har mere stødabsorbering end en racersko. Dette er netop fordi, at du på gravelcykelturen oftere er nede at gå eller stå - og så er det rart, at det ikke er ubehageligt for dine fødder. Hvorimod på en tur på raceren er du sjældent nede fra cyklen på samme måde.

 

Cykelsko og pasform

Hvid cykelsko til racer med drejespænder fra ForceCykelsko skal sidde godt og stramt. Derfor kan de som regel lukkes rigtig godt til og tilpasses foden. Der findes flere forskellige metoder til dette. Du kan købe cykelsko med klassisk velcro med to eller tre spænder. Nogle gange er velcroen kombineret med et klikspænde. Klikspændet gør det muligt at justere undervejs med et klik ind eller ud. Andre cykelsko har et eller flere runde drejespænder, som gør det muligt for dig at justere pasformen hurtigt, mens du er ude på cykelruten. For at tilpasse endnu bedre og mere præcist er nogle cykelsko udstyret med snørespænder. Her vil der ofte stå BOA eller Atop på. De gør det muligt for dig at lave en mere smidig overdel på skoene, og skoene kan spændes meget præcis og helt tæt ind til fødderne.
 

Udover de forskellige spændesystemer til cykelsko, findes der også cykelsko med bred pasform, som kan være vigtigt for nogle, for at få god støtte og god komfort - for i sidste end at få en god cykeltur.

 

Cykelsko med ventilation

Et par gode cykelsko er generelt ret godt ventilerede. De har mesh-paneler og huller, så der kan komme luft gennem skoene. På den måde får dine fødder god ventilation, hvilket især er rart om sommeren eller sydpå.
 

Når det bliver vinter giver det dog en udfordring med ventilationen, da fødderne nødigt skulle blive kolde. Det findes der to gode løsninger på. Den ene er skoovertræk som monteres uden på cykelskoene. De fås både til racer og MTB-sko. Skovertrækkene lukker for ventilationskanalerne og varmer godt - alt afhængig af hvor kraftigt et overtræk du vælger.

 

Cykelsko til kulde og regn

Sort cykelsko til vinter fra FizikUdover at du kan købe skoovertræk til cykelskoene, når vejret bliver koldere eller der kommer nedbør, så er det faktisk også en mulighed at købe vinterstøvler, som er lavet cykelture om vinteren og i de koldere måneder. Så når du skal holde dine fødder varme på vinterens cykelture, er det smart at have cykelsko, der er særligt velegnet til vinterens vejrforhold.
 

Cykelvintersko har typisk ekstra isolation og er vandtætte for at du kan holde fødderne varme og tørre i vintervejret.

 

Se vores udvalg af pedaler her!
 

Se vores udvalg af klamper her!