Klik ikke på mig.
Modtag mandag
Bestil inden 15:00 Modtag søndag daoHOME
Bestil inden 17:00 Modtag søndag GLS
Modtag mandag Bestil inden 15:00 søndag daoHOME Bestil inden 17:00 søndag GLS

Hometrainer til cykel

En af de mest populære og stigende trends i Danmark er hjemmetrænere også kaldet en hometrainer. En hometrainer er smart og praktisk på den måde, at du nemt kan udøve din træning derhjemme, når vejret ikke tillader dig at cykle udendørs.

Hos Cykelgear.dk har vi alle de kendte mærker indenfor hometrainer - så som Wahoo, Elite, Tacx og Force, der alle forhandler populære hometrainere, som giver dig en god træning hjemme.

Uanset hvilken type hometrainer du er ude efter - om du bare skal have en af de billigste hometrainere - eller en smart hometrainer med mange funktioner, så har Cykelgear helt sikkert også en god hometrainer til netop dig. Vi har et stort udvalg af både de bedste hometrainere og diverse tilbehør til hometrainere.

Læs mere om Hometrainer til cykel her

Ofte stillede spørgsmål

1

Hvad er den bedste hometrainer?
Hvilken hometrainer der er bedst kommer an på, hvad du er på udkig efter. Jo mere du vil investere i den, jo flere muligheder har du med hjemmetræneren. Der findes hometrainere, der kan understøtte virtuelle cykelture. Der er hometrainere med direct drive og wheel-on hometrainere. Forskellen er forklaret på vores website.

2

Hvordan virker en hometrainer?
Du kan enten købe en hometrainer, hvor du kører på en rulle med baghjulet. Der er også den mulighed at vælge en hometrainer, hvor du tager baghjulet af din cykel og monterer cyklen på selve hometraineren.

3

Hvad er en hometrainer med direct drive?
Med en hometrainer med direct drive tager du baghjulet af din racercykel og monterer cyklen på selve hometraineren. Fordelen ved denne type hometrainer, er at den giver en meget realistisk cykeloplevelse.

4

Hvordan tilkobler man hometrainer til virtuel cykling?
Der skal tilkøbes en UBS-nøgle for at kunne koble hjemmetræneren sammen med din pc eller iPad.

5

Findes der træningstøj til cykling på hometrainer?
Der findes cykeltøj til indendørs cykeltræning - og som er ideel til træning på hometrainer. På vores website har vi et stort udvalg af dette svedtøj.

Hometrainer og hjemmetrænere

Hometrainer cykel - Refurbished - Elite Qubo Fluid hometrainerEn hometrainer eller en hjemmetræner er et maskinelt stativ, hvor du sætter din egen cykel på stativet. Så giver hometraineren modstand, og på den måde simulerer den en helt normal og virkelighedstro cykeltur med alt hvad den måtte indebære af stejle stigninger og modstand. Alt efter model og størrelse kan det så være forskelligt hvor ægte en oplevelse, hjemmetræneren kan give dig. De smarte hometrainere giver dig derfor muligheden for at holde formen og træne hjemme i din egen stue, når vejret ikke tillader kørsel udenfor.

Dæk til hometrainer - Schwalbe Insider foldedæk til hometrainer 700x23Husk at nogle modeller giver modstand direkte på baghjulet. Derfor anbefaler vi, at du ikke kører på almindelige dæk, når du bruger denne type hometrainer. Der findes specielle dæk til hometrainer, som er perfekte til formålet. Denne type dæk er designet til at køre på silikone, hvilket er det materiale som rullerne er lavet af. Det betyder, at du undgår unødig slid på din hometrainer og dine dæk, ved at bruge cykeldæk, der er skabt til formålet. Disse dæk er lavet i blødere materiale og passer perfekt til rullerne. På den måde ender du ikke med, at du slider dækket på din racercykels baghjul op ved at træne hjemmefra.

Der er stor forskel på støjniveauet fra model til model, men en god træningsmåtte under maskinen kan give et lavere støjniveau. Så findes der også hometrainere med rulle og andre med direct drive. Begge dele bliver uddybet yderligere her på siden.

 

Hvad er en hometrainer med magnetisk modstand?

De fleste hometrainere kører med magnetisk modstand. Hjemmetrænere med magnetisk modstand gør, at man som cykelrytter justerer belastningen ved hjælp af sit gear. Ellers findes der også væskebaserede hometrainere. Denne slags er bedst til opvarmning og alrulning.

 

Direct drive eller wheel-on hometrainer

Når du skal købe en hometrainer, skal du først og fremmest vælge, om du skal have en hometrainer med direct drive eller en hometrainer med wheel-on.

Her kommer en uddybning af de to forskellige typer:

Direct drive hometrainer

Hometrainer - Elite Suito-T HometrainerDirect drive hometrainer er en hjemmetræner, hvor du tager baghjulet af din racercykel og monterer cyklen på selve hometraineren. Fordelen ved denne type hometrainer, er at den giver en meget realistisk cykeloplevelse. Den er også mere støjsvag. Ulempen ved direct drive hometrainere type er så, at du hver gang skal tage tage baghjulet af din cykel og montere den på hometraineren, før du kan komme igang med at trampe i pedalerne. Denne type er dyrere end wheel-on hjemmetræneren, men klart også den mest populære. Rutinerede cykelentusiaster vil nok vælge denne type.

Wheel-on hometrainer

Hometrainer til cykel - Tacx Flow Smart TrainerWheel-on hometrainer er en hjemmetræner, hvor du spænder cyklen fast på en rulle, som så skaber modstanden på cykelturen. Fordelen ved denne type, er at den er nem at gøre klar til din træning på cyklen. Samtidig er denne type også en billig hometrainer. Det er den billigste hometrainer af de her to typer. Ulempen ved denne type er, at den ikke giver en ligeså realistisk følelse af cykelturen, som direct drive hometraineren. Samtidig vil man også komme til at slide på bagdækket, når det kører på rullen. Dertil skal det dog siges, at der findes cykeldæk, som er beregnede til at bruge på hjemmetræneren. Desuden er støjniveauet højere på denne type.

 

Hvad er en virtuel hometrainer?

Virtuelle hjemmetrænere er til rytteren, der ønsker en mere realistisk indendørs træning. Her kan den virtuelle hjemmetræner give ekstra modstand, når du kører op ad en stigning eller mindre modstand, hvis du ligger i læ bag en anden rytter, som kører sammen med dig i den virtuelle verden - men på sin egen hjemmetræner et andet sted i verden.

Nyere hometrainere bliver mere solide og bevægelige, så du også har mulighed for at stille dig op på cyklen, når det også bliver hårdt i den virtuelle verden. Hometraineren kan simulere stigningsprocenter op ad bakke på forskellige ruter - og kan på den måde tage indendørs cykling til et højere og sjovere niveau. En hometrainer er nærmest en cykelsimulator, hvor du kan opleve den helt op til den maksimale modstand, som du også kan møde ude i den virkelige verden.

For at kunne cykle og konkurrere mod andre cykelryttere i den virtuelle verden, kan der eksempelvis tilkøbes en ANT+ dongle, som er hometrainer tilbehør. Denne USB-nøgle gør det muligt at koble hometraineren sammen med din pc og det træningssoftware, du har på din computer. Du skal være opmærksom på, at det er ikke er alle af de billigere varianter af hometrainere, som kan bruge USB-nøgle.

Derudover kan man med den smarte hometrainer bruge cykelprogrammer såsom Zwift, Garmin, Wahoo og Bkool.

 

Hometrainer og støj

Modeller med modstandsrulle kan godt larme en del. Direct drive er en væsentlig mere støjsvag model. Nogle modeller er endda så stille, at man nærmest kun kan høre cyklens eget gearsystem rulle. Vi anbefaler, at man uanset køber en måtte til at lægge under træneren. Det fjerner nemlig meget af rumlestøjen og larmen.

 

Hvad er en hometrainer træningsrulle?

Hometrainer cykel - Tacx Ruller T1000 AntaresDen flade model med tre ruller, som også bare kan kaldes en ruller. Det er en flad variant, som du let kan sætte op og pakke væk efter behov. Mange bruger den til opvarmning, da den let kan sættes op ude ved et startpunkt for et løb, eller hvis man gerne bare vil rulle en lille tur derhjemme. Cyklen er oftest ikke spændt fast på en træningsrulle, så du kan få lidt mere bevægelse i cyklen.

 

Hvorfor købe en hometrainer?

Når vinterkulden og dårligt vejr kommer, kan du opretholde din gode form ved at investere i en hometrainer. En hometrainer eller en hjemmetræner er et stativ, som gør det muligt at cykle på din egen cykel hele året rundt. Det er en god investering for cykelrytteren, der gerne vil beholde den gode form igennem vinteren.

Det smarte ved hjemmetræneren er, at du kan træne videre på din egen cykel, selvom det er indendørs. På den måde træner du på en cykel, som du er vant til at cykle på. Samtidig skal du heller ikke starte forfra med at opbygge et godt tråd på din cykel, når vintersæsonen er ovre, fordi du netop fortsat har kørt på din egen cykel, når du har trænet.

 

Smart tilbehør til hometrainer

Der findes rigtig meget smart - måske endda også ret nødvendigt - tilbehør til sådan en indendørs cykeltræner.

Der er for eksempel flere forskellige varianter af holdere til forhjul, som jo er en ret vigtig tilbehørsdel til hjemmetræneren. Forhjulet står nemlig i en forhjulsholder, mens baghjulet er monteret til selve hjemmetræneren.

Som tidligere nævnt er det også en god ide med en måtte under cykeltræneren, som kan hjælpe med at dæmpe på lydniveauet.

Hvis du er til virtuel hjemmetræning på din racercykel, så bliver du også nødt til at købe en eller anden form for USB adapter, der kan skabe forbindelse mellem din computer eller iPad og din hometrainer. Dertil skal det tilføjes, at du også kan købe både standere og holdere til computer og iPads, hvilket gør det nemmere for dig at kunne følge med på skærmen i den virtuelle cykeltur, du er ude på.

Du kan også købe ting, såsom blæsere til at køle dig ned og værktøj, der gør monteringen af baghjulet på hjemmetræneren nemmere. Der findes også svedcovere, som du kan sætte på cyklen, så den ikke bliver helt klistret til af dit sved. Dertil kan der også købes håndklæder, der er lavet specielt til hjemmetræning, da håndklædet er langt, smalt og meget absorberende.

 

Træningstøj til træning på hometrainer

Når du cykler på din cykeltræner indendørs, er det selvfølgelig en lidt anden beklædning, du har brug for, end når du kører udendørs. Der findes nogle brands, som laver træningstøj specielt til indendørstræning. Denne type træningstøj udmærker sig ved at være let og tyndt. Samtidig kan det transportere sved væk fra kroppen hurtigere end traditionelt træningstøj.

Hos Cykelgear.dk har vi selvfølgelig et stort udvalg af dette svedundertøj til træning. Vi har svedtransporterende træningstøj til både damer og herrer. Der er alt fra sports-bh'er til svedundertrøjer med forskellige længder af ærmer. Tjek det ud her!

 

Få hjælp til køb af hometrainer

Hos Cykelgear.dk har du altid mulighed for at få råd og vejledning omkring cykler, tilbehør og selvfølgelig også angående de forskellige typer af hometrainere. Er du i tvivl om, hvilken mulighed der passer bedst til dig og dine behov, så sidder vores kundeservice klar til at guide og hjælpe dig med din købsbeslutning.

Billige cykeldele, cykeludstyr og cykler online

Cykelgear.dk sælger alt inden for cykler, reservedele, cykeltøj samt tilbehør og bestræber sig på at være billig. I det store sortiment findes et bredt udvalg af blandt andet cykler, hjul, stel, værktøj, m.m. fra en lang række forskellige mærker.

Ved siden af en billig pris på udstyr vil du desuden møde en engageret og service-minded cykelforhandler, der med glæde vil guide dig til det rette køb.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.