Sæsonstart - stort udvalg til skarpe priser her.

Lukkede kuglelejer til din cykel

Lukkede lejer er en af de vigtigste reservedele på cyklen. Selvom kuglelejer ikke er en synlig del på din cykel, opdager du hurtigt, hvis den ikke spiller eller er gået i stykker. Det er nemlig dine lejer, der får cyklens dele til at dreje ubesværet rundt i hjul og pedaler.

Vi forhandler kuglelejer og lukkede lejer fra stærke brands som Enduro bearings, Cema og Ceramicspeed. Vi har også keramiske lejer, som er populære, da de holder godt og ruller meget lettere end andre.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Hvad er lukkede kuglelejer til cykel?
Et lukket kugleleje er en rund bevægelig metalskive med små kugler indeni. Det bruges til at sænke friktionen, så metaldele ubesværet kan bevæge sig. De findes på cykler ved hjul og pedaler.

Lukkede kuglelejer - hvad er det? 

Lukkede kuglelejer - Enduro 6903 Keramisk LLB ABEC5 17x30x7 MMEt lukket leje eller kugleleje, som det også kaldes, er en rund bevægelig metalskive med små kugler indeni, der bruges til at sænke friktionen, så metaldele ubesværet kan bevæge sig. Hvis du eksempelvis oplever at dine pedaler ikke glider rundt uden besvær, kan det være dine lejer, der skal servicerets eller udskiftes. 

 

Find nyt leje, der passer til din cykel

Men hvordan finder du et nyt leje? Hvis du er lidt heldig, vil der på siden af dit leje stå et tal - eller tal og bogstaver. De tal kan du taste direkte ind i vores søgefelt, og der vil så dukke et kugleleje op, der passer til din cykel. Hvis du ikke er så heldig, kan du med en skydelære nemt måle dig frem til, hvad du har brug for. Du skal bare måle på det kugleleje, der i forvejen sidder på cyklen. Du skal bruge målet på den indvendige diameter, den udvendige diameter og bredden. 

Når du skal skifte kugleleje, skal du bruge et lejeuddriver-sæt - og når et nyt leje skal monteres, skal du bruge et lejepresser-sæt.

 

Lukkede lejer i flere prisklasser

Der findes massevis af producenter af kuglelejer, så du finder nemt et lukket leje i den prisklasse eller den kvalitet, du har brug for. Vi forhandler de bedste mærker på markedet og står gerne klar med rådgivning til at finde det rigtige produkt til dig.

Ved de dyrere kuglelejer er der i stedet for stålkugler indeni, keramiske kugler. De er mere slidstærke og kan holde til mere.