Forgaffel til din cykel

Forgaflen er et af de vigtigste elementer på cyklen - især hvis du kører mountainbike. Det er den del af cyklen, der giver affjedring i forhjulet. Den rigtige forgaffel giver dig en mere komfortabel cykeltur. Med forgaflen har du mulighed for at tilføre mere komfort, og tilpasse cyklen til netop din kørestil.

Det er vigtigt at være opmærksom på, om din forgaffel har det godt, eller om den skal udskiftes. Hvis du har brug for en ny, eller din forgaffel skal serviceres, har Cykelgear et stort udvalg på lager.

Vi har et stort udvalg af forgafler hos Cykelgear. Uanset om du skal have ny forgaffel til MTB, racer, eller citybike, har vi et produkt, der tilbyder dig den komfort og affjedring, du har brug for. Hos Cykelgear har vi forgafler fra populære mærker som Rock Shox, Fox Racing Shox, og SR Suntour.

Læs mere

FAQ

1
Hvilken forgaffel passer til min cykel?
Når du skal vælge en ny forgaffel til din cykel, skal du være opmærksom på, hvor store hjul cyklen har, fordi der findes forskellige forgafler afhængig af hjulstørrelse. Det er en fordel at vælge en forgaffel med samme stilk som cyklen har i dag, men det er ofte muligt at tilpasse forgaflen ved at skifte styrfittings. Du skal desuden overveje om der sidder skive- eller fælgbremser på din cykel.
2
Kan jeg selv lave service på min forgaffel?
3
Kan jeg selv justere lufttrykket i mine støddæmpere?

Skal du investere i en ny forgaffel til din racercykel?

En ny forgaffel er en god måde at opgradere din cykel på. Til racercykler og citybikes vælges typisk faste forgafler, der er lettere og giver en mere direkte kontakt til vejen. Hvis du ønsker at opgradere, kan du eksempelvis vælge en carbon-forgaffel i modsætning til de klassiske i aluminium. Fordelen ved carbon er en mere behagelig tur, fordi materialet dæmper og giver mindre stød fra underlaget. Samtidig vejer den mindre og kan give dig en fordel på farten.

Se vores udvalg af forgafler til din racercykel her!

 

 

MTB-forgafler

Forgaffel cykel - Rock Shox Recon Silver RL Forgaffel 29"Der findes forskellige typer forgafler til mountainbike og der er en række muligheder og funktioner, du kan overveje, når du skal vælge støddæmpere:
 

  • Forgafler med fjeder i støddæmpere: Du får fordelen af en billig løsning, der ikke kræver en masse vedligehold.
     

  • Forgafler med luft i kammer: Lufttrykket giver en mere progressiv dæmpning, og kan derfor bedre kompensere for små bump. Det er en fordel, hvis du kører i meget ujævnt terræn. Har du en forgaffel med luft, kan du justere trykket i din forgaffel på din cykel, ved at bruge en pumpe.
     

  • Forgafler med justering af rebound: Rebound afgør hvor hurtigt forgaflen springer tilbage til udgangspunktet, når den har kompenseret for stød. Det er en god mulighed for at give ekstra kontrol over cyklen, hvis du kører meget i ujævnt terræn.
     

  • Forgafler med lockout-funktion: En lockout-funktion låser forgaflen, så den ikke dæmper. Det kan være en fordel hvis du skal køre på asfalt på vej til sporet.

 

 

Tilbehør til service af forgaffel på din cykel

Det er vigtigt at vedligeholde din forgaffel og sørge for at den er smurt, serviceret, og ren. På den måde sikrer du, at den virker optimalt og holder længere. Hvis du har mod på selv at lave service, kan du støtte dig til denne guide, hvor vores eksperter viser dig, hvordan du gør. Du får måske brug for værktøj eller arbejdsstander, men ellers er det bare at tage arbejdstøjet på.

forgaffel cykel - tilbehør og servicekit til forgaffel cykel Hos Cykelgear forhandler vi forskellige former for tilbehør og dele som du får brug for. Du kan eksempelvis købe:
 

 

Se alle produkter til service her!
 

 

Har du brug for værktøj til at lave service, kan du se vores udvalg lige her!


 

Hvis du er usikker på hvilken forgaffel, der vil give dig den bedste tur, eller hvilket tilbehør der passer til din cykel, så kontakt vores kundeservice. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Hos Cykelgear er du sikker på at finde den billigste forgaffel med vores prismatch.