Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
PostNord HOME bestil inden 14:00
Modtag i morgen PostNord HOME bestil inden 14:00

Dagens tilbud

BikeWorkx Chain Star BIO 50 ml

BikeWorkx Chain Star BIO 50 ml

Spar 43%
35,00
20,00

Billig cykelutrustning


Cykellås


Når man skal vælge ny lås til sin cykel, er der et utal af muligheder og variationer. Alle vil gerne have en lås der er noget nær umulig at bryde, samtidig med at den næsten ingenting vejer og en super nem at bruge. Man kan selvsagt ikke få det hele, men her i guiden giver vi dig det overblik, som du kan bruge for at vælge den perfekte lås til dig. Her på siden finder du et kæmpe udvalg af cykellåse, der er delt i disse forskellige kategorier:

 
Typer

Der findes mange forskellige typer af lås med hver deres fordele i forhold til brug, vægt, transport, sikkerhed, montering og meget andet. Nedenfor har samlet de forskellige låsetyper med fordele og ulemper. Billederne ovenfor ligger i samme rækkefølge som nedenstående og ved at klikke på navnet kommer man til den type cykellås. Hvis du søger en forsikringsgodkendt cykellås, så brug filterfunktionen eller læs mere længere nede i teksten.
 Foldelås – En klar favorit hos os og har også vundet meget frem siden de blev lanceret for et par år siden.
Fordele:
Meget stor sikkerhed grundet de flade stykker, der gør dem meget svære at bryde med en boltsaks. De er også meget kompakte i forhold til den meget høje sikkerhed. Kan låse cyklen fast til stativ el.l. hvilket også øger sikkerheden. Kommer ofte i transporttaske, der kan monteres på stellet og er derfor nem at have med. 
Ulemper:
Prisen er, som på alle de meget sikre låse, højere da der er lagt mere arbejde i at udvikle og producere låsen. Vægten er også til den høje side som alle de meget sikre låse, hvor der er brugt mere materiale.

Kædelås - Stor sikkerhed og høj fleksibilitet. 
Fordele: Kædelåsen har i test vist at være den type lås der er bedst til at afskrække tyven, Den har også stor sikkerhed idet at leddene på de fleste låse er kantede, hvilket gør det meget svært at klippe eller bryde dem med en boltsaks. Kan låse cyklen fast til stativ el.l. og giver derved en yderligere sikkerhed.
Ulemper: Tung og lidt klodset at have med (en taske til kædelåsen, som kan bruges til stel/sadel kan anbefales).

Bøjlelås - En klassiker, der i mange år har sikret mange cykler.
Fordele: Kompakt og ofte med beslag til stellet, så den er nem at have med. Tyk i materialet, hvilket giver en meget stor sikkerhed. Kan låse cyklen fast. Ofte lave priser på denne type lås.
Ulemper: Vejer ofte en del. Ikke så fleksibel som mange andre låsetyper.

Ring-/clicklås - Fastmonteret lås der er meget nem at bruge.
Fordele: Låsen er fastmonteret og er derfor altid med, så du har styr på den. De fleste kan låses uden nøgle og de er derfor hurtige når man stiller cyklen. Generelt lave priser på denne type. De fleste er forsikringsgodkendte. Vejer mindre end de fleste låse.
Ulemper: Cyklen er ikke låst fast til noget (Kan dog kombineres med en wire for markant større sikkerhed). Ligger generelt kun midt eller lidt over i sikkerhedsskalaerne.

Wirelås - Let, fleksibel og billig
Fordele: Meget lav vægt. Der er ofte beslag med til stel eller saddel og derfor er låsen nem at have med. Kan give sig og kan derfor nemt låse cyklen fast.
Ulemper: Generelt den laveste sikkerhed på denne type og er meget sjældent en forsikringsgodkendt cykellås.
 

 
Sikkerhedsskalaer
 
De fleste låseproducenter indekserer deres låse på en sikkerhedsskala. Desværre er de indekseret forskelligt så man ikke umiddelbart kan sammenligne dem. Derfor har vi lavet skemaet nedenfor, hvor vi har samlet et par af de største låseproducenter og sammenlignet deres forskellige skalaer. Skemaet er vejledende og bygger på vores egen erfaring, vurdering og generelt kendskab til låsene.

Skemaet skal læses sådan, at en lås fra Abus, der ligger nummer 9 på skalaen, er ligeså god eller effektiv, som en lås fra OnGuard, der er indekseret med tallet 60.
 
 
Abus 1 2 3 4 - 5 6 7 8 9 - 10 11 12 13 14 15
Basta 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 - -
Kryptonite 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 7 - 8 9   10
OnGuard 10 20 - - 30 40 - - 50 60 - - 70 80 - 90 100
Trelock 1 -   -   2   - - 3     -   - - 4 - - 5 - - 6
 

 
Forsikringsgodkendelser
 
Når låsen er forsikringsgodkendt (eller varefakta godkendt) betyder det at forsikringsselskaberne som udgangspunkt dækker ved tyveri (der er dog undtagelser, se derfor egen forsikring). Låsen kommer med udfyldt låsebevis, der blot skal gemmes.
Generelt skal sikkerheden være høj, før låsene kan forsikringsgodkendes. Det er derfor et godt fingerpeg at gå efter, når man vælger lås. Det betyder i princippet med fordel kan vælge en forsikringsgodkendt cykellås, når du skal have en ny. Du kan nemt sortere efter forsikringsgodkendte låse med vores smarte filterfunktion. Du kan som udgangspunkt ikke få en forsikringsgodkendt cykellås med kode.
 
Betjening
 
Nøgle – det traditionelle system hvor man låser låsen op med en nøgle. Der er størst sikkerhed i dette. Den eneste ulempe er, at man kan glemme eller tabe nøglen.
Kode - På alle vores kodelåse kan man selv vælge koden og man har ikke noget man taber eller glemmer. Sikkerheden er generelt en lille smule lavere end nøglesystemet.

Alle vores låse kan findes her. Man kan med fordel bruge filtreringsknapperne i toppen af siden til at udvælge blandt alle de ovenstående cykellåse.