Klik ikke på mig.
Modtag fredag
Bestil inden 20:30 Modtag torsdag GLS
Modtag fredag Bestil inden 20:30 torsdag GLS

Cykellås

Her finder du mange forskellige typer af forsikringsgodkendte cykellåse fra adskillige populære mærker såsom Abus og Kryptonite. Når man skal vælge ny lås til sin cykel, er der et utal af muligheder og variationer. I vores store udvalg af cykellåse har vi foldelåse, kædelåse, bøjlelåse, ringlåse, clicklåse og wirelåse. Derudover har vi både låse, som låses og åbnes med nøgle, og andre låse, som åbnes med kode. Der er altså mange låse at vælge i mellem - og dermed også låse til alle behov og situationer. Derfor har vi helt sikkert også en lås, som passer til dig og dine behov.

Hvis du vil læse mere om forskellen på de forskellige låse, kan du trykke på linket herunder, og du vil blive ført til bunden af siden, hvor dette står uddybet.

Læs mere om Cykellås her

Cykellås Bestsellers

Dagens tilbud

AGU Essential Wind Jakke Til Kvinder Sort

AGU Essential Wind Jakke Til Kvinder Sort

Spar 25%
399,00
299,00
Vis mere

Billig cykelutrustning


Forskellige typer af cykellåse

Der findes mange forskellige typer af låse med hver deres fordele i forhold til brug, vægt, transport, sikkerhed, montering og meget andet. Du vil nok helt sikkert gerne låse din cykel og sikre din cykel mod tyveri - og gerne med en forsikringsgodkendt lås, men du er måske i tvivl om hvilken cykellås, du skal vælge. Derfor vil vi her hjælpe dig og give dig et overblik over de forskellige låsetyper:

Hver låsetype vil nu blive uddybet herunder med hver deres fordele og ulemper:

 

Foldelås

Foldelåsen er en klar favorit hos mange, når de skal købe en sikker cykellås. Som det også ligger i navnet, så kan denne lås foldes sammen - lidt ligesom en tommestok.

Cykellås - Abus Bordo 5700 uGrip foldelås Grå

Fordele:

Ulemper:

 

Kædelås

Stor sikkerhed og høj fleksibilitet med kædelåsen. Kædelåsen består af en kæde, som typisk er pakket ind i et betræk af enten tekstil eller silikone.

Cykellås - Abus kædelås 4804 Sort 75cm

Fordele:

Ulemper:

 

Bøjlelås

Bøjlelåsen er en klassiker, der i mange år har sikret mange cykler mod cykeltyven. Låsen er formet som et U og består af en solid metalbøjle, som låses fast i en tværgående stang med en nøgle. Denne type lås findes i flere forskellige størrelser.

Cykellås - Kryptonite Kryptolok Mini-7 Rød

Fordele:

Ulemper:

 

Ringlås og clicklås

Ringlåsen og clicklåsen minder meget om hinanden og er ens på den måde, at de begge er en fastmonteret lås. Forskellen på de to er formen og måden den låses på. Den ene er formet som en ring, hvor den anden er formet som et U.

Cykellås - Ringlås YWS ekstra bred sort varefakta godkendtCykellås - BikePartner Click Ringlås

Fordele:

Ulemper:

 

Wirelås

En let, fleksibel og billig løsning. Denne type lås kaldes også for spirallås, da den består af en wire, der er spiralformet og betrukket med silikone.

Cykellås - Abus spirallås Star 4508k 150cm 8 mm sortFordele:

Ulemper:

 

Cykellås med kode eller nøgle

Når du køber en cykellås, kan du vælge mellem en lås med nøgle eller en lås med kode.

Uanset hvilken type cykellås, du vælger, så er der forskel på, om det er en lås med nøgle eller en lås med kode - i forhold til din forsikring. Efter den danske standard for cykellåse, så kan man ikke få en kodelås, som er forsikringsgodkendt. Det er derfor bedre at vælge en lås med nøgle, hvis du vil være helt på den sikre side.

 

Forsikringsgodkendt cykellås

Når låsen er forsikringsgodkendt (eller Varefakta godkendt), betyder det, at forsikringsselskaberne som udgangspunkt dækker ved tyveri. Der kan dog være undtagelser ved de diverse forsikringer. Nogle forsikringer kræver også, at din cykel låses med mere end én godkendt cykellås, hvis det er en lidt dyrere cykel.

En forsikringsgodkendt lås kommer med et låsebevis, der blot skal udfyldes og gemmes. Her er det i samme ombæring vigtigt at skrive cyklens stelnummer ned.

For at cykellåsene kan kvalificere sig som forsikringsgodkendte af Varefakta, bliver de testet og afprøvet - og kravene er høje. De skal leve op til en høj grad af brudsikkerhed. De skal for eksempel klare testen mod at kunne blive lirket op og mod at kunne blive klippet over. Når en lås er godkendt, vil man kunne se Varefaktas logo trykt på emballagen.

Du med fordel kan vælge en forsikringsgodkendt cykellås - især hvis du skal sikre en lidt dyrere cykel fra at blive stjålet. Det kan ellers blive en bekostelig affære, hvis din nye cykellås ikke er forsikringsgodkendt, og din cykel bliver stjålet.

 

Sikkerhedsskala til cykellåse

De fleste låseproducenter indekserer deres låse på en sikkerhedsskala. Desværre er de indekseret forskelligt, så man ikke umiddelbart kan sammenligne dem. Derfor har vi lavet skemaet nedenfor, hvor vi har samlet et par af de største låseproducenter og sammenlignet deres forskellige skalaer. Skemaet er vejledende og bygger på vores egen erfaring, vurdering og generelt kendskab til låsene.

Skemaet skal læses sådan, at en lås fra Abus, der ligger nummer 9 på skalaen, er ligeså god eller effektiv, som en lås fra OnGuard, der er indekseret med tallet 60.

Abus 1 2 3 4 - 5 6 7 8 9 - 10 11 12 13 14 15
Basta 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 - -
Kryptonite 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 7 - 8 9   10
OnGuard 10 20 - - 30 40 - - 50 60 - - 70 80 - 90 100
Trelock 1 -   -   2   - - 3     -   - - 4 - - 5 - - 6

 

Få hjælp til valg af cykellås

Har du brug for hjælp til at finde frem til den helt rigtige cykellås til netop dig? Så kan du kontakte vores kundeservice. Her sidder vi altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning – om alt lige fra cykler og værktøj, til cykelhjelme og lygter. Sammen kan vi finde frem til den cykellås, der passer til din cykel og dine behov.