Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
PostNord HOME bestil inden 14:00
Modtag i morgen PostNord HOME bestil inden 14:00

Dagens tilbud

BikeWorkx Chain Star BIO 50 ml

BikeWorkx Chain Star BIO 50 ml

Spar 43%
35,00
20,00

Billig cykelutrustning


Moment eller momentnøgle


Moment (bedre kendt som momentnøgler) er et uundværligt værktøj i ethvert cykelværksted. Det er grundet flere ting. For det første er det et intuitivt og let at bruge. Dertil er det et af de stykker værktøj, der hurtigst tjener sig selv ind. Med en moment nøgle er du nemlig sikret mod over og underspændinger, der med ødelagte dele, skruer og gevind, der hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Men hvordan fungerer en momentnøgle?

En momentnøgle kan bruges til at skrue en skrue eller bolt til en fast spænding, så du er sikker på at skruen strammes tilpas, præcist og korrekt. Du forudbestemmer indstilling efter dit ønske og skruer derefter. Når moment nøglen rammer det ønskede punkt, begynder nøglen at klikke og skruen strammes derfor ikke mere.

Derfor sikres du en korrekt spænding hver eneste gang og skal derfor ikke frygter at over eller underspænde dine skruer eller bolte.
 

Køb en momentnøgle beregnet til cykel!


Momentnøglen bliver ofte forbundet med biler, men der er mange dele på cyklen, hvor der med fordel kan bruges en momentnøgle. Der er mange af cyklens dele, der der har godt af efterspænding i ny og næ, hvilket hurtigt kan klares med en moment nøgle. Dog er det vigtigt at du har styr på momentnøglers forskellige udgangspunkter og maksimumsmomenter.

Det betyder at du sandsynligvis skal have en momentnøgle, der er beregnet til cykel. Ellers kan du risikere at overspænde cyklen, hvis du bruger en momentnøgle beregnet til bil, hvor momentet på nøglen er højere.

Hos Cykelgear.dk har vi momentnøgler i mange forskellige størrelser, prisklasser og mærker. Med eksempelvis denne momentnøgle fra Force får du en momentnøgle med en justering på fra 2-14 NM. NM eller Newton-meter er målenenheden, der bruges, når du spænder bolte eller skruer. På en frempind vil du evt. støde ind i en markering på 5 NM, der angiver hvilken indstilling en nøgle skal stilles på for at få spændt skruen optimalt. En moment nøgle til cykler skal gerne ligge i mellem 1 og 20. Moment nøgler til biler vil nærmere starte ved omkring 30 og derfor være for hård til at benytte på cykler uden at ødelægge dele.

I denne video kan du let se, hvordan en momentnøgle fungerer i praksis

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.