Eger og nipler til din cykel

Du kan her købe løse eger og nipler til dit hjul - uanset om det er til vedligehold, reparation eller til et byg-selv-hjul. Eger og nipler er vigtige komponenter i et cykelhjul, da de arbejder sammen for at skabe en stabil, holdbar og cirkulær struktur. De spiller en afgørende rolle i at opretholde hjulets form og styrke. Samtidig sørger de også for, at belastningen fra cyklisten og selve terrænet bliver fordelt på hele cykelhjulet.

Vi forhandler flere forskellige populære mærker inden for eger og nipler til cykler, blandt andet DT Swiss, Force og Alpina.

Find ud af, hvilken egerlængde, du har brug for - og find nye eger og nipler til din cykel herunder.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hvad er formålet med eger og nipler på en cykel?
Eger og nipler er afgørende komponenter på en cykelhjul. Egerne er de tynde stænger, der strækker sig fra navet til fælgen og støtter fælgen, mens niplerne er skruer, der holder egerne fast på fælgen. Sammen skaber de en struktur og styrke til hjulet, som giver stabilitet.
2
Hvilke materialer er eger og nipler lavet af?

Eger og nipler til cykel

Her er en kort forklaring på, hvad eger og nipler er:
 

 • Sorte eger til cykelhjulEger: Eger er tynde metalstænger, som normalt er lavet af materialer som rustfrit stål eller aluminium. De strækker sig fra hjulnavets center til fælgens ydre kant i et radialt mønster. Egerne fungerer som en struktur, der holder fælgen i position. Cykelhjul har typisk mellem 24 og 36 eger, alt afhængigt af hjulets størrelse, formål og konstruktion.
   

 • Nipler til cykelhjulNipler: Nipler er små metaldele, som normalt er fremstillet af stål eller aluminium. Nipler skrues på egerne på fælgens indvendige kant. Hver eger er forbundet til fælgen via en nippel, som på den måde fungerer som en slags justeringsmekanisme. Niplerne er typisk sekskantede eller firkantede. Du kan stramme eller løsne egerne, hvis du vil justere spændingen i hjulet.
   

 

Eger og niplers funktion

Egerne skal opretholde hjulets struktur og form. De forhindrer fælgen i at bøje eller blive deform, når den udsættes for belastning under kørsel, således at det forbliver cirkulært og er i stand til at rotere jævnt.

Med niplerne har du mulighed for at kunne justere spændingen på egerne. Ved at stramme eller løsne niplerne kan du ændre spændingen på hver enkelt eger. Dette er vigtigt for at justere hjulet, så det er lige og roterer uden vridning. Korrekt spænding er også vigtig for at forhindre eger i at løsne sig under brug.

Eger og nipler samarbejder altså om at opretholde et stærkt og stabilt hjul, som kan holde til de belastninger, det udsættes før under kørsel.


Hvilke nye eger du skal købe

Eger til cykel fra DT SwissNår du skal have nye eger, skal du kende længden på dine eger. Du skal derfor måle dem, før du bestiller nogle nye. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, kan du måle dine eger med en egermåler.

Desuden er det også vigtigt at måle tykkelsen på dine eger. Tykkelsen kan også måles med en egermåler.

Se evt. denne video: Sådan måler du længden på dine eger

Derudover findes der to forskellige typer af ender på egerne. Den buede, som er den mest udbredte, og den med lige ender, også kaldet Straight pull.

Inden du bestiller, skal du altså have styr på følgende:
 

 • Længden på dine eger
   

 • Tykkelsen på dine eger
   

 • Hvilke typer ender, du har på dine eger

 

Efter montering af eger og nipler

Når de nye eger og nipler er monteret skal hjulet rettes op og spændes efter. Og hertil er det godt at have det rette værktøj i hænde. Til hjulopretning skal du bruge en nippelnøgle. ​​​Ud over nippelnøglen er det også en stor hjælp at have et hjulopretter-væktøj, så du hele tiden kan tjekke om hjulet bliver mere lige samt finjustere. Skal det være helt perfekt, så er egerspændingsmåleren en rigtig god investering, da den er med til at sikre et godt resultat.

Du kan se alt værktøjet til hjul og eger her!