Modtag i morgen
PostNord HOME bestil inden 16:00
daoHOME bestil inden 16:00
GLS bestil inden 17:00
Modtag i morgen PostNord HOME bestil inden 16:00 daoHOME bestil inden 16:00 GLS bestil inden 17:00

Guide til justering af cykelgear

Hvis du oplever problemer med gearskift kan det tyde på at du skal have justeret dine gear. I denne guide vil vi vise dig, hvordan du justerer gear på både for og bagskifter.
 

For at justere bagskifteren kan du se denne video:For at justere forskifteren kan du se denne video:
Tjek først at kæde og kassette er i orden.

Bagskifteren skal være næsten lydløs og gearskift skal foregå let og elegant uden mislyde.

Når du vil justere cykelgear, så er det er nemmere at justere cykelgearet, hvis cyklen er ophængt, så pedalerne kan drejes frit. Vælg gearet, så kæden er på den miderste eller største klinge foran, og i højeste gear på bagskifteren (Altså på mindste tandhjul).

På bagskifteren er der 2 justeringsskruer. De er til justering af de yderste max positioner, så kæden ikke løber af de yderste tandhjul.


Kør pedalerne rundt med hånden og lyt til kæden ved bagskifteren. Er der mislyde, skyldes det at bagskifteren ikke holder kæden præcis på kassetten. Prøv at løsne eller stramme gearkablet. Hjælper det ikke, så undersøg om armen på bagskifteren er bøjet. Stil dig bag cyklen og se om skiftearmen på bagskifteren flugter kæderetningen, har en lodret stilling og iøvrigt fører kæden pænt og naturligt på kassetten. Det kan også være yderste stop, der er stillet forkert. Dette justeres ved hjælp af de angivne skruer.
Når det er på plads, undersøger du om skiftet op og ned fungerer. Finjustér ved at skrue på holderen ved kablet.
Kun med nyere kvalitetsdele så som Ultegra og Dura Ace kan man forvente præcise skift i alle gearerne. Ofte må man vælge et kompromis, så den bedste funktion er i det gear-område, man benytter mest.

Er du uheldig at din for- eller bagskifter er slået så skæv, at den ikke kan rettes eller at den blot trænger til en udskiftning kan du finde vores udvalg her:
Forskifter
Bagskifter


Ofte er det geardroppet der knækker, hvor selve bagskifteren kan sættes på et nyt geardrop.
Vores geardrop er her
 

Nu burde du have alt den information, der er nødvendig for at kunne justere dine cykelgear - uanset om du skal have justeret gearene på enten bagskifteren eller på forskifteren.


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her