Produkter


  • ProducentX
  • VejrforholdX
  • DoseringX
  • TypeX
  • LagerX
Fjern alle filtre

Kædeolie 
Kædeolie fåes i mange varianter alt efter om det er til tørt eller vådt vejt, e-bike eller racercykel, eller om man er til voks eller olie. Fælles for alle varianter af kædeolie, er at det er med til at vedligeholde kæden og mindske slid så den holder længere. 

Dry, wet eller all weather kædeolie 
Om valget skal falde på en tør, våd eller en kædeolie til alt vejr, handler om i hvilke vejrforhold man har tænkt sig at køre i. En wet lube, eller våd kædeolie, egner sig særligt godt til det danske efterårs- og vintervejr, da den er lavet til at køre i våde vejrforhold. Det betyder at kædeolien ikke så let bliver skyllet af, når den eksempelvis bliver udsat for regn.
Dry lube, tør kædeolie, egner sig godt til sommer. Dette skyldes at den er fremstillet til brug i tørt vejr. Dry lube ligger sig som en tør hinde på kæden. Smuds og snavs har derfor sværere ved at sætte sig på kæden. Dog er dry lube ikke særlig modstandsdygtig overfor vand, og ville skulle påføres ofte hvis den bruges i regnvejr. 
All weather kædeolie kan ses lidt som et kompromis. Det er en kombination af våd og tør olie. Dette har både fordele og ulemper. Fordelen er at man har en kædeolie til alt slags vejr. Ulempen er at kæden er sværere at holde ren, end med tør olie hvis cyklen bruges i meget tørt vejr. 

Kædeolie til el-cykel
En kædeolie til en el-cykel skal kunne klare at blive udsat for højere friktion, end en kædeolie til en almindelig cykel. Det er derfor smart at vælge en kædeolie der er lavet specifikt til el-cykler. 

Kædeolie eller kædevoks
Kædevoks er en beskyttende voks som tilføres på en ren kæde. En kædevoks kræver som regel lidt mere vedligholdelse. Fordelen ved en kædevoks er at kæden ikke bliver sort og at den er nemmere at rengøre. 
Kædeolie er kendt af de fleste, men faktisk kommer langt de fleste kæder fra fabrikken med en kædevoks.
En kædevoks trænger ind i leddene og skal have lov til at tørre lidt ind før den virker ordenligt. Derfor er det også en god idé at smøre kæden nogle timer før cyklen skal bruges næste gang, så virker voksen bedst.