Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
GLS Bestil inden 20:30
Modtag i morgen GLS Bestil inden 20:30

Kædeolie

Læs mere om Kædeolie her

Kædeolie Bestsellers

Dagens tilbud

Birzman Unbrako sæt

Birzman Unbrako sæt

Spar 24%
169,00
129,00

Billig cykelutrustning


Kædeolie 

Kædeolie fåes i mange varianter alt efter om det er til tørt eller vådt vejt, e-bike eller racercykel, eller om man er til voks eller olie. Fælles for alle varianter af olier, er at det er med til at vedligeholde kæden og mindske slid.
 

Dry, wet eller all weather kædeolie 

Om valget skal falde på en tør, våd eller en kædeolie til alt slags vejr, handler om i hvilke vejrforhold man har tænkt sig at køre.
 

Wet Lube

En wet lube, eller våd kædeolie, egner sig særligt godt til det danske efterårs- og vintervejr, da den er lavet til at køre i våde vejrforhold. Det betyder at olien ikke så let bliver skyllet af, når den eksempelvis bliver udsat for regn.


Dry Lube

Dry lube, tør kædeolie, egner sig godt til sommer. Dette skyldes at den er fremstillet til brug i tørt vejr. Dry lube ligger sig som en tør hinde på kæden. Smuds og snavs har derfor sværere ved at sætte sig på kæden. Dog er dry lube ikke særlig modstandsdygtig overfor vand, og ville skulle påføres ofte hvis den bruges i regnvejr. 


All Weather

All weather kædeolie kan ses lidt som et kompromis. Det er en kombination af våd og tør olie. Dette har både fordele og ulemper. Fordelen er at man har en olie til alt slags vejr. Ulempen er at kæden er sværere at holde ren, end med tør olie hvis cyklen bruges i meget tørt vejr. 
Hvis du vil vide mere om fordele og ulemper ved de forskellige typer af kædeolier, kan du se en video ved at klikke her.
 

El-cykel

En kædeolie til en el-cykel skal kunne klare at blive udsat for højere friktion, end en olie til en almindelig cykel. Det er derfor smart at vælge en olie der er lavet specifikt til el-cykler


​​​​​​​Kædeolie eller kædevoks

Kædevoks er en beskyttende voks som tilføres på en ren kæde. En kædevoks kræver som regel lidt mere vedligeholdelse. Fordelen ved en kædevoks er at kæden ikke bliver sort og at den er nemmere at rengøre. 
Kædeolie er kendt af de fleste, men faktisk kommer langt de fleste kæder fra fabrikken med en kædevoks.
En kædevoks trænger ind i leddene og skal have lov til at tørre lidt ind før den virker ordentligt. Derfor er det også en god idé at smøre kæden nogle timer før cyklen skal bruges næste gang, så virker voksen bedst.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.