Produkter


Elite Direto XR-T Hometrainer
Elite Direto XR-T Hometrainer

Elite Direto XR-T Hometrainer

Gratis fragt*

6.39900På lager
Modelnr.0171013
FragtFra 19 kr.
  • Beskrivelse
  • Specifikationer
  • Guides
Se flere produkter fra Elite
Direto XR-T er det nye flagskib indenfor hometrainers fra Elite. Hometraineren leveres med en forhjulsholder og er lige til at benytte når man har monteret sin kassette på hometraineren. Kassettehylsteret er lavet til 11 speed, der medfølger afstandsskive så den også kan bruges til 8, 9 og 10 speed kassetter. Hometraineren er en smart trainer som kan måle dine watt med en præcision på +/-1,5%, hvilket gør den ekstremt præcis. Wattmåleren har et max. output på 2.100 watt og hometraineren kan simulere stigninger på op til 22%.
Hometraineren er lavet til almindelig quick release bespænding, til både 130 og 135 mm. mens der også medfølger adaptere til 142x12 mm. thru axle.
Kompatibel med ANT+ og Bluetooth, så den er let at bruge til virtuel træning, f.eks. via Zwift hvor der også medfølger 1 måneds abonnement til.

Se mere

Se mindre


Specifikationer

ProducentElite
FarveSort
KompatibelAndroid, IOS, Mac, Windows
VirtueltræningJa
Stregkode / EAN8020775039281

Se mere

Se mindre


Guides

HometrainereI videoen finder du info omkring:
0:55 - Analog hometrainer
1:33 - Virtuel hometrainer
4:40 - Hvad er Direct Drive?
6:04 - Myter om hometrainers
6:47 - Træningsmåtter
8:47 - Tips til hometrainers


En hometrainer er en super god måde at vedligeholde formen hen over vinteren. De findes i mange varianter og prisklasser lige fra de små billige der blot fungere som modstand på hjulet til de store der har virtuel træning med mange ruter og mulighed for at køre med og mod andre, over nettet.

De dyre hometrainere er meget individuelle og softwaren er en helt kapitel for sig, vi har alligevel forsøgt her i guiden at gøre det mere overskueligt at vælge hometrainer efter ønske, funktioner, prisniveau og evt. tilbehør. Har man yderligere spørgsmål er vores kundeservice altid behjælpelige.
 
De billige
De billige hometrainere starter på priser fra under 1.000,- til lige under 3.000,- disse har generelt mange af de samme egenskaber. Det der gør sig gældende for dem alle er funktionerne bliver bedre jo højere man kommer op i pris, f.eks. har de:
  • En stærkere motor, som man derved kan få mere modstand.
  • Motoren larmer mindre
  • Justeringen af modstanden er nemmere (ved f.eks. at sidde på styret og være let at bruge)
  • Selve stativet/rammen er mere stabil
  • Og ellers er der generelt gjort mere ud af de dyre så de giver en bedre oplevelse under kørsel og under montering/afmontering.
Vi har et stort udvalg af hometrainere, med hver deres design og funktioner og de alle gode, så uanset hvilken man vælger får man en god trainer, men har man svært ved at vælge, har vi valgt at anbefale denne: Force Magnetic – Den har en stærk motor der er lidt mere støjsvag end de billigere og prisen er stadig i den absolut billige ende, en god begynder hometrainer, find den her.

Hometrainere med ”rigtige etaper/ruter”
De senere år er mange gået over til den type hometrainere der kan kobles til en computer eller tablet og så givermulighed for at køre ”rigtige” ruter, både store tour ruter som Alpe d´huez og Mount Ventoux til lokale ruter der er genereret ud fra Google maps. På de hometrainere med flest router ligger der oppe omkring 300.000 ruter! Denne type hometrainer har ofte også en multiplayerfunktion der giver mulighed for at køre med og mod andre over nettet.
Det kan være lidt svært rigtigt at komme i dybden omkring disse, da en stor del af det er softwaren og det er et helt kapitel for sig selv men nedenfor har vi alligevel valgt at fremhæve en enkel og et par noter om nogle af de andre:

Går man højere op får man ligesom med de billige en bedre motor, bedre software, o.s.v. derudover kan nogle af dem dreje på forhjulet, har affjedring i stativet, eller andre funktioner der skiller sig ud. 
Tilbehør
Alle hometrainerne kan bruges som de kommer uden at man behøver ekstra udstyr. Der findes en del tilbehør til hometrainere og det er ikke bare et forsøg på at lave noget merslag, der er faktisk mange af tingene der kan være en rigtig god ide at anskaffe sig. F.eks. disse:
Hometrainerdæk – dækket på cyklen bliver varmt under kørsel, og dette vil hurtigere slide et almindeligt dæk, derfor er den en fordel at have dæk på der er udviklet til at håndtere varmeudviklingen, ud over at det i kombination med nogle hometrainere og tager lidt at støjen, find dækkene her.
Svedcover – Hvis man har prøvet at køre på en hometrainer eller spinning/motionscykel, så ved man at det bliver varmt da man ikke har vinden, derfor vil man svede mere og det kan derfor være raet med et overtræk så man ikke sveder ned i cyklen og dennes dele, find cover her. Find tilbehør her.
Underlag – Et underlag har flere fordele. Den ene er at men undgår at sved på sit gulv. En anden er at det mindsker den støj der ellers kunne bevæge sig videre ud gennem gulvet, det vil evt. naboer også sætte pris på. Og så beskytter det selvfølgelig gulvet. Find tilbehør her.
Forhjulsholder – Dette er blot en holder til forhjulet der gør at cyklen ikke peger nedad og dermed får den rigtige vinkel, nogen vælger bare at bruge et par bøger el.l. dette kan også fungere men en holder vil have bedre fat. Find tilbehør her.
Alle hometrainerne kan dog bruges som de kommer uden at man behøver ekstra udstyr.
 
Ruller
En anden mulighed for at træne på cyklen der hjemme er, ruller. Her skal man ikke lave noget indstillinger på cyklen, man sætte blot cyklen på og begynder at køre. Ud over dette har de også en fordel på prisen et par gode ruller koster det samme som de billige hometrainere. Find dem her.
Ulempen ved rullerne er at der ikke at mulighed for justering af modstand, men man kan jo stadig skifte gear og på den måde for modstand. Rullerne kan for nogen også være lidt svære at holde balancen på men dette kan på nogen ruller afhjælpes ved at montere en forgaffelholder, se her.


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her

Se mere

Se mindre
Elite Direto XR-T Hometrainer
Luk X