Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
GLS bestil inden 17:00
PostNord HOME bestil inden 16:00
Modtag i morgen GLS bestil inden 17:00 PostNord HOME bestil inden 16:00

Køb en Cykelhjelm

Kun hver tredje cyklist i Danmark bruger Cykelhjelm, men tallet er stigende til gengæld kører næsten alle sportscyklister (race, MTB, BMX, etc.) med Cykelhjelm.

Cykelhjelmen beskytter dig mod hovedskader og kan i enkelte tilfælde betyde forskellen mellem liv eller død. Derfor er det også super vigtigt at, du ved hvad du skal tage højde for når du vælger en cykelhjelm.

En af de vigtigste ting når du vælger cykelhjelm, er at du selv kan lide den. Det gør det meget lettere at tage den på hver gang du cykler.
Der findes en masse forskellige hjelme i alverdens farver. Nogle kun i en enkelt farve, andre med mønster, nogle med visir, andre uden. 
Der findes noget for enhver smag.
 

Hvor længe holder en Cykelhjelm?

En hjelm er bygget til at absorbere et hårdt stød/slag, men kun til at gøre det én gang. Derfor skal en hjelm der har været udsat for et hårdt slag, udskiftes. Den vil nemlig ikke længere have den samme evne til at absorbere et nyt slag.
Derudover vil det materiale en hjelm er støbt af, over tid, optage fugt fra luften. Dette vil nedbryde hjelmens opbygning og evne til at absorbere stød/slag.

Det anbefales generelt, at man udskifter sin cykelhjem minimum hvert 5. år.
 

En Sikker Cykelhjelm

Alle cykelhjelme som bliver solgt i Danmark skal være godkendt ifølge CE EN 1078, som er standarden i Europa. Dette er din garanti for, at sikkerheden er i top på de hjelme du køber. Dette gælder selvfølgelig også for samtlige af vores modeller.
Derudover findes der beskyttelseshjelme til småbørn med mærkningen CE EN1080
Sikkerheden er derfor god på alle cykelhjelme som kan købes herhjemme, dog er der nogen der skiller sig ud ved at gøre lidt ekstra for sikkerheden. Det er især hjelme godkendt efter Amerikanske standarder, da deres krav er skrappere end dem vi har i Europa.
Der findes også hjelme der er godkendt efter NTA 8776 standarden. Dette er hjelme der er særligt velegnet til brug på Speed Pedelecs (elcykler der kan køre op til 45 km/t). Disse hjelme beskytter hovedet endnu bedre end en almindelig cykelhjelm.
Dertil findes der også hjelme med MIPS hvor der ligger et ekstra lag i hjelmen som også øger sikkerheden på hjelmen udover det påkrævede.

På alle vores cykelhjelme vil det fremgå af produktteksten hvis en hjelm gør noget ekstra for sikkerheden.
 

Størrelse og pasform på en cykelhjelm


Se vores guide til at finde den rigtige hjelm til dig her

En cykelhjelm skal først og fremmest sidde rigtigt på hovedet og passe i størrelsen. 
En hjelm der ikke passer vil ikke beskytte dit hoved ordenligt. Den må hverken kunne rutche frem eller tilbage, sidde skævt eller for løst.
Du skal som udgangspunkt gå efter omkredsen på dit hoved, og så vælge en cykelhjelm, som passer på dette mål.

Du måler omkredsen af dit hoved ved at tage et målebånd og fører det rundt om hovedet på det samme sted, som du ville placere en kasket, altså lige over ørerne og rundt på panden og baghovedet.

Hvis omkredsen af dit hoved matcher to størrelser, f.eks. 50-55 cm og 55-60 cm, så anbefaler vi, at du vælger den store model. Dette er fordi dit hoved kan hæve en smule op når blodet pumper rundt, og derudover vil du også have muligheden for at benytte en hue eller kasket.

Cykelhjelme til alle aldre


Børnehjelme starter fra 44 cm og voksenhjelme starter fra 48 cm. Vi har gjort det simpelt at navigere i størrelserne via vores filtre. Dem finder du ude i venstre side når du befinder dig på en kategori.

Hjelmen sidder rigtigt når den sidder lige på hovedet, set fra siden. Stropperne skal strammes så der maksimalt er plads til to fingre mellem stropperne og hagen. Spænderne ved ørerne skal sidde lige under ørerne.

Vi fører foruden et stort udvalg af cykelhjelme til børn, også et af danmarks største udvalg af cykelhjelme til herre og cykelhjelme til kvinder. Vi har prismatch på alle cykelhjelme, så du er sikker på altid at kunne få den billigste hjelm på markedet hos os. Du skal blotte trykke på "prismatch" knappen på produktet, således at vi kan matche prisen.

Husk, at du altid er velkommen til at ringe til vores kundeservice og få råd og vejledning ved køb af cykelhjelme på Cykelgear.dk

Billige cykeldele, cykeludstyr og cykler online

Cykelgear.dk sælger alt inden for cykler, reservedele, cykeltøj samt tilbehør og bestræber sig på at være billig. I det store sortiment findes et bredt udvalg af blandt andet cykler, hjul, stel, værktøj, m.m. fra en lang række forskellige mærker.

Ved siden af en billig pris på udstyr vil du desuden møde en engageret og service-minded cykelforhandler, der med glæde vil guide dig til det rette køb.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.