ProdukterKøb en CykelhjelmKun hver tredje cyklist i Danmark bruger Cykelhjelm, men tallet er stigende til gengæld kører alle sportscyklister(race, MTB, BMX, etc.) med Cykelhjelm.

Cykelhjelmen beskytter dig mod skader i hovedet og kan i enkelte tilfælde betyde forskellen imellem liv eller død. Derfor er det også super vigtigt at, du ved hvad du skal tage højde for når du vælger en cykelhjelm.
 

En Cykelhjelm’s Holdbarhed


 
En hjelm er bygget til at absorbere et hårdt stød/slag, men kun til at gøre det én gang. Derfor skal en hjelm der har været udsat for et hårdt slag, udskiftes. Den vil nemlig ikke længere have den samme evne til at absorbere et nyt slag.
Derudover vil det materiale en hjelm er støbt af, over tid, optage fugt fra luften. Dette vil nedbryde hjelmens opbygning og evne til at absorbere stød/slag.

Det anbefales generelt, at man udskifter sin cykelhjem minimum hvert 5. år.
 

Sikker CykelhjelmAlle hjelme som bliver solgt i Danmark skal være godkendt ifølge CE EN 1078, som er standarden i Europa. Dette er din garanti for, at sikkerheden er i top på de hjelme du køber. Dette gælder selvfølgelig også for samtlige af vores modeller.
Sikkerheden er derfor god på alle cykelhjelme som kan købes herhjemme, dog er der nogen der skiller sig ud ved at gøre lidt ekstra for sikkerheden. Det er især hjelme godkendt efter Amerikanske standarder, da deres krav er skrappere end dem vi har i Europa.

På alle vores cykelhjelme vil det fremgå af produktteksten hvis en hjelm gør noget ekstra for sikkerheden.
 

Cykelhjelm StørrelseNår du køber cykelhjelme er det vigtigt, at du får den rigtige størrelse. En hjelm som ikke passer, vil nemlig ikke beskytte dit hoved ordentligt. Din hjelm må hverken rutsche frem eller tilbage, sidde skævt eller for løst. Du skal som udgangspunkt gå efter omkredsen på dit hoved, og så vælge en cykelhjelm, som passer på dette mål.

Du måler omkredsen af dit hoved ved at tage et målebånd og kører det rundt om hovedet på det samme sted, som du ville placere en kasket.

Hvis omkredsen af dit hoved matcher to størrelser, f.eks. 50-55 cm og 55-60 cm, så anbefaler vi, at du vælger den store model. Dette er fordi dit hoved kan hæve en smule op når blodet pumper rundt, og derudover vil du også have muligheden for at benytte en hue eller kasket.

Børnehjelme starter fra 46 cm og voksenhjelme starter fra 50 cm. Vi har gjort det simpelt at navigere i størrelserne via vores filtre. Dem finder du ude i venstre side når du befinder dig på en kategori.
 
Husk, at du altid er velkommen til at ringe til vores kundeservice og få råd og vejledning ved køb af cykelhjelme på cykelgear.dk.

Billige cykeldele, cykeludstyr og cykler online

Cykelgear.dk sælger alt inden for cykler, reservedele, cykeltøj samt tilbehør og bestræber sig på at være billig. I det store sortiment findes et bredt udvalg af blandt andet cykler, hjul, stel, værktøj, m.m. fra en lang række forskellige mærker.

Ved siden af en billig pris på udstyr vil du desuden møde en engageret og service-minded cykelforhandler, der med glæde vil guide dig til det rette køb.