Produkter


  • ProducentX
  • PolariseretX
  • PhotochromiskeX
  • FarveX
  • LinserX
  • StyrkeX
  • KønX
  • TypeX
  • LagerX
Fjern alle filtre

Når det kommer til den ultimative cykeloplevelse, så er et par gode cykelbriller et absolut must-have! Hos Cykelgear.dk forhandler vi cykelbriller og linser fra en række kendte producenter. Du kan bl.a. finde modeller fra XLC, BBB, Oakley, Force og mange andre. Det betyder at du kan finde billige cykelbriller og samtidig finde alle de kendte mærker.


Derfor er cykelbriller vigtige

En god cykeltur bliver fuldendt med det rette par briller og kan være med til at give dig en meget bedre tur ud i det blå. Brillerne er med til at beskytte vores øjne mod den skarpe sol, sne, regn, vind eller insekter.

Men hvad skal du kigge efter når du vælger briller? Det kan være svært at finde rundt i de forskellige linser og glastyper. Derfor får du nogle ideer og input til hvad du skal kigge på, når du vælger cykelbriller.


Cykelbrillens linser

En af de vigtigste dele på en brille til cykling, er selve linsen (eller glasset). Du kan få briller hvor linsen består af et stykke sammenhængende glas, eller briller hvor glasset er delt op. Opdelingen har forskellige fordele og ulemper, men i sidste ende er det op til dig om du bedst kan lide et eller to glas. En anden af de faktorer du skal kigge på, er de forskellige farver, som glasset kan komme i – det er nemlig ikke uden grund at du ofte kan skifte linserne ud.


Udskiftelige linser

Ofte får du et eller flere par udskiftelige linser med, når du køber et par briller til cykling! Det første sæt linser vil være standard linsen. Denne linse vil typisk være ”smoked” og give dig UV beskyttelse samt nedtoning af sollyset/lysindfaldet. I nogle tilfælde har standardlinsen også andre egenskaber, hvor de har udviklet et ”Prizm Trail Lens” koncept, der gør detaljer i skovbunden skarpere.

Andet sæt vil ofte have et gult eller rødligt skær, og er den linse der vil lysne lidt op på din tur. Disse linser er overvejende gode, hvis der er overskyet. Med disse linser vil du hurtigere kunne få øje på ujævnheder på turen. Det sidste sæt linser vil være klare/transperante. Disse linser bliver brugt når du kører om natten.
Fælles for alle linserne er, at de beskytter dig mod regn, insekter osv.


​​​​​​​Photochromiske linser

Cykler du i meget omskifteligt vejr, kan det være en fordel at købe cykelbriller med photochromiske linser (fotokromiske). Photochromiske linser vil skifte farve alt efter de forhold der køres i – og det er smart når man befinder sig i det meget omskiftelige danske vejr. Photochromiske glas er specialdesignet til at ændre sig afhængig af hvor meget UV lys der er omkring dig. Når glasset udsættes for sol, vil molekylerne i belægningen reagere ved at blive mørkere. Hvis du ikke udsættes for direkte sollys, så vil glassene gradvist blive lysere igen.
Vær dog opmærksom på at linserne ikke ændrer farve på et splitsekund.


Polariserede linser

Polariserede linser er med til at reducere genskind. Dette kan være en fordel, da du slipper for skarpt genskind fra eks. biler, sne, vand og vejen generelt. Sollys rejser i en vertikal bølgelængde. Når lyset rammer en bestemt overflade bliver denne bølgelængde reflekteret horisontalt, hvilket vil sige, at lyset bliver forstærket. Polariserede cykellinser blokerer det horisontale sollys og reducerer det skarpe genlys.


​​​​​​​Cykelbrillernes pasform 

Udover farverne på glasset, skal du selvfølgelig også overveje brillernes (og linsernes) form. Udover at beskytte mod solen, så kan cykelbriller beskytte mod alt fra insekter og vind, til regn, sne og slud. Derfor kan du med fordel vælge et par briller der går så langt rundt om hovedet som muligt – uden at skærme for dit udsyn.


​​​​​​​Cykelbrillernes ramme

Rammen (stellet) på brillerne har også betydning for dit udsyn og din komfort. Det er vigtigt at du vælger et par cykelbriller der passer til dit ansigt og hovedform. Cykelbrillerne må hverken sidde for løst eller stramt på dit hoved. De skal sidde tæt på ansigtet, dog uden at karambolere med øjenvipper, kinder eller brynknoglen. Nogle briller kommer med udskiftelige næsebøjler og gummidutter, så du lettere kan tilpasse brillerne til dit ansigt samt sikre at de bliver siddende hvor de skal. Husk altid at have brillerne over stropperne (jf. cykelsportens uskrevne regler).

Du kan få forskellige rammer til dine cykelbriller: full frame, half frame og frameless. Nogle rammer kan sidde mere i synsfeltet end andre, og det er derfor vigtigt at du vælger et par der passer til dit ansigt og behov. Derudover kan du også overveje vægten på de forskellige rammer.