Produkter


  • ProducentX
  • Styrbånd/hoods/tilbehørX
  • FarveX
  • LagerX
Fjern alle filtre

Styrbånd til Racercykler

Styrbånd eller styrtape kommer trods sin simple opbygning i mange forskellige former. Der kan være forskel på materialet, farven, tykkelsen, lufthuller med mere, alt efter hvad rytteren foretrækker.
Oftest så er styrbånd det tape, eller bånd som man sætter på et racerstyr, så styret bliver mere behageligt at holde ved, også på de længere ture. Blandt de populære styrbåndsproducenter finder vi Force, Cannondale og Lizard skins

Forskellige styr bånds materialer

Alt efter hvilke materialer der bruges i styrbånd kan det påvirke forskellige parametre. No
Flere og flere cykler kommer som standard med skumstyrbånd, der har en blød, stødabsorberende effekt og en jævn overflade. Før i tiden var det Korkstyrbånd som minder lidt om en hårdere skum var den klart foretrukne, men med større udvalg og udvikling er det blevet til en af de mange muligheder alt efter smag. PU og Gummistyrbånd kan komme i mange tykkelser, men er i udgangspunktet fast og med godt greb. Her ser man også perforeret gummistyrbånd som giver en godt greb selv om man sveder i håndfladen.
Bomulds styrbånd er retro valget når man skal have gennemført sit klassiske look.
En nyere er Gel styrbåndet som virkelig er blevet populært og for mange er blevet det foretrukne valg. Styrbånd af Gel giver nemlig en lav vægt, høj stødabsorberende effekt og et rigtig godt greb.

 

Styrbånd i alle farver

Hvid bånd på styret har i lang tid været det forventede valg på cyklen, men i nyere tid er sort styrbånd blevet mere populært og det man ser på langt de fleste cykler. Men med gummiets og  Gelens indtræden i styrbåndet ser man nu oftere det farvede styrtape som matcher detaljerne på cyklen. Styret er dermed også blevet en af de steder hvor man kan skille sig ud fra mængden med en stærk rød farve eller en skiftene regnbue effekt. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Man kan nemt selv skifte styrbånd

Med tungen lige i munden kan du godt selv skifte styrbånd på din racercykel. Når du køber et sæt kommer det oftest med 2 ruller som er nok til hver sin side af styret. Dertil følger noget afslutnings tape og 2 propper som selvfølgelig matcher båndet. Du kan se hvordan man skifter styrbånd i vores guide ved at klikke her