Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
daoHOME Bestil inden 15:00
GLS Bestil inden 20:30
Modtag i morgen daoHOME Bestil inden 15:00 GLS Bestil inden 20:30

Cykelsadel

Hos Cykelgear har vi alle typer cykelsadler. Hvad enten det er sadler til racer eller mountainbike, sadler til citybikes eller en sadel til din bmx-cykel, så har vi en cykelsadel til dig og din cykel.

En cykelsadel er en utrolig vigtig del af din cykel, da du jo sidder med størstedelen af din vægt derpå. Cykelsadlen skal helst give en god siddekomfort og støtte til dig, når du cykler. Derfor har vi også et stort udvalg af cykelsadler i høj kvalitet, så der er en cykelsadel til alle slags cykler og cykelryttere. Vi har cykelsadler indenfor populære mærker som blandt andre Brooks, PRO, Fizik, Selle Italia, Selle Royal og WTB.

Læs mere om Cykelsadel her

Ofte stillede spørgsmål

1

Hvilken cykelsadel passer til mig?
Når du skal købe din nye cykelsadel, skal du overveje, hvilken type cykel og hvilket behov du har, når du cykler. Læs mere om de forskellige cykelsadler på vores webshop. Vi har et bredt udvalg af cykelsadler til gode priser. Tag et kig!

2

Hvilken cykelsadel er bedst til racer?
Til racercyklen er det bedst med en smal sadel, da du næsten ikke sidder oprejst på racercyklen. Du læner dig mere henover styret. Samtidig er det nemmere for dig at træde hårdt i pedalerne, når der ikke er en bred saddel i vejen.

3

Hvilken cykelsadel er bedst til mtb?
Valget af ny sadel til MTB afhænger af flere faktorer, herunder personlig præference, kropsstørrelse og terræn. En MTB-sadel bør dog have en god pasform, være holdbar og have tilstrækkelig støtte og komfort til at klare ujævne og tekniske stier.

4

Hvilken cykelsadel er bedst til citybike?
Generelt er det godt med en bred og blød sadel til citybikes, da der ofte er bump og ujævn kørsel i byen. Ved at have en blød sadel med affjedring eller gelpuder, undgår du at få stød i kroppen og ryggen fra din cykelkørsel.


Find en cykelsadel til dig

Cykelsadler kommer i mange forskellige former og størrelser for at imødekomme forskellige cyklisters behov og præferencer. Nogle saddeltyper er mere behagelige for lange ture, mens andre er mere velegnede til korte sprinter eller løb. Det er individuelt, hvilken type sadel, vi hver i sær foretrækker. Dog findes der forskellige sadler, som er udviklet til forskellige typer cyklister.

Der findes helt overordnet fem typer cykelsadler:

Herunder vil vi uddybe, hvad der er særlige kendetegn for de forskellige typer cykelsadler, så du kan finde ud af hvilken type sadel, der passer til din cykel og dine præferencer.

 

Cykelsadel til racer

Her er nogle af de typiske kendetegn for en cykelsadel til racer:Sort PRO Stealth Performance cykelsadel med strømlinet og aerodynamisk design og med en uddybning i midten og en smal profil

 

Cykelsadel til mountainbike

Her er nogle af de typiske kendetegn for en cykelsadel til mtb: Sort XLC Race/MTB unisex sadel med slank profil og en let polstret overflade med en rillet midte.

 

Cykelsadel til citybike

Her er nogle af de typiske kendetegn for en cykelsadel til citybike: Brun cykelsadel med fjedre

 

Cykelsadel til BMX

Her er nogle af de typiske kendetegn for en cykelsadel til BMX: Hvid cykelsadel til BMX

 

Cykelsadel til børn

Her er nogle af de typiske kendetegn for en cykelsadel til børn: Sort cykelsadel designet til børn.

 

Sadlens bredde er vigtig

Bredden på din cykelsadel er vigtig af flere forskellige årsager. Sadelbredden afhænger i mange tilfælde selvfølgelig af hvilken hvilke cykel den sidder på. En sadel til citybike er som regel bredere og tungere end den smallere og lettere racersadel, der bruges til racercykel. Derudover er vigtigt at få en sadel med en sadelbredde, der passer til din siddeknogler. Det er vigtigt, da det øger tiden du kan sidde på salen uden at blive øm i bagdelen. Du kan også miste watt, hvis du grundet en forkert sadelbredde kommer i ubalance, når du træder. Det er også vigtigt at justere højden og vinklen på cykelsadlen korrekt for at sikre den bedst mulige komfort og ydeevne. Vi har lavet en guide, der hjælper dig til den rigtige sadelbredde for dig. Find den på linket her

 

Let cykelsadel

Vægten på din sadel er afgørende, hvis du gerne vil spare gram på cyklen og dermed få mere ud af dine watt. Ved at vælge en sadel, der bruger lette materialer som eks. kulfiber (carbon), kan du ende med at spare mange gram. Derfor er racersadler, hvor vægten er vigtig, generelt lettere, hårdere og smallere. En cykelsadel i carbon er dyrere end andre sadler, men det kan være en god investering.

Når der er mere vægt på en cykelsadel kan det skyldes de indlagte gelpuder, som er i nogle sadler for at øge komforten.
 

Billige cykeldele, cykeludstyr og cykler online

Cykelgear.dk sælger alt inden for cykler, reservedele, cykeltøj samt tilbehør og bestræber sig på at være billig. I det store sortiment findes et bredt udvalg af blandt andet cykler, hjul, stel, værktøj, m.m. fra en lang række forskellige mærker.

Ved siden af en billig pris på udstyr vil du desuden møde en engageret og service-minded cykelforhandler, der med glæde vil guide dig til det rette køb.

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.