Produkter


Cavo alu pedal sæt med reflekser
Cavo alu pedal sæt med reflekser

Cavo alu pedal sæt med reflekser

9900

Vejl.:
11900


På lager
Modelnr.Lu-935 9/16
FragtFra 19 kr.
  • Beskrivelse
  • Specifikationer
  • Guides
Se flere produkter fra Cavo
Cavo alu pedal sæt med reflekser.
Standard 9/16" gevind.

Se mere

Se mindre


Specifikationer

ProducentCavo
FarveSølv
Pedal gevind9/16"
Vægt198 Gram
Stregkode / EAN7332440112474

Se mere

Se mindre


Guides

Pedaler og klamper

Der findes mange typer pedaler, klamper og mærker og er man ikke helt inde i sagerne kan man godt drukne lidt i, hvad der passer til hvad, men efter denne guide skulle man gerne have styr på det.
 
Standard
Gevindet på pedalerne er standard (d.v.s. 99,9 % af alle på markedet) og måler 9/16” man kan derfor, uanset hvilken pedalarm man har vælge en hvilken som helst pedaltype og alle pedaler på vores side har denne størrelse gevind, på nær en enkel (hvor det tydeligt fremgår at det ikke er normal størrelse gevind). På meget få børnecykler og ukurante cykler, kan der sidde ½” gevind.
Den sidste ting der er fælles for alle vores pedaler, er at der til alle pedaler på siden medfølger to pedaler (altså både højre og venstre side)
 
Klamper
Fælles for alle pedaler til klamper er at der til pedalerne altid medfølger klamper, på nær et enkelt sæt (hvor det tydeligt fremgår) og at der til skoene aldrig medfølger klamper, dette er fordi hver type monteringshuller kan passe til flere typer klamper. Længere nede ses en gennemgang af de mest gængse pedaler og klampesystemer.
 
Montering
Generelt findes der to typer monteringhuller (der findes også ældre typer eller typer der er meget lidt udbredte, som vi ikke har med her da de enten er udgået eller stort set ikke bruges) og de kan deles op i små og store klamper.
Generelt bruges de små klamper til MTB og kombi pedaler og de store klamper til racer-sko. Længere nede på siden findes en grundig gennemgang af de forskellige klamper og pedaler. Nedenfor ses de to mest gængse typer monteringshuller på sko.

Ovenstående sko er en racer/spinning sko og har kun de tre monteringshuller til de store klamper – Disse er bl.a. Look Delta, Look Keo, SPD-SL, Speedplay (hvor medfølgende mellemplade monteres imellem sko og klampe) og Mavic iclic.

Find racer/spinning sko her.

 
Denne Sko er en MTB sko og har fire tætsiddende monteringshuller i midten, hvoraf to af disse bruges, så der dermed er flere justeringsmuligheder. Systemer der passer til disse er bl.a. SPD, kombipedaler, crankbrothers, Look S-tracks og Time (de to huller længst fremme på skoen er til montering af ”spikes” og har ikke noget med klamperne at gøre). De to forhøjninger på hver side af klampen, gør at man bedre kan gå i skoen, mens klamperne er monteret.
 

Find MTB sko her.

Den sidste sko har monteringshuller til alle ovenstående klampe-systemer og passer til stort set alle systemer på markedet.
 
Forskellige systemer
På pedaler til race er der først og fremmest fokuseret på lav vægt og stor trædeflade, dette er for at transportere så meget kraft fra trådet og videre ud i cyklen. På MTB pedaler er der ligeledes fokus på lav vægt men mere end trædeflade er der lagt vægt på at det også skal være nemt at klikke ind og ud af pedalen. Hvert system har dog sine fordele og hvert mærke/model sin. Nedenfor ses derfor en generel gennemgang af de mest gængse pedaler/klampe systemer.
 
Look Delta
Nedenfor ses pedaler og klamper i Look Delta, både pedaler og klamper kan variere en smule i udseenet, men ser generelt sådan ud.

Selvom Look har lavet et nyt system er Delta stadig meget udbredt. Look Delta er også det system der bruges i langt de fleste fitnesscentre. De kendetegnes bl.a. ved de store røde klamper der har 9 graders float (float angiver hvor meget klampen tillader skoen at give sig på pedalen) der kan købes klamper med mindre float. Klamperne kan nemt forveksles, med Look Keo men kendes på at være en smule større. En god prisbillig pedal til begyndere og øvede, hvor man kan bruge samme sko i fitnesscenteret og på cyklen uden at skifte klamper. 

Find Look Delta klamper og pedaler her. 
Klamperne måler 64 mm x 74 mm
 
Look Keo
Nedenfor ses Look Keo pedaler og klamper, disse kan ligeledes variere i udseende som det ses her. Til højre ses den nye Keo Blade II mens der til venstre ses en mere traditionel Keo pedal.

Klamperne kan let forveksles med Look Delta, men kan bl.a. kendes ved at den buer mere og er lidt mindre. De medfølgende røde klamper har 9 graders float. De nye Keo Blade II bruges bl.a. af flere pro hold, da de grundet den store kontaktflade har en meget høj kraftoverførsel, denne fås og i flere udgaver fra ren Carbon til Carbon/titanium. Look Keo er et godt valg til både begyndere og meget øvede, da de netop findes i mange forskellige udgaver.

Find Look Keo pedaler og klamper her.
Klamperne måler 62 mm x 69,5 mm.
 
SPD-SL
Et andet meget populært system er Shimano´s SPD-SL som ses nedenfor. Pedalerne ligner de to overstående den del men kan kendes på klamperne.

Ligesom at SPD-SL og Look Keo ligner hinanden af udseenet, har de også mange af de samme fordele, bla. findes de i rigtig mange udgave, lige fra de billigere (men stadig gode) i plastik og aluminium til de dyrere i carbon og titanium, der er altså noget for et hvert niveau. De har også en stor trædeflade der giver en optimal kraftoverførsel. På undersiden af klamperne er der slidstykker (den gulde del på billedet ovenfor) der hjælper til at klamperne holder længere tid. Klamperne har et float på 3 grader, men der kan købes klamper med lavere.

Find SPD-SL pedaler og klamper her.
 
Speedplay
Speedplay er letvægtkongen blandt pedaler og for at understrege deres popularitet blandt de profesionelle, kan nævnes at 50 % af Tour holdene i 2013 kørte med Speedplay.

Modsat de fleste andre pedalsystemer, sidder klik-mekanisnem i klampen i stedet for pedalen, dette gør det muligt at lave en meget let pedal. Pedalerne findes ligeledes i mange udgaver lige fra dem i stål til dem i  titanium, der blot vejer 85 gram pr. pedal! En anden fordel er at klamperne har 15 graders float og at dette kan justeres på klampen.

Find Speedplay pedaler og klamper her.
 
SPD
Shimano´s SPD system, kan i år 2014 fejre 25 års jubilæum men er trod sin alder, stadig meget populær hos både begyndere og øvede.

SPD systemet er et af de mest udbredte systemer inden for MTB, der er klik på begge siger så det er nemt at klikke i, de har justering af hårdheden så de er nemme at klikke ud af. Pedalen er lille i både vægt og størrelse. De findes i mange udgaver og er derfor også et pedalsystem mange bruge gennem hele deres cykeltid, da de grundet ovenstående er gode for begyndere og da de også findes i high end udgaver i titanium o.l. kan man beholde samme system selvom man vil skifte til en super letvægtspedal.

Find SPD pedaler og klamper her.
 

Crankbrothers 
Meget nem at klikke ind og ud af, da der kan klikkes i fra fire sider og er der for en favorit blandt dem der har haft dette som et problem ved de andre mærker.

Crankbrothers er et pedalmærke der laver flere modeller. Fælles for at de forskellige modeller er at de er nemme at klikke ind og ud af og er lette i vægt. Ovenfor ses Eggbeater 2, de findes i flere udgaver alt efter hvor lette pedaler man vil have og findes i en udgave med plastik kappe over (Candy 1).

Find Crankbrothers pedaler og klamper her.
 
Kombi pedaler
Kombi pedaler er pedaler med alm. flad trædeflade på den ene side og kliksystem (SPD) på den anden side.

De er populære både blandt begyndere der vil have muligheden for begge dele og lige vil se an om man vil køre med kliksystem, men også blandt ryttere der bare gerne vil have muligheden for at køre en tur med alm. sko. Kliksystemet er SPD (se mere længere oppe på siden).

Find combipedaler her.
 
Adaptere
Kunne man godt tænke sig at bruge alm. sko på sin sports cykel, uden at skulle bruge kombipedaler er en anden løsning at bruge adaptere. Nedenfor findes adaptere til forskellige pedaltyper, så man kan kører med alm. sko.
Se tilbehør her

Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her

Se mere

Se mindre
Cavo alu pedal sæt med reflekser
Luk X