Klik ikke på mig.
Modtag i morgen
GLS Bestil inden 20:30
Modtag i morgen GLS Bestil inden 20:30

MTB dæk 29"

Læs mere om MTB dæk 29" her

MTB dæk 29" Bestsellers

Dagens tilbud

R2 Flash Cykelhandsker Sort/Orange

R2 Flash Cykelhandsker Sort/Orange

Spar 38%
239,00
149,00
Vis mere

Billig cykelutrustning


På denne side kan du finde vores store og brede udvalg af MTB dæk til 29 tommer. Vores producenter er nøje udvalgt, og du kan derfor finde produkter fra mærker som XLC, Continental, Schwalbe, Deestone, Maxxis og mange flere.
Dækkene i denne kategori passer til en MTB cykel på 29 tommer. Dækkene har en diameter på 622mm og er den største cykel indenfor MTB-kategorien. Mange entusiaster sætter stor pris på de større hjul, da de har en række fordele i forhold til de mindre cykler. Den store omkreds på hjulet gør det nemlig væsentlig lettere at køre over ujævnheder, såsom sten og trærødder. Cyklen holder, i bevægelse, hastigheden bedre og dækkene har et super godt greb i underlaget.


Dækket til en MTB 29 består af fire vigtige elementer. Når du køber nye dæk er det derfor vigtigt at du holder øje med gummi (og gummiblanding), knopper, karkasse og kanttråd.

Karkasse til MTB 29 tommer
Karkassen består af parallelle tråde, der er placeret i en 45 graders vinkel, fra kant til kant. Karkassen mådes i TPI (tråde per inch) og beskriver hvor tætte disse tråde er. Tætheden på trådene har betydning for hvor smidige dine MTB dæk er, og hvor meget gummi der er blevet suppleret med. Jo større tæthed der er mellem trådene, jo mere smidige dæk får du.

Gummi og gummiblanding i MTB dæk
Dækket støbes i gummi og jo mindre tæthed der er i karkassen (TPI) jo mere gummi skal der bruges til dækket. Gummi er mindre smidigt end trådene der fremstilles til karkassen, men du får til gengæld et stærkt og holdbart materiale.
Gummi kan bestå af forskellige blandinger. Blandingerne har betydning for dækkets greb (sammen med slidbanemønsteret). Bløde gummiblandinger giver et godt greb i underlaget, mens mere hårde gummiblandinger skaber mindre friktion og bedre rullehastighed. Du kan også finde MTB dæk med ”dual” eller ”triple kompound” gummi, som betyder at dækket er sammensæt af flere forskellige gummiblandinger.

MTB slidbanemønster i dækket
På selve overfladen ser du at dækket har et slidbanemønster eller knopper. Disse knopper har betydning for grebet som dækket har til underlaget. Jo grovere og større knopperne er, jo bedre greb. Mindre knopper giver cyklen mindre friktion og højere rullehastighed.

MTB 29 tommer kanttråd eller foldedæk
Kanttråden er kanten, som placeres i fælgen. Ved MTB cykler kan du både køre med kanttråds dæk eller foldedæk. Du kan læse mere om de forskellige typer af cykeldæk lige her: www.cykelgear.dk/guides/forskellige_daektyper.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbrev og kom først til de gode tilbud, besparelser og gør-det-selv guides.