Produkter


Vis guides

Anmeldelse af Lazer O2 Hjelm

”Først og fremmest må jeg indrømme, at jeg ikke har lavet den ultimative test af hjelmen: Mens jeg har haft den til test, er jeg hverken blevet kørt ned, væltet på cyklen eller har løbet panden mod en mur. Så jeg må nøjes med at tro på, at den er effektiv, hvis der skulle blive rigtig brug for den. Og det gør jeg, og det kommer jeg tilbage til.

Det første indtryk af hjelmen er, at den er lækker og i god kvalitet. Jeg synes godt om den matsorte farve med den hvide tekst. Og skallen, som er sat uden på skumplasten, sidder på en meget fin måde. På min gamle hjelm er der tydeligvis tale om en løs skal, der er klistret uden på skumplasten. På Lazerhjelmen er skallen nærmest integreret med skumplasten. Det er en lækker detalje.

Hjelmen justeres, rundt om hovedet, med Lazers ”Rollsys-system”, som også bruges på de dyreste hjelme fra Lazer. Det foregår på en rulle, der sidder oven på hjelmen. Med den kan man justere på en wire, så man strammer eller løsner båndet rundt om hovedet.

Fastspænding under hagen foregår på traditionel vis med remme, som er forholdsvis nemme at justere.

Da jeg fik hjelmen på første gang syntes jeg, at den sad meget tæt til hovedet – uanset hvordan jeg skruede på justeringsrullen. Det skyldes, at der er et par plastic”flapper”, som kommer godt ned om baghovedet. Det vænnede jeg mig dog meget hurtigt til. Og kombineret med Rollsys-systemet er det er en virkelig god detalje. Hjelmen er nem at få på, hvis man har løsnet den lidt. Når man så spænder den med rullen, så kommer hjelmen til at sidde virkelig godt fast på hovedet – uden at stramme. Som nævnt er remmene også nemme at justere, og derfor tror jeg, at der med denne hjelm er større chance for, at hjelmen er korrekt spændt, den dag uheldet skulle være ude. Og man har altså ingen glæde af en hjelm, hvis den er røget helt af inden hovedet rammer fortovskanten. Og det hjælper heller ikke, hvis hjelmen er røget om i nakken, når man slår panden i asfalten. Derfor er jeg rigtig glad for justeringsmulighederne på Lazer-hjelmen. Det er også på denne årstid (hjelmen er testet i foråret), at man begynder at tage hjelmhuen af, på de gode dage, og på igen dagen efter hvor temperaturen er faldet 10 grader og det småregner. Så er det altså rart, at det er nemt at justere hjelmen. Og fordi den er så nem at justere, er jeg sikker på, at chancen for at den virker efter hensigten, hvis uheldet er ude, er rigtig god. Derfor tror jeg på, at det er en sikker hjelm.

Jeg har testet hjelmen gennem en lille uge, og kørt ca. 300 km. med den. Og i brug har den været rigtig god. Selvom jeg spænder hjelmen godt fast, så mærker jeg den ikke under kørslen, og den efterlader ikke ”trykspor” i panden (det gør min gamle hjelm).

I kassen finder man, udover hjelmen, også en stofpose. Min første tanke var, at den sikkert ville være god at have, hvis man fx skulle have hjelmen med på en rejse – og ellers ikke. Hjelmen fik dog hurtigt et par småridser på oversiden. Fordi jeg altid lægger min hjelm med bunden i vejret, så den kan bruges til at lægge hue og handsker i. Så jeg besluttede, at hjelmen skulle bo i posen. Og det blev hurtigt en god vane, at lægge hjelm, med hue og vanter, ind i posen. Det fungerer fint, og det er blevet nemmere at holde styr på hue og vanter, som ellers har haft det med at ryge ud af hjelmen, og ende sammen med resten af familiens overtøj.”

Denne artikel er skrevet af Cykelgear.dk skribent Lars Klit Reiff