Produkter


Vis guides

Anmeldelse af Abus Catena 685 kædelås

Som Københavner der er afhængig af at have sin cykel ved du hvor irriterende det er at komme tilbage til der hvor du stillede din cykel, og kunne konstatere at der er en anden der har lånt den. Netop derfor blev jeg oprigtig glad inden i, da jeg fik mulighed for at teste kædelåsen fra Abus.

Når man har prøvet at miste sin cykel ved man, at det egentlig ikke kan betale sig at melde det til forsikringen, for når først selvrisikoen er betalt er der ikke noget tilbage til at købe en ny cykel for. Derfor bliver man nød til at have en mere defensiv tilgang når man skal undgå at ens cykel forsvinder. Jeg har altid selv haft, og har stadig den forsikringsgodkendte lås siddende på mine cykler, men indtil nu har det ikke forhindret at cyklen bliver stjålet. Derfor har jeg set mig nødsaget til som så mange andre Københavner, at have en ekstra lås med, så jeg kan låse min cykel fast til noget.

Nok om mig, og mine cykler, nu til selve testen:
Førstehåndsindtryk: Da jeg åbnede kassen fra cykelgear.dk blev jeg positivt overrasket, jeg havde frygtet en kæde der var stor nok til at låse et fly, men heldigvis er denne model en efter min mening en passende størrelse. Låsen består af en kæde, der er pakket ind i et stykke sort stof. Selve kæden virker utrolig robust, og den har en god vægt, ikke for tung men heller ikke for let efter min mening.

Selve låsemekanismen, virker dog lidt plastikagtig. På grund af den skrøbelige plastik blev jeg nød til selv at hive i låsen, før jeg turde bruge den som sikring på min cykel. Utroligt nok holder låsen til mere end hvad mine overarme kan formå, selvom jeg stod på låsen, og lagde hele min vægt i for at trække den fra hinanden holdte den. Nøglen til låsen er i og for sig en fix lille sag, den er ikke særlig stor. Af en eller anden grund har man dog valgt at dyppe toppen af nøglen i noget sort plastisk, så den bliver dobbelt så tyk, hvilket resultere i at den ikke rigtig passer sammen med resten af mine nøgler.

Abus kædelåsen i brug:
Låsen er dejlig nem at bruge, og har en passende størrelse, både når den er i brug, men også når du bruger cyklen, den passer nemlig perfekt til mit baggagebær. Jeg har nu brugt min lås i lidt over 2 uger, hvor den både har modstået salt, regn, frost og sol uden det på nogen måde kan ses på den.

Konklusion:
Da den værste frustration over den tilsyneladende noget skrøbelige låse mekanisme, og nøglen der ikke passer sammen med de andre nøgler, er jeg kommet til den konklusion at låsen egentlig er temmelig praktisk. Med en pris på 199,- kan jeg ikke se nogen grund til ikke at købe en lås som denne. 200 kroner er efter min mening givet ret godt ud, i forhold til at tyven måske tage cyklen ved siden af din, så du slipper for at skulle gå hjem.

Denne artikel er skrevet af Cykelgear.dk skribent Morten Rasmussen