Produkter


Vis guides

Anmeldelse af Inton PRO 1000

Inton PRO 1000 lumen forlygte kommer i en æske inkl. alt tilbehør og er lige til at gå til. I pakken finder du en lygte, li-ion batteripakke, velcro hjelmbeslag, lader, to o-ringe til fastgørelse og en manual.Batteriet sættes til opladning og opladeren lyser grønt når det er klart til brug. Til Inton PRO 1000 medfølger der som nævnt ovenfor to o-ringe, disse skal benyttes til montering af lygten. De kommer i to størrelser og er med til at sikre, at lygten sider ordentligt fast. Selve batteripakken er forseglet med en gummimembran. Herudover ligger batteriet i en lille nylontaske med velcroremme, hvilket muliggør montering på stel, frempind eller styr. Batteri og lygte er forbundet via ledninger med vandtætte jackstiks.Test/afprøvning
Batteripakken monteres på stellet, frempind eller styr, herefter hægter man o-ringen fast på lygten, fører denne rundt om styret og hægter den fast i den anden ende af Inton PRO 1000 lygten. Herefter forbinder man de to stik og trykker en gang på knappen, der lyser bag på lygten, og man er nu klar til en tur i mørket.

Med denne lygte kan man sagtens kører en tur i skoven om aftenen. Lyset bliver kastet langt frem og lyser ligeledes et tilpas bredt areal op. Lysstyrken kan justeres ved at trykke på knappen, der lyser bag på lygten. Ved et tryk fra udgangsposition sænkes styrken til 50 % hvilket stadig giver et relativt kraftigt lys. Ved et yderligere tryk sænkes lysstyrken til 10 % af det maksimale, hvilket efter min mening er nok igennem byer eller hvis det blot er tusmørke. Ved et yderligere tryk vil lygten blinke (flash).

Til landevejsbrug lyser Inton PRO 1000 selv det mørkeste asfalt op, og på trods af den relative høje fart har man god mulighed for at se eventuelle forhindringer på vejen. Ved lysstyrken på 100 % når lyset omkring de 100 meter frem og fanger reflekser på meget lang afstand.

Personligt har jeg hovedsagligt benyttet Inton PRO 1000 på halv styrke på landevejen, da den kan blænde modkørende. Når biler ser lygten på fuld eller halv styrke , blænder de ned i god tid, i enkelte tilfælde har jeg oplevet at få det lange lys, da lygten på fuld styrke genere modkørende.

En anden mulighed man har er at montere lygten på hjelmbeslaget, dette gøres på samme måde som på styret med det simple o-rings system. Herefter sætter man beslaget på hjelmen og strammer velcrobåndet (stramt så beslaget ikke bevæger sig). Vinklen for lysudfaldet kan justeres ved at vippe lygten på hjelmbeslaget. Jeg vil anbefale, at man sætter lygten i en naturlig vinkel, så lyset følger ens øjne, i stedet for at have fokus alt for langt fremme.

Ting, man skal være opmærksom på, er, at hjelmen føles tung og anderledes, men det er nok bare en vanesag. Selve ledningen fra Inton PRO 1000 til lader i sammenkoblet tilstand måler ca. 110 cm., hvilket man skal gøre op med sig selv, om er nok, hvis man skal have batteriet i ryglommen. For mit eget vedkommende var det mere end rigeligt.En smart egenskab, Inton PRO 1000 har, er, at man kan holde knappen inde på lygten i 3 sek. Umiddelbart herefter angiver lygten hvor mange procent der er tilbage af batteriet. Dette gør den i form af blink, f.eks. 7 blink =70 %. På den måde kan man altid være på forkant med, hvornår det skal genoplades.

I takt med at batteriet bliver afladt begynder knappen bagpå at lyse rødt med jævne mellemrum. Dette tiltager i takt med, at batteriet til sidst er afladt. Lygten går dog ikke pludseligt ud, men man kan ane, at den falder i styrke. På dette tidspunkt lyser knappen rødt konstant.

Tekniske data
Producenten oplyser at LED-pæren har 50.000 timers levetid, hvilket for mit vedkommende betyder den kommer til at holde en hel del år.

Ved fuld styrke oplyser producenten at Inton PRO 1000 lyser i op til 3 timer. Dette passer nogenlunde. Hen i mod de 3 timer aftager den i styrke.

Ved den svageste lysstyrke kan man forvente op mod 30 timers lys på en fuld opladning.

Lygten yder 10 watt og er lavet af aluminium. Selve lygten vejer 126 gram og batteriet vejer 250 gram.

Konklusion
Med lygten Inton PRO 1000 lumen kan man kun sige, at man får noget for pengene. Prisen har efter min mening ikke påvirket den funktionelle kvalitet af lygten. Min oplevelse af lygten er, at der er fokuseret på funktionalitet og overskuelighed frem for design. Du får en god kraftig lygte, der kan lyse de mørkeste stier eller stykker asfalt op, dette til en fornuftig pris. Hvis man hovedsagligt kører i by bør man overveje at købe lygtens lillebror Inton PRO 400 lumen LED.

Med Inton Pro 1000 lumen er mørket ikke længere en undskyldning for ikke at komme ud og træne ;-)

Køb Inton PRO 1000 her

Denne artikel er skrevet af Cykelgear.dk skribent Martin Krüth Hyldgaard