Produkter


Vis guides

Cykelhjelm med MIPS - Hvad betyder det?


Hvad betyder det gule MIPS logo?


Du har nok set det gule logo på flere cykelhjelme eller hørt det nævnt som en selvfølgelighed, men hvad er MIPS egentlig? Vi giver dig her overblikket over hvad der er værd at vide om MIPS.

 
En almindelig cykelhjelm er udviklet til at beskytte mod direkte tryk på skallen, hvilket ikke er måden, hvorpå de fleste faldskader fra cykel sker. Når du vælter på cykel er du som regel i bevægelse og vil derfor, hvis du falder på hovedet, betyde at du vil ramme jorden eller asfalten i en spids vinkel, hvilket faktisk ikke er det som en almindelig cykelhjelm beskytter bedst mod. Det er her MIPS kommer ind i billedet. Du kan se vores video om MIPS herunder. 
Under videoen får du også forklaret, hvad MIPS er.
Her kan du også se den smarte animation af, hvordan systemet fungerer.
 

2 skaller, der arbejder uafhængigt af hinandenMIPS-systemet betyder at hjelmen er udstyret med en inderskal, der er frigjort en smule fra yderskallen, således at hjelmens skaller kan rykke sig en smule - uafhængigt af hinanden. Det betyder dermed at hjelmen kan give en bedre beskyttelse mod de klassiske faldskader, hvor du falder mod jorden i en spids vinkel. Med lavfriktionslaget, bliver noget af stødet absorberet. Almindelige hjelme tager ikke højde for rotationsenergien, der finder sted ved et uheld og det er det MIPS hjælper med. 
 

Cykelgear har et stort udvalg af MIPS-hjelme


Hvis en cykelhjelm er udstyret med MIPS-systemet vil det tydeligt fremgå på vores hjemmeside, på produktet og i selve produkttesten. Hvis du har spørgsmål til om en speciel model, hvor det ikke fremgår at den er med MIPS, også findes med MIPS, skal du være velkommen til at spørge vores kundeservice, der med glæde vil guide dig imod en MIPS til dit behov.
På linket her kan du se vores store udvalg af hjelme med MIPS:

Vi har også et stort udvalg i børnehjelme med MIPS. Du kan se vores udvalg på linket her