Produkter


Vis guides

Tips og tricks til at undgå dybfrosne cykellåse

 

Vi kender det alle sammen. Følelsen af at være for sent på den, og som du mindst venter det, løber du ind i endnu en forhindring. I disse kolde tider kan en forhindring på vejen i mange tilfælde være en dybfrossen cykellås. Derfor har vi samlet nogle tips & tricks til at overvinde de frosne cykellåse.

 

Køb låsespray ved at klikke her

  • Forebyg - brug låsespray INDEN din lås fryser fast. Det er en god idé at behandle din cykellås med låsespray allerede inden det bliver frostvejr. Ikke nok med det hindrer frysning af låsen, det sikrer også, at din cykellås holder længere
  • Når skaden er sket - låsespray kan også anvendes som isfjerner. Hvis du glemte at behandle din lås med låsespray inden det blev frostvejr, kan låsespray også anvendes til at tø låsen op.
  • Brug dine hænder. Har du tålmodighed og lidt ekstra tid, så er det af med vanterne og varm låsen med dine hænder. Vi må dog advare mod, at det kan give meget kolde fingre.
  • Undgå frosne fingre - hent i stedet en frysepose med varmt vand. Fyld fryseposen op med varmt vand fra hanen og slå en knude. Brug dit nye pose-redskab til at varme låsen mens du masserer nøglen til låsen overgiver sig.
  • Har du ikke tid til at massere låsen - hæld kogende vand direkte over låsen. Det giver hurtigt r­esultat, men husk samtidig, at det vand, der trænger ind i låsen, senere vil fryse til is, og så er du igen tilbage ved udgangspunktet.
  • Brug ild i stedet for vand. Hav en lighter i lommen - eller lån en på gaden eller ved naboen. Brug lighteren til at varme din nøgle et par sekunder inden du sætter den i låsen. Det virker lige nu og her, men din lås fryser temmelig sikkert til igen senere, så det er en god idé at have en lighter med. Alternativt, husk at bruge låsespray på låsen, mens den IKKE er frossen.
  • Når det hele glipper - tjek lige at det nu også er den rigtige cykel, du har fat i.
  • Slip for besværet og lad cyklen stå - du lærer nok at huske låsespray næste gang. Så risikerer du heller ikke at vælte i det glatte føre. Du kan højst sandsynligt finde en bus eller en taxa - eller også må du gå.­

 

 

­

Tips & Tricks - Undgå dybfrossen lås

Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her
 

­