Produkter


Spar vægt på cyklen

Jo lavere vægt man har på krop og cykel, jo hurtigere kører man på de samme watt. 
Det bedste, billigste og sundeste sted at sænke vægten er selvfølgelig på kroppen og det er derfor den bedste anbefaling. Men alle vil jo gerne have en lettere cykel og det giver da også mere at spare 100 gram på cyklen i forhold til at spare 100 gram på kroppen og der er også forskel på hvor på cyklen vægten spares.
Det tekniske bag alt dette går vi ikke så dybt med her, vi har blot samlet vores bedste anbefalinger og tips til at hvor og hvordan du kan spare vægt på cyklen og får mere fart på.

For mere info om hvordan du får mere fart i cyklen, kan vores Watt-guide anbefales.
 


Her kan du spare vægt
 
Hjul, dæk og slanger.
Det absolut vigtigste sted at spare vægt er på de roterende dele, hjul, dæk, slange o.l. dette er fordi de er påvirket at centrifugal kraften der giver en forstærkning til vægtfølelsen, dette kan især mærkes ved acceleration.
Der er dog rigtig mange elementer at være opmærksom på ved opgradering/udskiftning af hjul då vi har her lavet en hel hjulguide der gør det nemmere at vælge rigtigt. Vores hjul kan findes her.
 
Saddelpind, frempind, styr
Af de steder vi kan spare vægt på cyklen, er disse tre det sted der kan mærkes mindst pr. gram ift. ovenstående, men det skal bestemt ikke undervurderes da det samtidig er nogle af de komponenter man kan mindske mest vægt på. ligesom det også er nemt at forholde sig til og finde det rigtige, da der ikke er så mange andre ting man skal være opmærksom på.
Det er også værd at lave et bikefit da det måske kan resultere i at du kan vælge et smallere styr eller en kortere frempind, der dermed er lettere.
Find delene her: Frempind, styr og sadelpind.

Hjelm og tøj 
Vi anbefaler at vælge efter, komfort og sikkerhed og aerodynamik, som første prioritet, men hvis man leder efter alle gram der er at få, er dette også et sted der kan findes en hel del og kan man få alle fire elementer er det ideelt
Generelt er det tænkt meget på vægten på de dyre hjelme og når det kommer til tøj er det bedste tip at vælge tøj med vindblocker da man kan holde sig varm med meget lidt og tyndt tøj hvis man ikke får vinden ind på kroppen.​
Hjelmene kan findes her og tøj her.

Pedaler og sko
En vægtforskel her kan tydeligt mærkes da man er i direkte kontakt med delene. 
Når det kommer til skoene har komfort og stivhed højeste prioritet men ofte kan man få både disse to og lav vægt i samme sko da der er tænkt over vægten på de dyre sko. Find sko her.
Når det kommer til pedalerne er der også flere ting der spiller ind, bl.a. stivhed, kliksystem med mere. Til race er Speedplay kongen af letvægt på pedaler, de har længe været favorit blandt rigtig mange pro ryttere og nu har de udvidet til MTB pedaler, men hvis vægten er vigtigst ligger Look S-track og Crankbrothers Eggbeater stadig bedst inden for MTB. Hvis man er klar til at bruge rigtig mange penge på pedaler så laver de fleste peducenter en udgave af deres pedal, hvor aksel eller flere dele er lavet i titanium, dette er de absolut letteste og stiveste pedaler.

Små men også vigtige dele
Når vi leder efter alle gram der kan skrabes af cyklen, må vi heller ikke overse de mindste dele, som f.eks. ​quick release, bolte, ventilforlænger og mere. Her kan man ofte opgradere for få penge og selvom det kun gør en lille forskel så er pris pr gram ofte rigtig god. Ligesom man heller ikke skal undervurdere det gode gamle; "mange bække små"

Geargruppen
Her er det meget nemt da det stort set altid forholder sig sådan at jo bedre gruppe man vælger dele fra jo lavere er de også, ud over alt man også får andre fordele. Så her bestemmer budgettet.
Hvis man vil starte med at skifte dele fra gruppen til noget lettere, vil anbefalingne være at gøre det på kassetten og kæde, disse skal alligevel først skiftes og det er her det har størst effekt og samtig ikke er så dyrt.
For kæden skal man gå efter en med udhullet nitter (hollowpin) og for kassetten, skal man bare tage fra så høj en gruppe budgettet kan klare.
 
 
Tips og tricks til gratis vægt-reduktion

Korte af
Hvis du ikke har sadelpinden helt i top kan du skære et stykke af bunden af. Har du f.eks. sadelpinden 2 cm længere nede end miniumslinjen, kan du korte 2 cm af bunden.
Det er også værd at få lavet et bikefit da dette gør at man sidder bedre og måske får styret længere ned så man også kan korte et stykke af gaffelstilken.
Det eneste du skal bruge er en sav.

Flasker
Vand vejer 1 kg pr. liter så hvis man er typen der har to flaskeholdere med hver 700 ml i flaskerne kommer man hurtigt op over 1,5 kilo med flasker og holdere!!
Det er derfor helt klart værd at vurdere hvor meget vand man faktisk har brug for inden man køre ud (f.eks. behøver man ikke lige så meget vand på samme rute hele året) man kan også bruge tabs i sin vand da mineralerne hjælper kroppen med at opretholde en god væskebalance og man altså derfor ikke behøver lige så meget vand.
Find flasker og flaskeholdere og tabs her.

Sadeltaske og indhold
Sadeltasken og især dens indhold er ofte også overset, vi bruger f.eks. rask væk 1.000,- på at spare 40 gram men har vi f.eks. 2 x 20 kroner og 2 x 5 kroner i sadeltasken, vi bytter ud med et betalingskort så har vi sparet 35 gram uden at det har kostet noget.
Det er derfor værd at gå alt indhold igennem, lige fra mulititool, pumper, tasken og alt andet.
 
 
 
Andet
 
Hvis man vil bruge mange penge på at opgradere dele på sin cykel er det altid en god ide at opveje det i forhold til hvad man for samme pris eller måske bare lidt mere kan få af helt ny cykel. Der skal man også kigge på flere dele da der er sket meget indenfor stivhed, vægt, aerodynamik og mere. Se f.eks. vores cykler her.