Produkter


Vis guides

Skoovertræk

Skoovertræk er et ”must have” for alle ryttere, til både MTB eller Race og har rigtig mange fordele. De kan forlænge skoens levetid, de kan holde fødderne varme og tørre og kan optimere aerodynamikken, for bare at nævne nogle af fordelene. Alt efter hvad ens behov er, har vi her i guiden forsøgt at gøre det nemmere at vælge rigtigt.
 
Montering og størrelse
Alle skoovertræk er lavet til at sidde stramt så de ikke tager vind og i det hele bare sidder tæt og godt ind til skoen. Dette betyder også at de kan være lidt svære at få på så her er et par tip.

  • Det er nemmere at tage skoovertrækket på når man har skoen på fodden.
  • Få forenden til at sidde godt til at starte med og træk derefter bagenden på, herefter kan overtrækket rettes til.
Mange er lidt afskrækket af at skoovertrækkene er små og vælger derfor en størrelse større, det kan også fint gå med mange af modellerne, men det anbefales dog at tage den samme størrelse som skoen. Nedenfor ses et eksempel på vores mindste/strammeste overtræk (i 44/45) med en af vores største sko (i størrelse 46). De kan fint passe sammen og en størrelse 45 sko vil således passe perfekt.
 
 
Som det ses på billedet ovenfor kan overtrækket godt se lidt lille ud når man ser dem sammen.

Når overtrækket er monteret, sidder det tæt og godt om skoen.
 
Varme skoovertræk
Skoovertræk der er lavet for at holde fødderne varme, er enten i neopren eller med forret inderside. Nedenfor ses et par af de mest populære, inddelt i komfort temperatur.
Arctic – Varmeste overtræk med komfort temperatur på +10 til -10 grader.
Hammerhead – varmt overtræk med komfort temperatur på +5 til -5 grader.
Race Thermo – Middelvarmt overtræk med en komfort temperatur på +10 til 0 grader
Flere valgmuligheder findes her.
 
Vandtætte skoovertræk
Vandtætte skoovertræk findes både i tynde sommerudgaver der kun har til formål at holde fødderne tørre og i tykkere forårs/efterårs modeller der også varmer en smule ved f.eks. at have en forret inderside. Nedenfor ses et par eksempler.
RaceAqua - Let overtræk til temperature mellem +15 til +5 grader.
Shimano Tarmac - Varmere skoovertræk til temperature mellem +10 til 0 grader
Flere valgmuligheder findes her.
 
Aerodynamiske skoovertræk
Hvis man gerne vil have det helt rigtig ”look” som profferne og samtidig optimere sin aerodynamik så er et par tynde skoovertræk eller coversock, svaret. Overtrækkene strømligner skoene så luften bevæger sig mere uhindret forbi og så giver det selvfølgelig det helt rigtige "look" da profferne ofte køre med overtræk, både p.g.a. ovenstående men også for at have mere plads til sponsor reklamer. Nedenfor ses et par populære valgmuligheder.
Bikebrother Aero - Prisbillig aerodynamisk overtræk
RaceAero - Populært aerodynamisk overtræk med lynlås for men montering
Diadora Aero - Aerodynamisk skoovertræk i det helt rigtige look
Flere valgmuligheder findes her.
 
Skoovertræk til alm. sko
Grib Grab laver et skoovertræk til alm. sko – DryFoot – Dette skoovertræk er ideelt til pendleren eller rytteren der kører med alm. sko. Overtrækkene er vandtætte og nemmere at få på. Find dem her. 


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her