Produkter


Sådan skifter du dæk og slange

Er du punkteret eller trænger din cykel til nye dæk eller en ny slange, så er det her guiden for dig. Vi vil i artiklen gennemgå hvordan du hurtigt kan skifte dine dæk og slange. Udskiftning af cykeldæk er ofte nemmere og hurtigere, end de fleste er klar over.

Følger du denne guide trin for trin, hjælper vi dig med hurtigt at komme på cyklen igen. Guiden tager udgangspunkt i vores YouTube video, som du kan finde nederst i artiklen, eller ved at følge dette link.

Hos cykelgear.dk finder du et stort udvalg af dæk og slanger til din cykel.

Når du skal skifte din cykelslange og dæk
Du skal bruge ganske få ting når det kommer til udskift af cykeldæk og slange. Du skal bruge følgende:
- Et nyt dæk / en ny slange
- Cykelpumpe
- Eventuel et dækjern (plastik)

Det første du skal gøre er, at pille hjulet af din cykel. Herefter lukker du luften ud af dækket, ved at løsne ventilen. Skru ventilhætten af og derned omløberen, så luften kan sive ud.

Når luften er sivet lidt ud, så tager du dit plastik dækjern ind mellem fælg og dæk, i modsatte ende af ventilen. Når dækjernet er placeret korrekt, så trækker du det ned langs siden, så dækket løsner sig fra fælgen.  Tag kun dækket af på en ene side af fælgen – du kan nemlig sagtens få slangen ud og det letter din proces.Når du har løsnet siden, kan du trække slangen ud. Et lille fif fra os, er at lade ventilen sidde fast i fælgen, så slangen hænger løst på siden. Herefter kan du fylde lidt luft i slangen og tjekke for eventuelle huller. Når du har lokaliseret hvor hullet er på slangen, så kan du også hurtigt tjekke dit dæk efter. Eftersom du hverken har flyttet slangen eller dækket i forhold til hinanden, så burde du hurtigt kunne lokalisere eventuelle skader på dækket. Skulle dækket være beskadiget, kan du forsøge at lappe det eller udskifte dækket.

Hvis du ikke kan lappe slangen, så tager du den ud. Start med at sætte ventilen ned i fælgen. Herefter pumper du en smule luft i (meget lidt). Det gør det nemlig lettere at få slangen til at sidde i dækket. Så lægger du stille slangen ind i dækket.

Når du har fået slangen ind, så klemmer du dækket på fælgen igen. Undgå (så vidt det er muligt) at bruge dækjernet hertil. Du kan hurtig komme til at beskadige den nye slange.

Nå dækket sidder på sin plads, så kan du trykke på ventilen. Tryk ventilen ”helt ind” / tilbage i hullet, og pres den på plads igen derefter. Så er du sikker på at den ikke sidder mellem dækket og fælgen, når du fylder luft i slangen.

Så er du klar til at fylde luft på din slange igen. Der står på siden af dækket hvad det anbefalede dæktryk er. Dette kan skifte fra model og mærke, så det er vigtigt at du rådfører dig med de forskellige producenters anbefaling. Når du har fyldt lidt luft i slangen, så kontroller om dækket sidder rigtig hele vejen rundt.

Er dækket helt umuligt at sætte på plads, så prøv at give det lidt vand tilsat opvaskemiddel.

Er du i tvivl om hvordan du lapper din cykel, så kan du læse vores guide til lapning af cykler.

Er du træt af at lappe og udskifte dine slanger? Så kan du læse mere om hvordan du kan konvertere dine dæk om til tubeless, i denne artikel.

Se vores videoguide omkring udskiftning af dæk og slange, lige her.
 


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her