Produkter


Vis guides

Pulsur Sigma Sport PC 15.11


Pakken indeholder selve Sigma pulsuret, et pulsbælte, en ”quick start guide”, en CD med selve brugsanvisningen (bl.a. på dansk) samt et lille ”værktøj” til batteriskift.
Uret måler ca. 4,5 cm i diameter. Der er i øvrigt tale om et flot og enkelt design. Materialerne er af en høj kvalitet.

Ibrugtagning
Med quick start guiden er man hurtigt i gang. Når man har taget bæltet på, er man i gang med pulsmåling på ingen tid. Men der er mange pulsfunktioner i uret, og avanceret brug kræver nogle indstillinger. Man er derfor nødt til at gå igennem ”indstillinger”, for at kunne bruge uret fuldt ud.
Sigma har forstået at gøre brugen af dette forholdsvis avancerede ur ganske simpel. Det virker nemt og logisk at betjene uret. Og det er vigtigt, når der er så mange valgmuligheder. Med hjælp fra quick guiden voldte det ingen problemer at få lavet de ønskede indstillinger.
Ud over dato og tid kan man indstille bl.a. køn og alder, og man kan indsætte sin max-puls, hvis man kender den. Hvis ikke, så vælger Sigma pulsuret en standard max-puls ud fra de andre personlige oplysninger. Hvilepulsen kan man derimod ikke indsætte. Og det kan godt undre, siden det især er hvilpulsen, der påvirkes af ens kondition. Og fordi hvilepulsen skal bruges, når man udregner belastningszoner. Under indstilling kan man imidlertid vælge tre forskellige træningszoner: ”fedtforbrænding”, ”fitness” og ”individuel”. I de to førstenævnte vælger uret selv den øvre og nedre grænse. I ”individuel” indtaster man selv øvre og nedre grænse. Og grænserne kan man beregne ud fra hvilepuls og makspuls samt ønsket træningsniveau. Og så gør det jo ikke så meget, at man ikke kan få uret til at tage højde for hvilepulsen.

Uret har fire forskellige ”funktionstilstande”:
Hvile, hvor der vises klokkeslæt og dato.
Lap, hvor de væsentligste oplysninger om det igangværende ”lap” vises.
Træning, hvor alle pulsoplysningerne kan ses.
Indstillinger, hvor man laver diverse indstillinger.

Der er fire knapper på uret. Og man skal på intet tidspunkt bruge mere end én knap af gangen. Knapperne betjenes typisk med et kort tryk, men de mere grundlæggende funktioner (bl.a. skift mellem funktionstilstande) klares ved at holde en knap inde nogle få sekunder. Holder man en knap inde i ca. 1 sekund, så kommer der en besked om hvilken funktion der bliver udført, hvis man fortsætter med at holde knappen inde. Det betyder, at man kan nå at fortryde, hvis man har ramt den forkerte knap. Og det hjælper en til at lære knappernes funktion.

I brug
En af de første erfaringer kan være at pulsen ikke er helt stabil i starten af en træning. Forklaringen er, at man skal huske at fugte følerne på pulsbæltet godt inden man går i gang. Men ved man det, så er det ikke noget problem.
Sigma pulsuret er nok primært rettet mod løbere og lignende sportsgrene. I brugsanvisningen står dog, at det også kan bruges til svømning.
En funktion som mange er særligt glade for er ”zone-bar’en”. Den viser, både grafisk og med procentangivelse, hvordan man ligger i forhold til den indstillede træningszone. Efter endt træning kan man få et glimrende resume. Bl.a. kan man få vist gennemsnitlig puls og den andel af træningstiden, hvor pulsen har ligget i den valgte træningszone.
I både ur og pulsbælte anvendes knapcellebatterier af typen ”CR 2032”, som er meget udbredte, og derfor nemme at få fat i og relativt billige. Man kan selv skifte batteri i både ur og bælte.

 

 

Dette Sigma Puls ur kan købes til en virkelig lav pris hos Cykelgear, se produktet her: Sigma Pulsur


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her