Produkter


Vis guides

Problemer med sovende hænder? Gode råd til at slippe af med dem!
Hvad skyldes sovende hænder?


Mange har problemer med hænderne, når de er ude at cykle. De mest gængse problemstillinger er kolde hænder, hænder der summer eller som sover.

Problemerne opstår i de fleste tilfælde i håndledene og kan skyldes stillingen mellem dine håndled og dine arme. Man kan nemlig have tendens til at lade underarmen falde ned under hånden, hvilket skaber mindre blodtilførsel til hænderne. Mangel på blod i hænderne vil typisk medføre mange af de symptomer, der nævnes - nemlig summende, sovende eller kolde hænder.

Nedenfor kan du se hvordan hænderne ikke skal placeres - og som kan være grunden til sovende hænder!

Dette kan løses på flere måder og det kan i nogle tilfælde også være nok bare at tænke over det, men ellers har vi herunder nogle forslag til, hvordan du kan afhjælpe dit problem med sovende hænder.
 

Overvej dine håndtag og stilling 


Ved at udstyre din cykel med ergonomiske håndtag, får du som udgangspunkt ikke kun en store flade at hvile hænderne på. Ved at spænde disse håndtag, der er formet efter hånden, fast, tvinger du dine arme til at være udstrakte i korrekt forbindelse med håndledene. Dette øger cirkulationen og du vil med stor sandsynlighed kunne mærke forskel med det samme.
En anden løsning på dit problem kan også være at din håndstilling er monoton og du derfor har behov for at kunne skrifte position efter behov. Dette kan fikses med håndtag, der har plads til en ekstra hånd position. Disse fås også med ergonomiske puder, så du har mulighed for at slå to fluer med et smæk. Håndtagene på billedet og i videoen er fra Force og kan findes på linket her.
 

Vinklen på styret


Når du cykler igennem en længere periode kan vinklen på styret også være en faktor i forhold til problemer med sovende hænder. Dette kan afhjælpes ved at justere styret. Derfor er det vigtigt at man har en cykel med justérbar frempind, for at kunne justere styret i vinklen. Hvis din cykel ikke har dette, kan du finde mange justérbare frempinde på linket her
 

Nyt styr?Du kan også overveje om det styr, der er på din cykel er det korrekte. Der er mange forskellige muligheder, hvor du eksempelvis kan få styr, der øger mulighederne for hvor du kan placere dine hænder under turen. Afvekslingen kan afhjælpe problemer med hænderne, da de bliver aktiveret og hjælper blodtilførslen. Styret på billedet er et multifunktionsstyr og kan findes på linket her
 

Gelpuder

Gel kan med fordel bruges på styret, for at mindske rystelserne og øge komforten. Mindre rystelser kan nemlig også hjælpe med til at du oplever mindre problemer med sovende hænder. Det kan fåes i flere forskellige versioner. Man kan eksempelvis benytte tykkere styrbånd eller styrbånd med gel. Hvis det ikke er nok, så kan der købes separate gelindlæg, der lægges under styrbåndet. Dette findes ​​på linket her
 

Find de rigtige cykelhandskerCykelhandsker kan være en stor hjælp til dine hænder. Det giver en komfort, som har en positiv virkning på dine hænders oplevelsen, når du er ude i sporet eller på landevejen. Du kan med fordel finde cykelhandsker med gel-puder indbygget, da dette vil øge komforten yderligere.

Du kan se vores store udvalg af cykelhandsker her
 

Kort fortalt​​​​​


Der er altså mange muligheder, når du døjer med sovende hænder, hvor langt de fleste problemer kan undgås, hvis man kigger på en ændring af dine håndleds placering på styret i forhold til armen og man kan med fordel benytte produkter, der hjælper dig på vej, som eksempelvis nye håndtag, nyt styr, mere komfortable greb eller skift til cykelhandsker med gel.